suro

El vi tapat amb suro es percep de millor qualitat segons ​un estudi de la Universitat d'Oxford

A tot el món, al voltant de 18 mil milions d'ampolles de vi són obertes cada any, de les quals 12 mil milions estan tapades amb suro

Com es fa un tap de suro? Procés de fabricació des de la pela de l'alzina fins al marcatge del tap

| 10/10/2017 a les 20:37h
Arxivat a: Actualitat, suro, Universitat d'Oxford, tap de suro
La indústria del tap de suro gironí aplega 82 empreses i produeix anualment 2.700 milions de taps, la meitat dels quals es destinen a l'exportació | ACN
L'estudi, dissenyat pel professor Charles Spence del laboratori d'investigació de la Universitat d'Oxford, tenia com a objectiu analitzar si el so i la visió a l'hora d'obrir un vi tancat amb tap de suro o rosca influïen en la percepció del vi.
 
Els 140 participants havien de tastar i puntuar dos vins idèntics en dues situacions diferents: després d'escoltar el so del destapament d'un tap natural i després el so de l'obertura d'un tap de rosca. Seguidament, els participants havien d'obrir les dues ampolles i, novament, puntuar els vins.
 
Els resultats mostren les puntuacions més altes registrades pel tap de suro. En aquest sentit, el mateix vi era puntuat amb un + 15% de qualitat quan presentava tap de suro enfront del tap de rosca. Així mateix, ha estat seleccionat com l'opció més adequada per a les celebracions (+ 20%), i vinculat directament amb un estat d'ànim festiu (+ 16%).
 
El professor Charles Spence comenta: "Els nostres sentits estan intrínsecament lligats, així doncs, els estímuls que escoltem, veiem o sentim, tenen un efecte enorme en el que vam tastar. El so i la visió d'un tap de suro destapant una ampolla generen una sèrie d'expectatives, fins i tot abans que s'hagi assaborit el vi, i aquestes expectatives formen la base de l'experiència de tast. Els resultats de l'estudi demostren el paper clau que el tipus de tancament té en matèria de vi, així com el fort vincle entre suro i qualitat que existeix en el nostre subconscient".
 
Aquest experiment suposa una demostració que el tap de suro ofereix una experiència de degustació molt més positiva per al consumidor que els altres taps artificials. 7 de cada 10 ampolles que es produeixen a nivell mundial estan tapades amb suro.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Ramon Francas
01/01/1970
La fotògrafa Maria Rosa Ferré mostra les tonalitats de la vinya penedesenca durant la tardor | L'exposició ‘La Vinya es Vesteix de Tardor’ mostra 17 fotografies sobre tela, de 110 per 80 centímetres
01/01/1970
El treball cinematogràfic es basa en el vinòmic homònim de David Morancho, tot ajustant la història al llenguatge audiovisual