Els vins de la DO Terra Alta triomfen en la 30a edició de la Festa del Vi de Gandesa

En total es van vendre 1.600 copes i es van servir al voltant de 14.000 degustacions

200 professionals inauguren les activitats de promoció del concurs Grenaches Du Monde amb la DO terra Alta

| 09/11/2017 a les 12:06h
Especial: Concurs Mundial de Garnatxes
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Festa del Vi de Gandesa, Grenaches Du Monde, DO Terra Alta
La 30a edició de la Festa del Vi de Gandesa, celebrada el passat cap de setmana, va finalitzar amb èxit d’assistència i participació de cellers a la fira. La Mostra de Vins va tancar les seves portes amb bones xifres d’afluència de públic durant tot el cap de setmana, així com d’aforament a les diferents activitats organitzades pels cellers i als tastos de la DO Terra Alta.

En total es van vendre 1.600 copes i es van servir al voltant de 14.000 degustacions, superant així les xifres records que es van assolir ja en la passada edició, amb prop de 13.000 degustacions venudes. 
 
La pregonera de la festa d’enguany va ser la periodista i directora dels Premis Vinari, Eva Vicens, filla de Gandesa i amb importants lligams familiar amb el món del vi. Ella va ser l’encarregada de fer de mestre de cerimònies a l’entrega de premis del Concurs de Vins amb DO Terra Alta 2018, en un acte presidit pel Sr. Salvador Puig, director General de l’INCAVI. Els vins premiats en aquesta edició, en què es van presentar 142 mostres de 27 cellers, superant tots els records de participació, van ser:
 
Millor Vi Negre de Collita: Clot d’Encís 2016, Celler Sant Josep Vins
Menció Millor Vi Negre de Collita: L’Abrunet 2016, Celler Frisach Vins Ecològics
Millor Vi Negre Bota: Punt I 2015, Cellers Tarroné
Gran Vi Negre Terra Alta: Gamberro 2013, Pagos de Híbera
Millor Vi de Licor: Ca Tibaria Blanc, Celler Josep Vicens
Menció Millor Vi de Licor: Poble Vell, Agrícola Corbera d’Ebre
Millor Vi Blanc de Collita: Dardell 2016, Celler Coma d’en Bonet
Menció Vi Blanc de Collita: Font Calenta 2016, Caterra
Millor Vi Terra Alta Garnatxa Blanca de Collita: Vila-Closa 2016, Vins La Botera
Gran Vi Blanc Terra Alta: Somdinou 2015, Celler Cooperatiu de Gandesa
Millor Vi Rosat de Collita: Ntra. Sra. del Portal 2016, Celler Piñol
 
L’entrega de premis va servir d’antesala a la 8a Nit de les Garnatxes Blanques, una trobada que es consolida com a l’acte popular més emblemàtic del programa de la Festa del Vi. Un any més, l’acte es va celebrar a la sala de premses del Celler Cooperatiu de Gandesa, a on els assistents van poder degustar més de 40 vins elaborats amb garnatxa blanca. L’oferta gastronòmica va anar a càrrec de Vicent Guimerà, responsable del restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona, guardonat amb una Estrella Michelin.
 
Una jornada professional a imatge del concurs Grenaches du Monde
La DO Terra Alta va posar el punt final a la Festa del Vi el dilluns 6 amb una jornada dirigida als professionals de la restauració i la distribució, així com a prescriptors i premsa especialitzada.
 
Amb motiu de la celebració del Concurs Internacional Grenaches du Monde, que acollirà la Terra Alta l’abril del 2018, la DO va decidir convidar als assistents a viure una rèplica del que serà un dels dies per als 100 tastadors que conformen el jurat del concurs. La jornada va permetre als assistents descobrir, a més dels vins de la DO Terra Alta, la comarca com a destí enoturístic amb la visita al poblat ibèric i a la necròpoli del Coll del Moro.
 
A continuació, els convidats es van traslladar fins a l’Església del Poble Vell de Corbera d’Ebre, per gaudir d’un tast de vins a cegues, simulant el que són les jornades de tast de qualificació del concurs. Al tast hi van participar 32 cellers, que van presentar 82 de les seves referències vinícoles: 48 blancs, 3 rosats, 29 negres i 2 dolços.

Els cellers participants van ser: Agrícola de Corbera d’Ebre, Altavins Viticultors, Bernaví Vinyes i Celler, Caterra, Celler Arrufí, Celler Bàrbara Forés, Celler Batea, Celler Cal Menescal, Celler Coma d’en Bonet, Celler Cooperatiu de Gandesa, Celler Frisach Vins Ecològics, Celler Germans Balart, Celler Josep Vicens, Celler Piñol, Celler Rialla, Celler Xavier Clua, Cellers Tarroné, Celler Sant Josep Vins, Dos Germans, Edetària, Estones Vins, Herència Altés, LaFou Celler, Les Vinyes del Convent, Pagos de Híbera, Pinord, Miguel Torres, Serra de Cavalls, Vins de Mesies, Vins del Tros, Vins La Botera i Viticultors Bateans.
 
Una verema marcada per la qualitat
La verema d’enguany, que s’ha vist avançada entre 10 i 15 dies respecte als anys anteriors, ha estat d’uns 33 milions de quilos de raïm, una davallada en la producció d’aproximadament el 18% respecte l’any anterior, en què es van assolir quasi els 40 milions de quilos. La intensa sequera que ha patit la comarca ha estat una de les principals causes d’aquesta davallada.
 
El descens ha estat més pronunciat en les varietats negres (-26,1) que en les blanques (-9,1). Pel que fa a la qualitat del raïm, ha estat excel·lent, i es preveuen uns vins impecables, dada especialment important en un any en què la DO Terra Alta serà observada des de tot el món gràcies al Concurs Internacional Grenaches du Monde.
 

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
El Penedès també és terra de vins negres, tant de varietats autòctones com internacionals | Us recomanem 8 referències que reflecteixen un recorregut pels diferents tipus de raïm més cultivats a la zona
01/01/1970
Anna Payet, representant del restaurant a la Fundació Jordi Comas; Encarna Tirado, directora de l’espai de banquets i càterings Espai Mas Marroch; i Alejandra Rivas, responsable de la gelateria del grup Rocambolesc, van ser les guardonades
01/01/1970
El Cavamarket és un mercat del cava que es farà el diumenge 10 de desembre, de deu del matí a tres del migdia al carrer Raval de Sant Sadurní i comptarà amb 27 carpes que acolliran 24 caves i tres comerços