Fer formatges i cervesa a casa?

A family-beer.com podem comprar kits per fer cervesa i formatges a casa

Vi versus cervesa, infografia de calories

| 29/10/2017 a les 09:28h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cerveses, Family Beer, Cervesa a casa
Fa pocs dies vaig conèixer una botiga, al mig del barri de Gràcia, especialitzada en cerveses artesanes. La botiga no és una botiga qualsevol, on venen cerveses artesanes catalanes i d'importació, és una botiga on venen kits per fer-te la teva pròpia cervesa a casa. 

N'havia sentit a parlar i, passejant per casualitat pel carrer Encarnació, arribant a la cantonada de Joan Blanques, llegeixo un rètol que posa; "Kit Cerveza Artesanal". Sense pensar-m'ho, entro a fer el xafarder, i a conèixer el projecte.

Dins em trobo la Sílvia i el Peio, els dos socis de l'empresa Family Beer. Són encantadors. M'expliquen que ja fa temps -uns 5 anys-, que venen equips per fer cerveses de tot tipus -Pale Ale, Ipa, Irish Stout, Brown Ale...- i que fa pocs mesos projecten fer el mateix amb formatges. 

Tant des de la botiga física com per Internet, distribueixen tot tipus de kits per fer cerveses, formatges i iogurts. Els kits de cervesa van d'uns 40 a uns 90 €, tot inclòs; ingredients, equip i receptes. Els de formatges, des de 25 a 90 €. Maltes, llúpols, cereals, fermentadors, termòmetres... Kits pensats per fer 4 litres cada 15 dies.

Cerveses rosses, torrades o negres. Amb paquets de 10 litres o de 20. Formatges, també de molts tipus. Frescos, semicurats, curats, i fins i tot italians.

La Sílvia ens explica que "l'especialitat de la botiga és l'atenció personalitzada i la formació". Sí, fan cursos de tota mena. "La màgia rau en què cadascú acabi fent la cervesa o el formatge que més li agradi. Nosaltres l'assessorem en tot moment perquè l'experiència sigui perfecta".

Tots els processos d'elaboració, tant de la cervesa com del formatge, són fàcils i per a tots els públics. No patiu si no sabeu com es fa una cervesa perquè amb la vostra comanda rebreu un llibret d'instruccions on s'explica tot. Del macerat a l'embotellat. Cervesa i formatge per a dummies. I si encara teniu dubtes, la Sílvia i el Peio sempre hi són per respondre'ls.

Ja ho sabeu, doncs... Feu-vos-ho vosaltres mateixos! I visca la fermentació!

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Gaia, el nou monovarietal de sauvignon blanc de Loxarel elaborat amb raïm de vinyes d’alçada i fermentat parcialment en àmfores de fang | Torna al mercat el pròxim mes de febrer amb una etiqueta renovada amb una il·lustració de l’Arca de Noé que simbolitza una segona vida
01/01/1970
La International Kulturbörse Freiburg celebra la seva 30a edició del 21 al 24 de gener
El xef francès Paul Bocuse | EP
01/01/1970
El món de la cuina es vesteix de dol per acomiadar un dels grans referents