Parató

Parató Xarel·lo Libèl·lula 2016, un xarel·lo marcadament mediterrani

«Antigament a la parcel·la havia una doll d’aigua on hi volaven els “espiadimonis” o libèl·lules. D'aquí ve el seu nom...»

Parató Samsó 2013, complexitat i frescor

| 09/11/2017 a les 10:49h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Xarel·lo Libèl·lula 2016, Parató
Xarel·lo Libèl·lula de Parató

DO Penedès
Varietats: 100% Xarel·lo
2016 Ecològic
PVP: 7 euros

Analítica
Alcohol (% vol): 12,80
Sucre (g/l): 0,70
Acidesa total (g/l): 4,20
SO2 (mg/l): 23/80
Acidesa volàtil (g/l): 0,20
pH: 3,21

"Antigament a la parcel·la havia una doll d’aigua on hi volaven els “espiadimonis” o libèl·lules. D'aquí ve el seu nom". Ens explica el propietari i artífex d'aquest vi de Parató, Josep Elías. 

El Xarel·lo Libèl·lula fermenta en acer inoxidable, i està treballat sobre mares fines durant un període de 2,5 mesos. "Busquem l’expressió fresca del xarel·lo -pera, plàtan, poma verda, final de fonoll- reforçant la suavitat en boca pel treball de mares que ens suavitza la bona acidesa de la varietat", comenta el Josep.

Es tracta d'un vi ecològic certificat pel CCPAE (Consell Català de la Producció Agraria Ecològica), qui controla tot el seu procés de producció, elaboració, envasat i comercialització. Provinent de vinyes velles, el vi mostra en escència la varietat autòctona blanca del Penedès, la xarel·lo.

Presenta un color groc palla amb reflexos verdosos. Net i brillant. En nas és expressiu, de bon inici hi trobem notes afruitades, barreja de fruites blanques i records cítrics, acompanyades de tocs florals, i en evolució se li van afegint lleugeres notes balsàmiques.

En boca destaca la seva acidesa, ben viva però equilibrada a la vegada, que ens dona una bona frescor. En el seu pas deixa notes afruitades. En la retronasal retornen els records balsàmics. Llarg i força persistent.

Un vi marcadament mediterrani que acompanyarà perfectament arrossos, entrants i sucs de peix.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Es pot gaudir del cava sense entendre-hi? Sí… però segurament menys | Fermentacions, bombolla, conservació... En el cas del cava, més coneixement també és més plaer.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
La mini casa s'ha instal·lat al celler Artcava, a Avinyonet del Penedès | Els promotors volen instal·lar-ne una a cada DO vitivinícola catalana | Passar-hi una nit s’ofereix per 129 euros, sense televisió, WiFi ni cortines

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
Els vins Domènech.Vidal (DO Penedès) patrocinen un any més la secció Brot del Most Festival dedicada als curtmetratges
Imatge il·lustrativa
Després de l'èxit del Tast de Primavera, el celler proposa un segon maridatge dins el Cicle de Maridatges Gastronòmics de Temporada | Experiències gastronòmiques a on s'hi conjuga vi, territori i una proposta de dinar basada en plats de la zona amb productes propis de l'època de l'any
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Vins el Cep és fruit de la unió de quatre famílies viticultores del Penedès que exporten el 90% de les 350.000 ampolles que elaboren