​Més de 700 persones tasten vins empordanesos als Estats Units

Els vins de la Ruta del Vi DO Empordà, protagonistes en la trobada de l'American Wine Society a Pensilvània

Perelada Garnatxa de l'Empordà 2004, la millor tradició de la garnatxa envellida

| 06/11/2017 a les 16:33h
Arxivat a: Els vins de la setmana, DO Empordà, Do Empordà
Imatge il·lustrativa
Més de 700 persones tasten els vins empordanesos als Estats Units en un acció promocional organitzada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona i la DO Empordà, durant la celebració de la 50a trobada d’una de les associacions vinícoles de referència del país

Els vins de la Ruta del Vi DO Empordà han estat protagonistes de la 50a trobada anual de l'American Wine Society, que s'ha celebrat els dies 3 i 4 de novembre a Pocono Manor, a Pensilvània. Més de 700 persones han tastat els vins empordanesos durant aquesta trobada que reuneix els socis d'una de les associacions vinícoles de referència dels Estat Units,  amb més de 8.000 integrants entre amants del vi, prescriptors i elaboradors nordamericans.

Al llarg del cap de setmana es van celebrar dos tastos de vins empordanesos que van anar a càrrec de la sommelier del Celler de Can Roca i millor sommlier de Catalunya 2017, Audrey Doré, que va estar acompanyada pel gurú de l’enoturime a Napa Valley, el professor de l’Universitat de Napa, Paul Wagner.

El primer tast, titulat "Empordà, the Undiscoverd Jewel of Costa Brava", va permetre donar a conèixer el territori vinícola de l’Empordà i els seus vins. Els participants van tastar vins dels cellers Vinyes d’Olivardots, Espelt Viticultors, Martí Fabra, Hugas de Batlle i Pere Guardiola.

"A taste of Empordà" era el títol del segon tast celebrat en què es van maridar vins de la Ruta del Vi DO Empordà dels cellers La Vinyeta, Mas Llunes i Pere Guardiola amb diferents productes del territori, com les anxoves de l’Escala, els formatges Montbrú o el fuet Espuña.  

Els vins empordanesos també van ser protagonistes de la fira de vins que se celebra coincidint amb la trobada i en la què participen les principals zones productores de tot el món.

Aquesta ha estat un de les promocions més importants de vins empordanesos que s’ha celebrat mai als Estats Units. L’acció forma part de l’estratègia conjunta del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona i del Consell Regulador de la DO Empordà per donar a conèixer l’Empordà i els seus vins al mercat nordamericà.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Al ressorgiment d'aquesta beguda encara li queda recorregut per fer conèixer les marques, connectar el consumidor amb l'elaborador i en la cocteleria
Imatge il·lustrativa
Amb el codi EBCU10, tots els alumnes obtindran un 10% de descompte en la formació de Superior de Sommelier, només per ser lectors de www.cupatges.cat.