Arxivat a: Els vins de la setmana, Celler Collbaix, vi, Collbaix, do pla de bages
Collbaix ha presentat el Singular d'Àmfora
Collbaix ha presentat el Singular d'Àmfora | Collbaix
L'essència del vi. Això és el que procura transmetre Collbaix (DO Pla de Bages) per mitjà de Singular d'Àmfora, el vi madurat en àmfores de terrissa en comptes de bótes de fusta, amb la fnalitat de mantenir l'aroma i el sabor en l'estat més pur. El resultat d'aquesta nova aventura del Celler el Molí de Manresa va ser presentat aquest dilluns davant d'una setantena de professionals de l'enologia, la gastronomia i la distribució. És dels primers cellers a sumar-se a la producció en àmfora, i dels únics que han apostat per l'ecològics. El resultat és un vi singular i no només perquè aquest en sigui el seu nom.

Singular d'Àmfora (una edició especial de la marca Singular que ja produïa Collbaix) és un vi ecològic basat en el lligam amb la terra: d'una banda, la maduració durant 10 mesos en àmfora de terrissa li confereix notes clarament minerals, amb un punt salí; de l'altra, tant el blanc com el negre han estat fets a partir de varietats estretament relacionades amb el territori. Els paladars de la majoria no estan acostumats a la lleugeresa d'un vi reserva que, fns ara, ha transferit al vi una gran varietat de sabors provinents de la fusta.

El blanc de Singular d'Àmfora és monovarietat, 100% macabeu exclusivament de vinyes centenàries. És un vi de color groc i reflexes daurats, amb una aroma complexa i intensa de fruita madura i seca i no tes d'almívar i balsàmics. Com passa en els vins criats en àmfora, la seva bona entrada redueixen la sensació alcohòlica, malgrat ser un blanc de més de 13 graus.

D'altra banda, el negre de Singular d'Àmfora ha estat elaborat a partir de sumoll (66%) i mandó (33%), totes dues varietats locals amb una forta tradició al Pla de Bages, i igualment ha estat 10 mesos en terrissa i, com a mínim, 12 mesos madurant en ampolla. És un vi amb tonalitat vermella i tocs grana, amb llàgrima marcada i una intensitat mitja, molt elegant. dominen les notes de fruits de bosc, herbes aromàtiques i sotabosc. Igualment per la seva condició de ser d'àmfora, té una entrada fresca i golosa.

Tant el blanc com el negre presenten una sensació completament diferent de l'habitual en un vi, degut a que la cultura del vi que ha arribat fns als nostres dies està relacionada amb el sabor de fusta que transmet la bóta. L'aposta de Collbaix és per un viatge en dues direccions: al passat i a l'interior, a les arrels del vi i a l'essència de la beguda per excel·lència que ens regala el nostre paisatge.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Alguns dels formadors impartint classes en vídeo
Alguns dels formadors impartint classes en vídeo
La pròxima convocatòria del curs serà el proper octubre | Alguns exalumnes ens comenten l'experiència.
Imatge il·lustrativa
Lourdes López | 1 comentari
Amb allioli a dojo, més eixutes, amb tècniques de cocció que requereixen hores, amb salses de rebost impossible.... Aquestes són algunes de les millors braves que podeu tastar a una de les ciutats més 'braveres' del món.
Imatge il·lustrativa
El periodista lloa les bondats de l'Empordà, amb els seus paisatges, pobles medievals, gastronomia i vi.