Parató

Parató Xarel·lo Libèl·lula 2016, un xarel·lo marcadament mediterrani

«Antigament a la parcel·la havia una doll d’aigua on hi volaven els “espiadimonis” o libèl·lules. D'aquí ve el seu nom...»

Parató Samsó 2013, complexitat i frescor

| 09/11/2017 a les 10:49h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Xarel·lo Libèl·lula 2016, Parató
Xarel·lo Libèl·lula de Parató

DO Penedès
Varietats: 100% Xarel·lo
2016 Ecològic
PVP: 7 euros

Analítica
Alcohol (% vol): 12,80
Sucre (g/l): 0,70
Acidesa total (g/l): 4,20
SO2 (mg/l): 23/80
Acidesa volàtil (g/l): 0,20
pH: 3,21

"Antigament a la parcel·la havia una doll d’aigua on hi volaven els “espiadimonis” o libèl·lules. D'aquí ve el seu nom". Ens explica el propietari i artífex d'aquest vi de Parató, Josep Elías. 

El Xarel·lo Libèl·lula fermenta en acer inoxidable, i està treballat sobre mares fines durant un període de 2,5 mesos. "Busquem l’expressió fresca del xarel·lo -pera, plàtan, poma verda, final de fonoll- reforçant la suavitat en boca pel treball de mares que ens suavitza la bona acidesa de la varietat", comenta el Josep.

Es tracta d'un vi ecològic certificat pel CCPAE (Consell Català de la Producció Agraria Ecològica), qui controla tot el seu procés de producció, elaboració, envasat i comercialització. Provinent de vinyes velles, el vi mostra en escència la varietat autòctona blanca del Penedès, la xarel·lo.

Presenta un color groc palla amb reflexos verdosos. Net i brillant. En nas és expressiu, de bon inici hi trobem notes afruitades, barreja de fruites blanques i records cítrics, acompanyades de tocs florals, i en evolució se li van afegint lleugeres notes balsàmiques.

En boca destaca la seva acidesa, ben viva però equilibrada a la vegada, que ens dona una bona frescor. En el seu pas deixa notes afruitades. En la retronasal retornen els records balsàmics. Llarg i força persistent.

Un vi marcadament mediterrani que acompanyarà perfectament arrossos, entrants i sucs de peix.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
L’Institut del Cava valora molt positivament el desenvolupament de les Enojornadas i celebra l’alt grau de satisfacció i perfil professional d’assistents i ponents | Donat l’èxit de les jornades, l’organització s’està plantejant una segona edició
01/01/1970
La fira Feten és el principal mercat estatal especialitzat en les arts escèniques per a públic infantil i juvenil i se celebra a Gijón des de l’any 1991
01/01/1970
En el seu 6è aniversari aquesta comunitat de renom internacional en el món del vi va fer una calçotada-tast a Barberà de la Conca