novetats

El celler Abadal elabora un vi amb la varietat recuperada mandó

Abadal Mandó surt amb un preu de 14 €

El celler continua la tasca d’innovació i recuperació de varietats autòctones del Bages amb aquest nou vi, fruit del treball d’investigació que està duent a terme el celler des dels seus orígens

​«Amb cada varietat que es perd el món és una mica més gris i la nostra mentalitat una mica més tancada» Joan Soler, president de la DO Pla de bages

| 24/10/2017 a les 18:08h
Arxivat a: Vins, Abadal
Neix Abadal Mandó, un nou vi fruit de la continuació del treball d’investigació i recuperació de varietats autòctones del Bages que lidera el celler Abadal des dels seus orígens i que es va iniciar amb la Picapoll.

Segons els seus creadors, "és una nova manera d'endinsar-se al territori del Bages". Un vi "fàcil d'entendre, pels consumidors moderns que volen assaborir el territori".

Va ser fa 15 anys quan Abadal va començar la recuperació de la varietat Mandó a partir d'unes vinyes velles localitzades a les poblacions de Navàs, Cardona i Rocafort. Tribut a la zona i a l'esperit innovador del celler, Abadal Mandó és la pura expressió del paisatge de bosc del Bages. 
 
Història

El Mandó, d'origen mediterrani, va ser una de les varietats de raïm negre més generalitzades a la comarca del Bages a principis del segle XX. Recuperada a partir d’una exhaustiva feina d’investigació i recerca de vinyes trobades en localitzacions on el cultiu actualment és encara residual, ha ressorgit gràcies al seu potencial per produir vins negres fins, especiats, racials, amb sensacions de tardor, fruita madura, aromes florals i d’arrel.

Així mateix, la seva maduració tardana i la seva resistència a les altes temperatures fan que aquesta sigui una varietat que s'adapti bé al canvi climàtic.
 
Nota de tast


Abadal Mandó 2015 presenta aromes florals, de garrofa, sotabosc i un fons especiat, de regalèssia i de fruita madura. El pas per boca és equilibrat, llaminer i rodó amb un final que recorda la tipicitat aromàtica d'aquesta varietat. És un vi elegant, autèntic, persistent i sedós, de bona acidesa i excel·lent capacitat de guarda. Surt al mercat amb un preu de venda al públic de 14 €.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
01/01/1970
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

mandó maoixent
Anònim, 29/10/2017 a les 12:55
+0
-0
La varietat Mandó es cultiva també a les comarques de la Costera i Vall d´Albaida, al Pais Valenciá. Poblacions com Moixent, La Font de la Figuera i Fontanars, elaboren un excel.lent vi d´aquesta varietat.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Entre els convidats d’aquest any figuraven actors de renom com Peter Vives, Octavi Pujades, Roger Coma, Jordi Díaz o Ivan Massagué (actualment participant de Masterchef Celebrity), l’actriu protagonista del serial La Riera (2010-2017), Mercè Sampietro | Alguns dels actors de Merlí com Carlos Cuevas, Júlia Creus, Iñaqui Mur o Candela Anton també s'hi van donar cita
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Tastar un vi molt sovint ens pot evocar sesacions contradictòries. Ho fan els professionals... nosaltres no en sabem... tastar és només per experts... | Hem de saber que quanta més informació tinguem sobre el tast, més plaents seran els vins
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
En honor a aquest vi i al transcurs de la seva vida, el Celler la Muntanya farà un recital musicat, en què exemplificarà totes les fases i els elements que envolten la vida del cep, des que es planta fins a que el fruit es converteix en vi