Fer formatges i cervesa a casa?

A family-beer.com podem comprar kits per fer cervesa i formatges a casa

Vi versus cervesa, infografia de calories

| 29/10/2017 a les 09:28h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cerveses, Family Beer, Cervesa a casa
Imatge il·lustrativa
Fa pocs dies vaig conèixer una botiga, al mig del barri de Gràcia, especialitzada en cerveses artesanes. La botiga no és una botiga qualsevol, on venen cerveses artesanes catalanes i d'importació, és una botiga on venen kits per fer-te la teva pròpia cervesa a casa. 

N'havia sentit a parlar i, passejant per casualitat pel carrer Encarnació, arribant a la cantonada de Joan Blanques, llegeixo un rètol que posa; "Kit Cerveza Artesanal". Sense pensar-m'ho, entro a fer el xafarder, i a conèixer el projecte.

Dins em trobo la Sílvia i el Peio, els dos socis de l'empresa Family Beer. Són encantadors. M'expliquen que ja fa temps -uns 5 anys-, que venen equips per fer cerveses de tot tipus -Pale Ale, Ipa, Irish Stout, Brown Ale...- i que fa pocs mesos projecten fer el mateix amb formatges. 

Tant des de la botiga física com per Internet, distribueixen tot tipus de kits per fer cerveses, formatges i iogurts. Els kits de cervesa van d'uns 40 a uns 90 €, tot inclòs; ingredients, equip i receptes. Els de formatges, des de 25 a 90 €. Maltes, llúpols, cereals, fermentadors, termòmetres... Kits pensats per fer 4 litres cada 15 dies.

Cerveses rosses, torrades o negres. Amb paquets de 10 litres o de 20. Formatges, també de molts tipus. Frescos, semicurats, curats, i fins i tot italians.

La Sílvia ens explica que "l'especialitat de la botiga és l'atenció personalitzada i la formació". Sí, fan cursos de tota mena. "La màgia rau en què cadascú acabi fent la cervesa o el formatge que més li agradi. Nosaltres l'assessorem en tot moment perquè l'experiència sigui perfecta".

Tots els processos d'elaboració, tant de la cervesa com del formatge, són fàcils i per a tots els públics. No patiu si no sabeu com es fa una cervesa perquè amb la vostra comanda rebreu un llibret d'instruccions on s'explica tot. Del macerat a l'embotellat. Cervesa i formatge per a dummies. I si encara teniu dubtes, la Sílvia i el Peio sempre hi són per respondre'ls.

Ja ho sabeu, doncs... Feu-vos-ho vosaltres mateixos! I visca la fermentació!

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Sense entrar en el debat de què són les varietats autòctones, us proposem vuit vins negres epecials, diferents i que heu de conèixer
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L'actual president, Toni de la Rosa i Torelló, deixa el càrrec després de cinc anys per motius professionals | El substituirà l'actual vicepresident, el Sr Jaume Armengol i Calvet, fins la propera Assemblea
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Visitem cinc països a través de cinc còctels: Cuba, Puerto Rico, Brasil, Mèxic i Estats Units