Advertisement

forum gastronòmic

El vi, gran protagonista del Fòrum Gastronòmic Girona

El Fòrum Gastronòmic Girona se celebrarà al Palau de Congressos i Palau de Fires del 19 al 21 de novembre del 2017

| 25/10/2017 a les 16:34h
Arxivat a: Gastronomia, Fòrum Vi, Fòrum Gastronòmic Girona
Imatge il·lustrativa
El Fòrum Gastronòmic Girona 2017 tornarà a convertir-se en el punt de trobada del sector de la hostaleria i la restauració. En aquest esdeveniment de referència tindran lloc nombroses activitats entre les que destaquen sessions magistrals de cuina en directe protagonitzades pels millors professionals, tallers amb tast, debats, premis i concursos, etc. a més d’una fira en què participaran més de 200 empreses dels sectors de la distribució, la producció d’aliments i begudes, el foodservice o l’equipament i la maquinària, entre d’altres.

Des de la seva primera edició, el 1999, se celebra el Fòrum Vi, en el que hi participen els millors enòlegs, sommeliers, viticultors i prescriptors del món del vi. Enguany cal destacar una sessió exclusiva a càrrec del gran Josep Roca (Celler de Can Roca) i també dues ponències de les sommeliers Eva Pizarro (Fierro) i Ester Bachs (Vadevi.cat).

A més, hi haurà cocteleria amb Héctor Henche (Easy Mixers) i cocteleria dolça amb Javier Caballero, Xano Saguer i Jordi Butrón (Espai Sucre).
 
Josep Roca, sommelier d’un dels millors restaurants del món i al capdavant d’un celler únic,
delectarà als assistents amb una magistral sessió en la que parlarà de les virtuts dels policultius i comptarà amb un exclusiu tast posterior.

Per la seva banda, Eva Pizarro, experta en maridatges, ens explicarà aquest concepte, quins criteris utilitza, quines harmonies busca... en una interessant sessió pràctica. I per acabar, la sommelier i directora tècnica dels premis Vinari Esther Bachs, oferirà un tast dels cinc guanyadors dels Vinari d’enguany, ajudant-nos a entendre què els ha fet mereixedors d’aquest reconeixement.

El servei de sala, de gran importància, tindrà així mateix el seu moment amb una sessió en la que participaran grans experts d’aquest àmbit que treballen en alguns dels millors restaurants; els seus protagonistes seran Guillermo Cruz de Mugaritz, Toni Gerez del Castell de Peralada i Pablo Sacerdotte.

I es tornarà a dedicar un espai, l’Agora, als oficis alimentaris on es faran sessions al voltant de diferents productes, essent un d’ells un vi natural de Banyuls elaborat de forma artesanal que presentarà Manuel di Vecchi (Vinyer de la Ruca) el qual estarà acompanyat de l’expert en ratafia Jordi Codina.

El món del vi a l’espai firal

A la fira del Fòrum hi haurà una destacada presència de diversos cellers i tindrem l’oportunitat de tastar una gran selecció de vins i caves catalans; a més, els visitants podran conèixer, per exemple, els vinhos verdes, la sidra de Gernika, o el champagne.

Les inscripcions per a les activitats es poden fer a través de la web del Fòrum Girona.

Fòrum Gastronòmic Girona 2017 compta amb el suport d’Estrella Damm, Ajuntament de Girona, Diputació de Girona, Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Prodeca, Electrolux, La Vanguardia, Cacao Barry, Cafès Cornellà o Pujadas, entre molts d’altres.

Més informació: www.forumgirona.com
Segueix-nos a Facebook, Twitter i Instagram: @FGastronomic

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
L’Olivera iniciarà la replantació de la vinya aquest abril amb la mirada posada en recuperar varietats blanques tradicionals de la zona, segons apunten diferents estudis històrics
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc, un vi negre i un cava rosat, tots tres vins del Penedès
What the Food s'estrena! Primer vídeo d'aquest nou canal de gastronomia