gastronomia

Per quart any consecutiu, el Millor Croisant de l'Estat és català

Una pastisseria de Roda de Ter (Barcelona) s’ha imposat als prop de mig centenar de participants del certamen

2300 barcelonins han escollit la millor pizza de Barcelona

| 05/10/2017 a les 10:59h
Arxivat a: Gastronomia, Premi pastisseria, Can Carriel, Millor croissant artesà
La pastisseria Prat “Can Carriel”, de Roda de Ter (Barcelona), va guanyar la 10a edició del Concurs “Millor Croissant Artesà de Mantega de l'Estat”. El certamen es va disputar a l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona i va comptar amb mig centenar de participants procedents de tot el país, que van presentar els seus croissants artesans a concurs. El guanyador es va emportar el prestigiós guardó i un premi d'1.000 euros.

El pastisser Gil Prat i Parcet, quarta generació de la Pastisseria Prat “Can Carriel”, es va imposar als prop de mig centenar de concursants que van participar en el Concurs “Millor Croissant Artesà de Mantega de l'Estat” 2017. Aquesta pastisseria va ser fundada pel seu besavi l'any 1900.

El campionat, que aquest any va arribar a la seva desena edició, l'organitza el Gremi de Pastisseria de Barcelona per incentivar i premiar els coneixements i habilitats dels pastissers artesans en brioixeria. De fet, els guanyadors del certamen van augmentar el seu prestigi i reconeixement popular arran de fer-se amb el guardó. Els establiments premiats al llarg de la història del concurs han estat Canal (2016), Vallflorida Xocolaters (2015), Oriol Balaguer (2014), Ochiai (2013), Sweet by Abraham Balaguer (2012), Turull (2011), Hofmann (2010), i Badia Roca (2009). Mentre que en la primera edició es va premiar a Pablo Iglesias, professor de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (2008).
 

Gil Prat, de la pastisseria Can Carriel


Precisament, amb motiu d'haver arribat a aquesta 10 edició del prestigiós certamen, el Gremi de Pastisseria farà en els propers mesos tot un seguit de accions per commemorar l'efemèride, entre elles, el llançament d'una pàgina web del Concurs, on es publicaran les biografies dels 10 guanyadors del certamen, receptes i altres curiositats.

El concurs va començar a les 8 del matí, amb l’entrega dels croissants. Entre les 10.30 i fins a les 13.00h, un jurat format per reconeguts professionals de la pastisseria van valorar els croissants presentats tenint en compte els següents aspectes: gust (40 punts), alveolat (15 punts), fullat (15 punts), color (10 punts), format (10 punts) i acabat (10 punts). Van formar part del jurat:

Toni Vera (guanyador edició 2016, pastisseria Canal)

Jordi Aceituno (de Harinas Ylla)

César Romero (pastisser i representant de Mantequilla Elle & Vire)

Marike van Beurden (pastissera holandesa resident a Hong Kong

Josep Mª Rodríguez (pastisser Campió del Món de Pastisseria 2011)

Giuseppe Piffaretti (autor del Millor Panettone del Món)

Secretari: Miguel Moreno (president CEEAP)

President: Antoni Bellart (vicepresident Gremi de Pastisseria Barcelona)

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Javier Campo és sommelier i professor de Tecnologia de Servei a CETT-UB
Ramon Francas | 1 comentari
01/01/1970
​​«Som honestos amb les persones que creuen en nosaltres i és honest el producte que oferim al consumidor. Només entenem i donem per bo el treball que s’ajusta a criteris de sostenibilitat»
01/01/1970
L'autor, Lluís Tolosa, és sociòleg i escriptor, especialitzat en enoturisme i divulgació de la cultura del vi, i també és professor de comunicació i màrqueting de l’enoturisme