mercats

​Itàlia desbanca l'Estat espanyol i es situa primer en la producció mundial de vi

La producció de vi a Espanya (sense incloure most) cauria fins als 38,4 milions d'hectolitres, enfront els 40 milions d'hectolitres italians

Vi versus cervesa; Les persones que compren vi consumeixen aliments més saludables segons el British Medical Journal

| 11/10/2017 a les 18:56h
Arxivat a: Mercats, Itàlia primer productor mundial de vi, Itàlia i vi, França i vi, Espanya i vi, Productors mundial de vi, mercats
Segons dades de l'Osservatorio del Vino italià, juntament amb ISMEA (Istituto di Servizi per  il Mercato Agricolo Alimentare) i la Unione Italiana Vini, que recull l'Observatori Espanyol del Mercat del Vi (OeMV), Itàlia espera produir aquest any 40 milions d'hectolitres de vi, tot i l'anunciada reducció del 26 % respecte la verema de l'any passat. 

Amb aquesta quantitat esperada per a la campanya 2017-2018, i segons aquestes informacions, Itàlia es situaria com a primer productor mundial de vi, seguit de prop per Espanya -que es queda amb 38,4 milions d'hectolitres-  i França -que també pateix una reducció, i es queda amb 37,2milions-.

L'efecte del canvi climàtic sobre la producció de vi

Segons Ernesto Abbona, president de la Unione Italiana Vini, aquesta collita està sent i serà  una "collita molt complexa". Assenyalava que "les dades recollides ens parlen sobre una forta variabilitat quantitativa no només entre zones, sinó dins del mateix territori entre diferents microàrees i, fins i tot, entre vinyes. La qualitat, en la majoria de les àrees analitzades, roman en estàndards òptims, encara que és massa aviat per determinar amb certesa com evolucionarà al final de la collita i en els pròxims mesos".  

Per la seva banda, el director d'ISMEA, Raffaele Borriello, durant una roda de premsa celebrada a principis del passat mes de setembre, va posar èmfasi en les facturacions en exportacions de 2017 del sector del vi italià, amb unes previsions de més de 6.000 milions d'euros.  A part, però, també va fer clar esment al canvi climàtic i va recalcar la necessitat del sector vitivinícola d'aplicar "eines innovadores per a la gestió del risc i per salvaguardar els ingressos dels negocis."

També us pot interessar

01/01/1970
Lauren Mowery, reconeguda periodista experta en vi, va assistir a l'Espai Priorat aquest mateix 2017 i el 13 de juny va publicar una llista dels vins que van cridar-li més l'atenció
01/01/1970
Durant un mes i mig, gairebé 2.300 barcelonins han triat les tres millors pizzes de la ciutat entre un ventall de 20 pizzeries i pizzers seleccionats per l'organització | El certamen ha estat organitzat per les autores del bloc SiamoTutteBlogger.com, Angela Visco i Lucia Marra
01/01/1970
Recomanem 6 grans vins negres per encarar les vaques magres de principis d'any | 6 vins que valen més del que costen

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
L'Oller del Mas prepara el terreny per començar les obres de l'Eco Wine Resort | Oller del Mas
01/01/1970
Aquest dilluns van començar a preparar el terreny per iniciar la primera fase de les obres
01/01/1970
Per quart any consecutiu el valor del mercat espanyol de restaurants registrarà al tancament de 2017 una evolució positiva, en un context de dinamisme del consum de les llars i de fort creixement en l'entrada i la despesa dels turistes estrangers | D'aquesta manera, la facturació sectorial s'aproximarà als 23.100 milions d'euros, un 4,7% més que el 2016, any en què va augmentar un 5,0% | L'avanç de les cadenes de restauració informal i menjar ràpid segueix impulsant la tendència de concentració de l'oferta. El conjunt de cadenes de restaurants ha reunit una quota de mercat conjunta del 34%, sis punts més que el 2012
Ramon Francàs
01/01/1970
Freixenet, Codorníu, Juvé i Camps, Gramona i Recaredo són els qui més insercions aconsegueixen als mitjans | Miguel Torres (pare i fill), José Luis Bonet i Mar Raventós són els “principals portaveus” de la comunicació del vi de Catalunya