verema

Segura Viudas: "una verema curta amb vins intensos de gran potencial"

​Segura Viudas presenta els primers vins de la collita 2017

Xarel·lo, Garnatxa i Rosat de Segura Viudas, una gamma que val més del que costa

| 09/11/2017 a les 14:41h
Especial: Verema
Arxivat a: Cellers, Verema, Vins 2017, Miquel Salarich, Segura Viudas

Després d'una collita curta que ja s'esperava, marcada més per les inclemències meteorològiques que han afectat el desenvolupament de la vinya, en Miquel Salarich, director d'enologia de Segura Viudas, destaca que els vins de 2017 es presenten intensos en aromes i sabors, amb un gran potencial per a l'elaboració de vins de criança, siguin caves o vins tranquils. 

A la manca de precipitacions dels mesos d'abril i maig, moment clau per al desenvolupament de la vinya, s'hi va afegir una inusual onada de calor a començaments d'estiu que va accelerar el cicle vegetatiu dels ceps de forma acusada. En una situació com aquesta, el seguiment de les maduracions i la decisió de la data òptima de collita foren clau per veremar les diverses varietats en el seu moment just, preservant una fruita fresca. 

L'entrada del raïm al celler fou un 20% inferior al que és habitual. Tanmateix, aquests fruits es caracteritzaren per un excel·lent estat fitosanitari, un grau alcohòlic potencial elevat i una acidesa moderada. 

En aquestes condicions, els vins elaborats mostren una intensitat d'aromes de maduresa plena, amb sabors afruitats i una acidesa moderadament alta. Unes condicions immillorables per a l'elaboració de vins de criança. 

Una verema històrica

La verema 2017 es va iniciar el dia 2 d'agost amb la collita de la varietat Pinot Noir; una data que marca el rècord històric d'inici de verema al celler. Les varietats tradicionals del cava també van avançar la seva collita respecte a les previsions inicials i les darreres caixes de parellada van arribar al celler a finals de setembre, gairebé quinze dies abans del que fins ara ha estat habitual. 

 

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Barri del Molí d'en Rovira a Vilafranca.
Barri del Molí d'en Rovira a Vilafranca. | Grup Patrimoni Històric de l'Arquitectura del Vi de Vilafranca
Jordi Bes
Els diversos destins d'un barri vinícola, una casa senyorial i un celler modernista fan témer que la seva preservació es vegi compromesa, almenys tal com se'ls coneix ara | Historiadors i arquitectes fan un toc d'atenció a Vilafranca del Penedès per no malmetre el conjunt de les naus del carrer del Comerç, nascudes el segle XIX amb el ferrocarril per comerciar amb el vi
Imatge il·lustrativa
Mor sobtadament el representant de la quarta generació d'elaboradors d'escumosos de la família
Imatge il·lustrativa
Es repartiran més de 500€ en premis entre les més de 400 obres exposades a la sala de bótes del celler