Tastos

Parató Samsó 2013, complexitat i frescor

Nou Àtica Pinot Noir de Parató

| 20/09/2017 a les 17:21h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Parató Samsó 2013, Parató
Parató va ser construït per Josep Elias Andreu l’any 1975, i ha estat ampliat vàries vegades, els anys 1983 i 2000. Actualment, al capdavant del celler situat al cor del Penedès -Pla del Penedès-, hi ha els quatre germans; Josep, Montse, Esther i Jordi Elias Terns. Ells donen continuïtat als principis que sempre han regit la família: “elaborar vins i caves de la millor qualitat, única i exclusivament amb raïms propis conreats per nosaltres”.

Paraté elabora prop de 20 referències, entre vins tranquils i caves. Els caves, només reserva i gran reserva.

Tastem el Parató Samsó 2013

DO Penedès
Varietats: Samsó 100%
Criança: 12 mesos
PVP aproximat: 14 €

Fitxa Analítica
Alcohol (% vol): 14'40
Sucre (g/l): 0,40
Acidesa total (g/l): 3,95
SO2 (mg/l): 36/97
Acidesa volàtil (gr/l): 0,56
pH: 3,32

100% samsó -carinyena- de la vinya de les Perdius. Procedeix de dos úniques parcel·les situades a Guardiola de Font-rubí plantades l’any 1978.

Presenta un intens color grana amb ribet rosat intens. Capa mitjana-alta. Forta presència de llàgrima densa i lenta que tinta la copa.

En nas és complex. D’entrada hi trobem notes procedents de la seva criança en bóta: notes fumades, de pedra foguera, tabac i torrades. A mesura que es va obrint s’hi van afegint aromes especiades, humides i de sotabosc fins que, un cop ben airejat, surten notes de confitura de fruita negra, fruita seca i alguns tocs caramel·litzats.

En boca és dens i voluminós. Presenta una bona acidesa que li aporta frescor. Els tanins són ben presents en un pas de boca que està marcat per les notes de criança acompanyades d’aromes especiades i en la retronasal ens apareixen alguns records balsàmics i de sotabosc. Un vi llarg i persistent.
 

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Ramon Francas
01/01/1970
​​«Som honestos amb les persones que creuen en nosaltres i és honest el producte que oferim al consumidor. Només entenem i donem per bo el treball que s’ajusta a criteris de sostenibilitat»
01/01/1970
L'autor, Lluís Tolosa, és sociòleg i escriptor, especialitzat en enoturisme i divulgació de la cultura del vi, i també és professor de comunicació i màrqueting de l’enoturisme
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena el segon vídeo