Grenaches Du Monde

200 professionals inauguren les activitats de promoció del concurs Grenaches Du Monde amb la DO terra Alta

Aquesta primera jornada de promoció va servir també per a inaugurar un dels protagonistes principals en la campanya de promoció del concurs de les garnatxes, l’exposició itinerant Garnatxa Blanca

| 19/10/2017 a les 16:22h
Especial: Concurs Garnatxes del Món
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Grenaches Du Monde, DO Terra Alta

Reus va ser la ciutat escollida per la Denominació d’Origen Terra Alta per posar en marxa la campanya de promoció del concurs internacional de les Garnatxes del Món, del que serà seu oficial de l’11 al 15 d’abril del 2018. Prop de 200 professionals de la restauració i l’hostaleria van participar ahir d’aquest showroom, que es va celebrar a la Fira de Reus, i on van participar 28 dels cellers que formen part de la DO, amb més d’un centenar de referències vinícoles.
 
Els cellers participants en aquesta primera jornada professional lligada al concurs van ser 7 Magnífics, Altavins, Bernaví, Caterra, Celler Arrufí, Celler Bàrbara Forés, Celler Batea, Celler Coma d’En Bonet, Celler Cooperatiu de Gandesa, Celler Frisach, Celler Germans Balart, Celler Jordi Miró, Celler Piñol, Cellers Terra i Vins, Celler Xavier Clua, Cellers Tarroné, Cellers Unió, De Haan Altés, Ecovitres, Edetària, Josep Vicens Vallespí, Lafou Celler, Les Vinyes del Convent, Mas Sersal, Sant Josep Vins, Serra de Cavalls, Vins del Tros i Vins La Botera.
 
L’acte, presidit pel president de la Denominació d’Origen Terra Alta, Sr. Joan Arrufí, va comptar amb l’assistència del Director General de l’INCAVI, Sr. Salvador Puig, Carles Luz, president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Pellicer, Alcalde de Reus, i altres representants de les institucions locals i comarcals, i d’aquelles lligades al concurs de les garnatxes, com ara la Diputació de Tarragona.
 
Garnatxa blanca. De la matèria a l’ànima

Aquesta primera jornada de promoció va servir també per a inaugurar un dels protagonistes principals en la campanya de promoció del concurs de les garnatxes, l’exposició itinerant Garnatxa blanca. De la matèria a l’ànima. Es tracta d’un camí professional que transportarà als assistents al coneixement i la consciència de la garnatxa, amb la intervenció de tots els sentits. Amb aquesta exposició interactiva se cerca la plenitud de sensacions de l’assistent, ajudar-lo a entendre les arrels de la garnatxa, en el seu sentit més ampli.
 
El recorregut compta amb 6 estacions: Territoris; Varietats de garnatxa; El treball a la vinya. Pagesos; Elaboracions; Sòls; i Aromes que ajudaran als assistents a posar el focus en la garnatxa catalana i, en especial, en la garnatxa blanca de la Terra Alta.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Imatge il·lustrativa
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L'entrada de l'estiu arriba amb la calor i els escumosos rosats són bons aliats per aquestes èpoques de l'any | Recomanem 10 vins rosats amb bombolles perfectes per a l'aperitiu i per acompanyar àpats com amanides, arrossos i mariscs.
Imatge de la Mostra de Vins i Caves de catalunya al passatge Lluís Companys
Imatge de la Mostra de Vins i Caves de catalunya al passatge Lluís Companys | INCAVI
Ramon Francàs
01/01/1970
L’AVC diu que el govern municipal d’Ada Colau està ara més receptiu davant el projecte del Catalan Wine House | Valentí Roqueta diu que la iniciativa necessita d’un horitzó d’estabilitat política a mig termini
01/01/1970
A l’espera que els seus vins obtinguin la certificació Demeter que garanteixi que són fruit de l’agricultura biodinàmica