Vins

Trabuc, nou vi geganter del celler mallorquí Jaume de Puntiró

Trabuc commemora el desè aniversari de la colla gegantera

6 grans vins per menys de 10 euros

| 09/10/2017 a les 10:42h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Jaume de Puntiró, Trabuc
El divendres dia 8 octubre 21h es va presentar el vi geganter, TRABUC. El nou vi del celler Jaume de Puntiró commemora la desena temporada de la colla gegantera. Es tastà el nou vi i s'inicià la comercialització. Aquest és el vi que la colla de gegants va veremar a la vinya Can Pau de Santa Maria l'any passat. A la presentació es projectà el vídeo de Cayetano Carbonell d'aquesta veremada gegantera que es va fer l'any passat.

Part del benefici de la comercialització del vi serà per a la colla gegantera de Santa Maria del Camí. El vi geganter és un vi negre de guarda de l'any 2016 que prové de la vinya Can Pau del terme municipal de Santa Maria del Camí. S'han elaborat 700 ampolles d'aquest vi de la varietat manto negro. Elaboració i criança El raïm fou veremat el 17 de setembre del 2016 el fruit iniciava la seva sobremaduració, la producció per cep és de sols 1600 grams.

Al celler es va introduir dins un dipòsit sense desrapar tenint molta cura de no esclafar els raïms per tal de possibilitar una llarga maceració carbònica. Així i tot la fermentació s’inicià tot d’una i abasta 21 dies a una temperatura de 16º. Després es va procedir a realitzar un suau premsat mediant una premsa pneumàtica. La criança dins les botes és dintre una sala amb temperatura constant. Va envellir en bóta de roure durant 9 mesos.

Nota de tast 
Vi de color robi de capa alta, brillant amb reflexos liles a les voreres. Bona intensitat aromàtica amb predomini d’aromes de fruites madures, pruna, cirera, canyella amb un lleuger toc de vainilla. Al fons sobresurt finalment unes aromes a fruites madures com mora d’abatzer, codony amb un rerafons que recorda les melasses de fruites molt madures.

En boca es potent i agradable, equilibrat i persistent, amb una sensació vellutada i rodona. Omple la boca fent perdurar les seves sensacions molt temps després d’haver-lo degustat i apreciat. Al retrogust sorgeixen les espècies amb un fons molt suau de fruita seca.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Ramon Francas
01/01/1970
Separat en dos volums, el Ramon Francàs presenta el més nou d'aquest 2017 | En aquesta segona radiografia el mercat de vins tranquils pel que fa a les novetats més importants.
01/01/1970
La mostra, que inclou obres d’artistes de reconegut prestigi, ja es va poder veure el passat mes d’octubre al Reial Cercle Artístic de Barcelona