Parató

Parató Xarel·lo Libèl·lula 2016, un xarel·lo marcadament mediterrani

«Antigament a la parcel·la havia una doll d’aigua on hi volaven els “espiadimonis” o libèl·lules. D'aquí ve el seu nom...»

Parató Samsó 2013, complexitat i frescor

| 09/11/2017 a les 10:49h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Parató, Xarel·lo Libèl·lula 2016
Xarel·lo Libèl·lula de Parató

DO Penedès
Varietats: 100% Xarel·lo
2016 Ecològic
PVP: 7 euros

Analítica
Alcohol (% vol): 12,80
Sucre (g/l): 0,70
Acidesa total (g/l): 4,20
SO2 (mg/l): 23/80
Acidesa volàtil (g/l): 0,20
pH: 3,21

"Antigament a la parcel·la havia una doll d’aigua on hi volaven els “espiadimonis” o libèl·lules. D'aquí ve el seu nom". Ens explica el propietari i artífex d'aquest vi de Parató, Josep Elías. 

El Xarel·lo Libèl·lula fermenta en acer inoxidable, i està treballat sobre mares fines durant un període de 2,5 mesos. "Busquem l’expressió fresca del xarel·lo -pera, plàtan, poma verda, final de fonoll- reforçant la suavitat en boca pel treball de mares que ens suavitza la bona acidesa de la varietat", comenta el Josep.

Es tracta d'un vi ecològic certificat pel CCPAE (Consell Català de la Producció Agraria Ecològica), qui controla tot el seu procés de producció, elaboració, envasat i comercialització. Provinent de vinyes velles, el vi mostra en escència la varietat autòctona blanca del Penedès, la xarel·lo.

Presenta un color groc palla amb reflexos verdosos. Net i brillant. En nas és expressiu, de bon inici hi trobem notes afruitades, barreja de fruites blanques i records cítrics, acompanyades de tocs florals, i en evolució se li van afegint lleugeres notes balsàmiques.

En boca destaca la seva acidesa, ben viva però equilibrada a la vegada, que ens dona una bona frescor. En el seu pas deixa notes afruitades. En la retronasal retornen els records balsàmics. Llarg i força persistent.

Un vi marcadament mediterrani que acompanyarà perfectament arrossos, entrants i sucs de peix.

També us pot interessar

Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Ramon Francas
01/01/1970
​​«Som honestos amb les persones que creuen en nosaltres i és honest el producte que oferim al consumidor. Només entenem i donem per bo el treball que s’ajusta a criteris de sostenibilitat»
01/01/1970
L'autor, Lluís Tolosa, és sociòleg i escriptor, especialitzat en enoturisme i divulgació de la cultura del vi, i també és professor de comunicació i màrqueting de l’enoturisme
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena el segon vídeo