viticultura

La DO Terra Alta dóna el tret de sortida al concurs internacional de les Garnatxes del Món

En serà la seu oficial de l’11 al 15 d’abril de l’any vinent

​Qui i què hi ha darrera Les Vinyes del Convent?

, Gandesa | 10/10/2017 a les 19:06h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Denominacions d'Origen, viticultura, DO Terra Alta, Garnatxes del Món, Frédéric Galtier, Joan Arrufí, Gandesa, Carles Luz
Diversos alcaldes de la comarca s'han sumat a la presentació, este matí en roda de premsa.
Diversos alcaldes de la comarca s'han sumat a la presentació, este matí en roda de premsa. | Cedida
La Denominació d’Origen Terra Alta ha presentat este matí en roda de premsa el concurs internacional Grenaches du Monde 2018, un certamen del que serà seu oficial de l’11 al 15 d’abril de l’any vinent. Esta designació representa una oportunitat única per posar en valor la garnatxa de la Terra Alta, i molt especialment la seua garnatxa blanca, tot un emblema i un signe d’identitat per a la Denominació d’Origen.

Durant la roda de premsa, que s’ha celebrat a la seu de la DO Terra Alta a Gandesa, s’han donat a conèixer alguns dels actes previstos en el marc del concurs, així com la campanya de promoció prèvia, que arrencarà este mateix mes d’octubre amb un showroom a Reus i un acte molt especial a Barcelona, coincidint amb la inauguració de la 37a Mostra de Vins i Caves de Catalunya que organitza l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI): un màster tast de garnatxes velles de les zones garnatxeres per excel·lència a Catalunya: DO Empordà, DO Montsant, DOQ Priorat i l’amfitriona Terra Alta.

A la roda de premsa hi han assistit representants de les institucions implicades en l’organització del concurs, i ha estat presidida per Joan Arrufí, president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Terra Alta; Frédéric Galtier, delegat a l’Estat Espanyol del Concurs Internacional Grenaches du Monde; i Carles Luz, president del Consell Comarcal de la Terra Alta. En finalitzar la presentació s’ha procedit a descobrir el rellotge que marca el compte enrere fins a l’inici del concurs a l’abril de l’any vinent.
 

Dilluns 16 d’octubre, jornada professional a Reus
El proper dilluns 16 d’octubre tindrà lloc el primer dels actes que la Denominació d’Origen Terra Alta organitzarà d’aquí a l’abril del 2018 per promocionar el concurs de les garnatxes.
La jornada se celebrarà al Pavelló de la Fira de Reus entre les 16h i les 21h, i està dirigida als professionals de la restauració i l’hostaleria de la ciutat de Reus i de la Costa Daurada, així com a premsa especialitzada i prescriptors del món del vi, que podran tastar un centenar de referències dels 25 cellers que hi participaran.

L’acte de Reus servirà també per inaugurar l’exposició itinerant ‘Garnatxa blanca. De la matèria a l’ànima’, un camí professional que transportarà als assistents al coneixement i la consciència de la garnatxa, amb la intervenció de tots els sentits. Al llarg de 6 estacions, es posarà el focus en la garnatxa catalana i, en especial, en la garnatxa blanca de la Terra Alta.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
12 llibres vinícoles per aquest Sant Jordi maridats amb vins escollits per a cada lectura | Per Sigrid Guillem
Imatge il·lustrativa
Un projecte de mineria de dades i intel·ligència artificial permetrà, per mitjà d'algoritmes, prendre decisions en l'àmbit comercial
Imatge il·lustrativa
És el shiitake un superaliment? I el rovelló? Ho descobrim amb aquesta nova entrega de What the Food, el nou canal de gastronomia.