verema

Segura Viudas: "una verema curta amb vins intensos de gran potencial"

​Segura Viudas presenta els primers vins de la collita 2017

Xarel·lo, Garnatxa i Rosat de Segura Viudas, una gamma que val més del que costa

| 09/11/2017 a les 14:41h
Especial: Verema
Arxivat a: Cellers, Verema, Vins 2017, Miquel Salarich, Segura Viudas

Després d'una collita curta que ja s'esperava, marcada més per les inclemències meteorològiques que han afectat el desenvolupament de la vinya, en Miquel Salarich, director d'enologia de Segura Viudas, destaca que els vins de 2017 es presenten intensos en aromes i sabors, amb un gran potencial per a l'elaboració de vins de criança, siguin caves o vins tranquils. 

A la manca de precipitacions dels mesos d'abril i maig, moment clau per al desenvolupament de la vinya, s'hi va afegir una inusual onada de calor a començaments d'estiu que va accelerar el cicle vegetatiu dels ceps de forma acusada. En una situació com aquesta, el seguiment de les maduracions i la decisió de la data òptima de collita foren clau per veremar les diverses varietats en el seu moment just, preservant una fruita fresca. 

L'entrada del raïm al celler fou un 20% inferior al que és habitual. Tanmateix, aquests fruits es caracteritzaren per un excel·lent estat fitosanitari, un grau alcohòlic potencial elevat i una acidesa moderada. 

En aquestes condicions, els vins elaborats mostren una intensitat d'aromes de maduresa plena, amb sabors afruitats i una acidesa moderadament alta. Unes condicions immillorables per a l'elaboració de vins de criança. 

Una verema històrica

La verema 2017 es va iniciar el dia 2 d'agost amb la collita de la varietat Pinot Noir; una data que marca el rècord històric d'inici de verema al celler. Les varietats tradicionals del cava també van avançar la seva collita respecte a les previsions inicials i les darreres caixes de parellada van arribar al celler a finals de setembre, gairebé quinze dies abans del que fins ara ha estat habitual. 

 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
01/01/1970
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Entre els convidats d’aquest any figuraven actors de renom com Peter Vives, Octavi Pujades, Roger Coma, Jordi Díaz o Ivan Massagué (actualment participant de Masterchef Celebrity), l’actriu protagonista del serial La Riera (2010-2017), Mercè Sampietro | Alguns dels actors de Merlí com Carlos Cuevas, Júlia Creus, Iñaqui Mur o Candela Anton també s'hi van donar cita
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Tastar un vi molt sovint ens pot evocar sesacions contradictòries. Ho fan els professionals... nosaltres no en sabem... tastar és només per experts... | Hem de saber que quanta més informació tinguem sobre el tast, més plaents seran els vins
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
En honor a aquest vi i al transcurs de la seva vida, el Celler la Muntanya farà un recital musicat, en què exemplificarà totes les fases i els elements que envolten la vida del cep, des que es planta fins a que el fruit es converteix en vi