novetats

Nova anyada de Textures de Pedra de Raventós i Blanc

Textures de Pedra 2013 surt al mercat després de 42 mesos de repòs en posició de rima

Video de verema de Raventós i Blanc

| 25/10/2017 a les 22:47h
Especial: Destacat Cupatges!
Arxivat a: Vins, Textures de Pedra 2013, Raventós i Blanc, DO Penedès
La nova anyada de Textures de Pedra del celler Raventós i Blanc, de la qual se n’ha embotellat 8.777 ampolles, surt al mercat, després de 42 mesos de repòs en posició de rima.

Textures de Pedra és l’exploració de tres varietats locals negres: xarel·lo vermell, bastard negre i sumoll. La màxima expressió de les varietals mediterrànies, del clima penedesenc, d’un sòl pedregós i el resultat d’una llarga criança sobre lies. Un blanc de negres concentrat en boca i amb gran potencial per a l’envelliment.

 
Textures de Pedra, rep el seu nom per la vinya d'on prové: Vinya Més Alta, situada dalt del cim del turó del Serral, parcel·la més alta de la finca. Una vinya de sòl atípicament pedregós, d’origen al·luvial (2-5 M d’anys) amb altíssim drenatge sobre el substrat calcari d’origen marí.

L’anyada 2013 va estar marcada per una collita exigent i fresca. Un cicle que sorprèn i recorda els de fa 30 anys, quan es collia els macabeus a principis de setembre i els xarel·los a finals de setembre.

La tardor va ser humida i l’hivern fresc i sec amb la presència d’algunes pluges esporàdiques. L’inici de la primavera va ser molt fresca i humida amb pluges al març i al maig. El final de la mateixa, fresca i seca i l’estiu meteorològic fou curt. Tot plegat, va provocar un desenvolupament vegetatiu lent. Es va començar a veremar el 19 d’agost. Uns mesos d’agost i setembre sense cops de calor amb una temperatura estiuenca moderada van contribuir a una lenta i bona maduració de les diferents varietats.

Textures de Pedra fa una segona fermentació en ampolla i té una criança mínima de 42 mesos en posició de rima.

Durant els darrers anys i per les seves diferents anyades, Textures de Pedra ha obtingut importants premis i valoracions publicades en revistes tan importants com The World of Fine Wine, Decanter Magazine, Food & Wine, Wine & Spirits i notes de crítics com Jancis Robinson, Michael Schachner, Luis Gutíerrez, entre d’altres.

Varietats: 30% xarel·lo, 25% xarel·lo Vermell, 25% sumoll, 15% bastard negre, 5% parellada.

“This cuvee is particularly fascinating. A blend of local varieties – Bastard Negre, Sumoll, Xarel·lo and Vermell – with 42 months on lees, in a brut nature style. Given the age, it has a smoky grandeur, well apart from many of its cava neighbors.” Sarah Jane Evans MW. Decanter, Agost 2017.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Fins el proper 3 de novembre, al restaurant l'Enoteca del xef Paco Pérez, es podrà degustar un menú homenatge a la varietat Garnatxa | El menú ha estat creat entre el restaurant i el propietari de Vinyes Domènech, Joan Ignasi Domènech
Imatge il·lustrativa
La collita se situaria en 31.800 tones, inferior a l’any passat però lleugerament superior a una campanya mitjana | Les xifres són provisionals, depenent de les pluges de l’octubre i dels rendiments de l’oli
Imatge il·lustrativa
Fins al 27 d’octubre es mantindrà oberta la possibilitat d’inscriure’s en aquesta iniciativa que enguany augmenta els premis per als participants