verema

Segura Viudas: "una verema curta amb vins intensos de gran potencial"

​Segura Viudas presenta els primers vins de la collita 2017

Xarel·lo, Garnatxa i Rosat de Segura Viudas, una gamma que val més del que costa

| 09/11/2017 a les 14:41h
Especial: Verema 2017
Arxivat a: Cellers, Verema, Vins 2017, Miquel Salarich, Segura Viudas

Després d'una collita curta que ja s'esperava, marcada més per les inclemències meteorològiques que han afectat el desenvolupament de la vinya, en Miquel Salarich, director d'enologia de Segura Viudas, destaca que els vins de 2017 es presenten intensos en aromes i sabors, amb un gran potencial per a l'elaboració de vins de criança, siguin caves o vins tranquils. 

A la manca de precipitacions dels mesos d'abril i maig, moment clau per al desenvolupament de la vinya, s'hi va afegir una inusual onada de calor a començaments d'estiu que va accelerar el cicle vegetatiu dels ceps de forma acusada. En una situació com aquesta, el seguiment de les maduracions i la decisió de la data òptima de collita foren clau per veremar les diverses varietats en el seu moment just, preservant una fruita fresca. 

L'entrada del raïm al celler fou un 20% inferior al que és habitual. Tanmateix, aquests fruits es caracteritzaren per un excel·lent estat fitosanitari, un grau alcohòlic potencial elevat i una acidesa moderada. 

En aquestes condicions, els vins elaborats mostren una intensitat d'aromes de maduresa plena, amb sabors afruitats i una acidesa moderadament alta. Unes condicions immillorables per a l'elaboració de vins de criança. 

Una verema històrica

La verema 2017 es va iniciar el dia 2 d'agost amb la collita de la varietat Pinot Noir; una data que marca el rècord històric d'inici de verema al celler. Les varietats tradicionals del cava també van avançar la seva collita respecte a les previsions inicials i les darreres caixes de parellada van arribar al celler a finals de setembre, gairebé quinze dies abans del que fins ara ha estat habitual. 

 

També us pot interessar

Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Un total de 35 cellers a Girona i 40 a Barcelona donaran a conèixer de manera directa i personalitzada els seus vins a professionals del món de la restauració, l’hostaleria, les botigues especialitzades i a la premsa
01/01/1970
És el primer programa que la UAB desenvolupa en aquesta matèria per formar especialistes en la gestió i promoció de les zones vinícoles | El curs comptarà amb ponents reconeguts com Lluís Tolosa, Silvia Naranjo, Jordi Alcover i Sole G. Insua
Font de la Canya
Ramon Francàs | 1 comentari
01/01/1970
“Si el que es vol realment és “vivificar” aquesta denominació, més enllà de mil·lenàries divinitats gregues i de preguntar-nos si es té do o no, no es pot prescindir de la nova saba” | ​És força paradoxal que la DO Penedès s’hagi ‘apropiat’ d’una imatge extreta del jaciment de Font de la Canya quan el Consell Regulador d’aquesta DO mai ha col·laborat amb la recerca del jaciment