Arxivat a: Els vins de la setmana, Celler Collbaix, vi, Collbaix, do pla de bages
Collbaix ha presentat el Singular d'Àmfora
Collbaix ha presentat el Singular d'Àmfora | Collbaix
L'essència del vi. Això és el que procura transmetre Collbaix (DO Pla de Bages) per mitjà de Singular d'Àmfora, el vi madurat en àmfores de terrissa en comptes de bótes de fusta, amb la fnalitat de mantenir l'aroma i el sabor en l'estat més pur. El resultat d'aquesta nova aventura del Celler el Molí de Manresa va ser presentat aquest dilluns davant d'una setantena de professionals de l'enologia, la gastronomia i la distribució. És dels primers cellers a sumar-se a la producció en àmfora, i dels únics que han apostat per l'ecològics. El resultat és un vi singular i no només perquè aquest en sigui el seu nom.

Singular d'Àmfora (una edició especial de la marca Singular que ja produïa Collbaix) és un vi ecològic basat en el lligam amb la terra: d'una banda, la maduració durant 10 mesos en àmfora de terrissa li confereix notes clarament minerals, amb un punt salí; de l'altra, tant el blanc com el negre han estat fets a partir de varietats estretament relacionades amb el territori. Els paladars de la majoria no estan acostumats a la lleugeresa d'un vi reserva que, fns ara, ha transferit al vi una gran varietat de sabors provinents de la fusta.

El blanc de Singular d'Àmfora és monovarietat, 100% macabeu exclusivament de vinyes centenàries. És un vi de color groc i reflexes daurats, amb una aroma complexa i intensa de fruita madura i seca i no tes d'almívar i balsàmics. Com passa en els vins criats en àmfora, la seva bona entrada redueixen la sensació alcohòlica, malgrat ser un blanc de més de 13 graus.

D'altra banda, el negre de Singular d'Àmfora ha estat elaborat a partir de sumoll (66%) i mandó (33%), totes dues varietats locals amb una forta tradició al Pla de Bages, i igualment ha estat 10 mesos en terrissa i, com a mínim, 12 mesos madurant en ampolla. És un vi amb tonalitat vermella i tocs grana, amb llàgrima marcada i una intensitat mitja, molt elegant. dominen les notes de fruits de bosc, herbes aromàtiques i sotabosc. Igualment per la seva condició de ser d'àmfora, té una entrada fresca i golosa.

Tant el blanc com el negre presenten una sensació completament diferent de l'habitual en un vi, degut a que la cultura del vi que ha arribat fns als nostres dies està relacionada amb el sabor de fusta que transmet la bóta. L'aposta de Collbaix és per un viatge en dues direccions: al passat i a l'interior, a les arrels del vi i a l'essència de la beguda per excel·lència que ens regala el nostre paisatge.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala
Us donem 5 idees de vins originals i atrevits per regalar ara que s'ha acabat l'estat d'alarma
Imatge il·lustrativa
Freixenet fa el salt al mercat del vi amb la seva nova Col·lecció de Vins Freixenet | Els nous productes ja estan disponibles en supermercats i hostaleria
Imatge il·lustrativa
Vive4all
El celler del Penedès ofereix visites adaptades a tots els públics i apropa el seu model d’enoturisme responsable i sostenible a persones amb discapacitats físiques i visuals.