fires

​Arrels del Vi celebra 10 anys portant La Festa de la Verema de la DO Empordà, el 7 d’octubre, a Barcelona

El Museu d’Història de Catalunya serà l’escenari d’una Festa de la Verema

Hi haurà activitats com la trepitjada de raïm popular, la degustació de raïm i vins empordanesos, tallers familiars, i el tast magistral de vins guanyadors

​La DO Empordà preveu una verema excel·lent lleugerament superior a l’any passat

| 20/09/2017 a les 12:07h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Fires, Festa de la Verema, Do Empordà, Arrels del Vi
El Museu d’Història de Catalunya serà l’escenari d’una Festa de la Verema per a tota la família en què s’aproparà el món de la DO Empordà als barcelonins amb activitats com la trepitjada de raïm popular, la degustació de vins empordanesos en una copa Riedel, el taller familiar per fer un pot d’Anxoves de l’Escala, el tast de raïm i de cupatge, el tast magistral dels vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2017 i moltes més sorpreses

Arrels del Vi, la fira vitivinícola de referència de l’Empordà, compleix enguany 10 anys i per celebrar-ho porta La Festa de la Verema de la DO Empordà a tots els barcelonins, el dissabte 7 d’octubre, de 10h a 19h al Museu d’Història de Catalunya de Barcelona. Un format  festiu i didàctic pensat per a tota la família i per als amants dels excel·lents vins empordanesos, que inclou un munt d’activitats per tastar, gaudir, aprendre i viure el món de la DO Empordà.

Organitzada per Dominic Abernethy, defensor del vi empordanès, i per Tess Oriol i Carlos Krauel de TOCK Projects, Arrels del Vi s’ha consolidat com l’única fira professional de vins de la DO Empordà oberta al públic general amb deu edicions a St. Martí d’Empúries i dues a Barcelona. I per celebrar els seus 10 anys, ha dissenyat amb la DO Empordà i la Ruta del Vi DO Empordà un format molt especial, especialment pensat per a la ciutat comtal: Arrels del VI BCN, La Festa de la Verema de la DO Empordà.

Arrels del Vi BCN arrenca el 19 de Setembre a casa seva, l’Escala, amb una simbòlica carregada de raïm a un històric vaixell de vela llatina del 1915, el Rafael. Segons Abernethy, co-organitzador d’Arrels del Vi: “Volem portar la festa i la tradició de la verema de l’Empordà a Barcelona, però ens agradava fer-ho des de casa nostra. I res més simbòlic que una carregada de raïm a un vaixell de vela llatina a l’Escala que obri les seves veles cap a Barcelona, per portar tota la nostra tradició vitivinícola a la ciutat comtal. El nom Arrels del Vi està relacionat amb la història de Sant Martí d'Empúries (l’Escala). Les excavacions fetes a la colònia grega d'Emporion certifiquen que la vinicultura fou introduïda a la península Ibèrica a través d'aquest punt privilegiat de la Mediterrània. D'aquí que la tradició vinícola empordanesa tingui unes arrels de més de XXVI segles d'història”.

El raïm arribarà a Barcelona des de l’Empordà el dissabte 7 d’octubre, llest per celebrar els 10 anys d’Arrels del Vi amb tots els barcelonins a La Festa de la Verema de la DO Empordà. L’entrada a Arrels del Vi BCN costarà 15 euros x adult (2 nens gratis x 1 adult) i inclourà: 4 degustacions de vins de la DO Empordà, 1 copa Riedel valorada en 12 euros, 1 tapa d’Anxoves de l’Escala M. Sureda, la trepitjada de raïm popular, el tast magistral dels vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2017 dirigit per Rafel Sabadí, sommelier del Restaurant El Roser 2 de l’Escala, un taller familiar per fer un pot d'Anxoves de l'Escala M.Sureda, un taller de cupatge (tast de mesclats, dos vins que en són un) i un tast de raïm familiar dirigits per Jordi Esteve de Rim Empordà, la projecció del guardonat documental sobre vi natural Fermentación Espontánea de Clara Isamat, i una visita guiada al Museu d'Història de Catalunya sobre el món del vi. Una oferta molt completa i atractiva per conèixer el món del vi i de la DO Empordà que agradarà a grans i a petits.

