fires

La 30a Festa del Vi de Gandesa aplegarà 33 cellers de la DO Terra Alta

Des del divendres 3 de novembre fins al diumenge 5 es podrà gaudir de la Mostra de Vins

Divendres al vespre (22h) tindrà lloc un dels actes estrella de la Festa del Vi de Gandesa, la Nit de les Garnatxes Blanques

, Gandesa | 31/10/2017 a les 13:36h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Fires, Gandesa, garnatxa blanca, DOP Terra Alta, Festa del Vi
La varietat garnatxa és la més emblemàtica d'entre totes les que es conreuen a la Terra Alta.
La varietat garnatxa és la més emblemàtica d'entre totes les que es conreuen a la Terra Alta. | DO Terra Alta
Este proper cap de setmana, els vins de la Denominació d’Origen Terra Alta tornaran a ser els grans protagonistes de la Festa del Vi de Gandesa, que enguany arriba a la seua 30a edició. Des del divendres 3 de novembre fins al diumenge 5 es podrà gaudir de la Mostra de Vins (Rambla de la Democràcia), amb representació de 33 cellers de la DO Terra Alta, així com de tastos dirigits, activitats enoturístiques i moltes activitats més.
 
La inauguració de la Festa tindrà lloc divendres 3 a les 18:30h a la Sala de Ball Societat Unió Gandesana. L’acte serà presidit per Salvador Puig, director General de l’INCAVI, acompanyat pels representants de les entitats que organitzen la festa, i per la periodista Eva Vicens, encarregada del pregó d’enguany. Després de la visita de les autoritats a la Mostra de Vins, la comitiva es traslladarà fins al Cinema Coliseum a on se celebrarà (19:30h) l’acte de lliurament de premis del Concurs de Vins amb DO Terra Alta 2017, en una edició en què s’han superat tots els records de vins presentats, amb 142 mostres de 27 cellers. 
 
La Nit de les Garnatxes Blanques

Divendres al vespre (22h) tindrà lloc un dels actes estrella de la Festa del Vi de Gandesa, la Nit de les Garnatxes Blanques. En esta 8a edició es podran degustar més de 40 vins elaborats amb garnatxa blanca, la varietat emblema de la Terra Alta, i maridar-los amb les propostes gastronòmiques del restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona, guardonat amb una Estrella Michelin. Un any més, la vetllada tindrà lloc al Celler Cooperatiu de Gandesa, una de les dues joies modernistes de la comarca. 
 
Tastos i activitats enoturístiques
 

La Terra Alta serà l'epicentre del concurs Garnatxes del Món al 2018 Foto: Sílvia Berbís


Al llarg de tot el cap de setmana se celebraran diferents tastos de vins (amb inscripció prèvia) a la seu del Consell Regulador de la DO Terra Alta (Ctra. Vilalba, 31) en què els propis elaboradors donaran a conèixer els seus vins als participants. A més, durant estos dies, diferents cellers que formen part de la DO obriren les seues portes al públic per organitzar activitats enoturístiques lligades al món del vi i la cultura. 
 
Jornada tècnica, divendres 3

Prèviament a la inauguració de la Festa, divendres 3 arrencarà amb una jornada tècnica dirigida a cellers i empresaris de la comarca, a on es parlarà d’enoturisme i entorn digital pel tal de dinamitzar el sector en un moment estratègic per a la DO Terra Alta, que l’any vinent serà la seu del Concurs Internacional Grenaches du Monde. Els ponents de la jornada seran Jordi Font, Director d’Estratègia de Nació Digital, Sergi Cortés, Director de Cupatges, i Genís Roca, membre del Consell Assessor en Tecnologies de la Informació i la Comunicació de la Generalitat de Catalunya, i una eminència pel que fa al coneixement del món digital, amb més de 25 anys d’experiència en el sector. 
 
Jornada professional, dilluns 6 

Un cop finalitzada la Festa del Vi, dilluns 6 serà el torn dels professionals amb una jornada diferent de la proposada en edicions anteriors. Amb motiu de la celebració del Concurs Grenaches du Monde, la DO Terra Alta vol convidar als professionals a viure en exclusiva la reproducció del que serà una de les jornades del concurs, amb tastos de garnatxa, visites i una proposta gastronòmica per posar en valor el territori.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Famosos catalans combinen vins de la DO Catalunya amb formatges, xocolates i altres productes al canal de gastronomia What the Food
Presentació de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau de Tarragona
Presentació de les Jornades Gastronòmiques del Peix Blau de Tarragona
Se celebraran a la ciutat del 17 de juny al 4 de juliol amb 19 restaurants participants