forum gastronòmic

El vi, gran protagonista del Fòrum Gastronòmic Girona

El Fòrum Gastronòmic Girona se celebrarà al Palau de Congressos i Palau de Fires del 19 al 21 de novembre del 2017

| 25/10/2017 a les 16:34h
Arxivat a: Gastronomia, Fòrum Vi, Fòrum Gastronòmic Girona
El Fòrum Gastronòmic Girona 2017 tornarà a convertir-se en el punt de trobada del sector de la hostaleria i la restauració. En aquest esdeveniment de referència tindran lloc nombroses activitats entre les que destaquen sessions magistrals de cuina en directe protagonitzades pels millors professionals, tallers amb tast, debats, premis i concursos, etc. a més d’una fira en què participaran més de 200 empreses dels sectors de la distribució, la producció d’aliments i begudes, el foodservice o l’equipament i la maquinària, entre d’altres.

Des de la seva primera edició, el 1999, se celebra el Fòrum Vi, en el que hi participen els millors enòlegs, sommeliers, viticultors i prescriptors del món del vi. Enguany cal destacar una sessió exclusiva a càrrec del gran Josep Roca (Celler de Can Roca) i també dues ponències de les sommeliers Eva Pizarro (Fierro) i Ester Bachs (Vadevi.cat).

A més, hi haurà cocteleria amb Héctor Henche (Easy Mixers) i cocteleria dolça amb Javier Caballero, Xano Saguer i Jordi Butrón (Espai Sucre).
 
Josep Roca, sommelier d’un dels millors restaurants del món i al capdavant d’un celler únic,
delectarà als assistents amb una magistral sessió en la que parlarà de les virtuts dels policultius i comptarà amb un exclusiu tast posterior.

Per la seva banda, Eva Pizarro, experta en maridatges, ens explicarà aquest concepte, quins criteris utilitza, quines harmonies busca... en una interessant sessió pràctica. I per acabar, la sommelier i directora tècnica dels premis Vinari Esther Bachs, oferirà un tast dels cinc guanyadors dels Vinari d’enguany, ajudant-nos a entendre què els ha fet mereixedors d’aquest reconeixement.

El servei de sala, de gran importància, tindrà així mateix el seu moment amb una sessió en la que participaran grans experts d’aquest àmbit que treballen en alguns dels millors restaurants; els seus protagonistes seran Guillermo Cruz de Mugaritz, Toni Gerez del Castell de Peralada i Pablo Sacerdotte.

I es tornarà a dedicar un espai, l’Agora, als oficis alimentaris on es faran sessions al voltant de diferents productes, essent un d’ells un vi natural de Banyuls elaborat de forma artesanal que presentarà Manuel di Vecchi (Vinyer de la Ruca) el qual estarà acompanyat de l’expert en ratafia Jordi Codina.

El món del vi a l’espai firal

A la fira del Fòrum hi haurà una destacada presència de diversos cellers i tindrem l’oportunitat de tastar una gran selecció de vins i caves catalans; a més, els visitants podran conèixer, per exemple, els vinhos verdes, la sidra de Gernika, o el champagne.

Les inscripcions per a les activitats es poden fer a través de la web del Fòrum Girona.

Fòrum Gastronòmic Girona 2017 compta amb el suport d’Estrella Damm, Ajuntament de Girona, Diputació de Girona, Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Prodeca, Electrolux, La Vanguardia, Cacao Barry, Cafès Cornellà o Pujadas, entre molts d’altres.

Més informació: www.forumgirona.com
Segueix-nos a Facebook, Twitter i Instagram: @FGastronomic

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Els editors de la revista americana Wine Spectator, tornen a tastar més de 15.000 vins de tot el món i seleccionen els TOP 100, entre els que trobem un únic representant català.
01/01/1970
El Penedès també és terra de vins negres, tant de varietats autòctones com internacionals | Us recomanem 8 referències que reflecteixen un recorregut pels diferents tipus de raïm més cultivats a la zona
Coberta llibre grans vins catalans 2018 a preus assequibles. | Cossetània edicions
01/01/1970
Per elaborar-la ha tastat 422 vins de varietats blanques, negres, denominacions d'origen o sense denominació