A Arrels del Vi BCN es podran tastar els millors vins dels següents 21 cellers de la DO Empordà participants: *lavinyeta, AV Bodeguers, Bodegas Mas Vida, Castell Peralada, Celler Arché Pagès,  Celler Cooperatiu d’Espolla, Celler Gerisena, Celler Hugas de Batlle, Celler Marià Pagès, Celler Martí Fabra, Empordàlia, Espelt Viticultors, Gelamà, JOC, Mas Llunes, Mas Oller, Oliveda, Pere Guardiola, Terra Remota, Vinyes dels Aspres i Vinyes d’Olivardots.

I al tast magistral dels vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2017, que se celebrarà a la terrassa del Museu d’Història de Catalunya i serà dirigit pel sommelier Rafel Sabadí, del Restaurant El Roser 2 de l’Escala, es tastaran:

Millor Vi Blanc Arrels del Vi 2017: Blanc de Gresa 2014, Vinyes d'Olivardots         

Millor Vi Rosat Arrels del Vi  2017: Lladoner 2016, Celler Martí Fabra    

Millor Vi Negre Arrels del Vi 2017: Puntiapart 2014, *lavinyeta           

Millor Vi Dolç Arrels del Vi 2017: SoliSerena - Garnatxa d’Empordà, Celler Cooperatiu d'Espolla


Els Premis Arrels del Vi 2017, van ser escollits per 14 experimentats sommeliers en un tast a cegues que es va celebrar el passat 16 de maig al MAC Empúries i que va ser dirigit pel mateix Rafel Sabadí.    

Els organitzadors d’Arrels del Vi, la DO Empordà i la Ruta del Vi DO Empordà estan molt il·lusionats amb aquest projecte i esperen una important afluència de públic barceloní, que s’acosti dissabte 7 d’octubre a Arrels del Vi BCN per gaudir de La Festa de la Verema de la DO Empordà.

Arrels del Vi BCN vol apropar els vins de la DO Empordà a la ciutat de Barcelona. Des de fa uns mesos s’han engegat un seguit d’accions adreçades al públic barceloní, com tastos emblemàtics en botigues de vins de la ciutat. El mes d’octubre es realitzarà també una jornada per a públic professional a la capella del MAGBA. D’aquesta manera, sommeliers, restauradors i botigues podran conèixer en profunditat els vins de la DO Empordà, així com les persones i els projectes que hi ha darrere.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Imatge il·lustrativa
Foto: Carles Gala
El CavaBar estarà obert els dissabtes, diumenges i festius.
Eva Ferrer i Enric Forcada brinden per la Festa de la Verema del Bages
Eva Ferrer i Enric Forcada brinden per la Festa de la Verema del Bages | Pere Fontanals
Pere Fontanals
L'alcalde d'Artés, Enric Forcada, explica que "el fàcil hauria estat no fer res, però hem decidit tirar endavant"
Ferran Adrià, Josep Roca i Nandu Jubany al Food & Hospitality, Tourism and Gastronomy Forum.
Ferran Adrià, Josep Roca i Nandu Jubany al Food & Hospitality, Tourism and Gastronomy Forum. | Fira de Barcelona
Jordi Bes
El cuiner desgrana les seves propostes per superar la pandèmia durant un fòrum a Barcelona on urgeix a buscar alternatives: "No podem estar tot el dia amb el súper drama" | Avisa els restaurants que han de tenir un pla de negoci per tirar endavant i el sommelier Josep Roca reivindica el rol de la restauració: "Som com la cultura, una fórmula que cura"