mercats

Qui consumeix més vi al món? Exportacions i consum en quatre dades

Decàleg per entendre quins països són més consumidors i quins exporten més en volum i en valor.

Salvador Puig: «El dia 2 d'octubre passarà el mateix que el 30 de setembre, que tot funcionarà amb normalitat»

| 19/09/2017 a les 08:09h
Especial: Destacat Cupatges!
Arxivat a: Mercats, Exportacions de vi, Consum de vi
Imatge il·lustrativa
1. França, el país que més s'associa a la cultura del vi, no és qui més consumeix.

2. França va ser el principal consumidor fins al 2012. Ara ocupa el segon lloc.

3. Els Estats Units van consumir 31,8 milions d'hectolitres de vi el 2016. França 27 milions.

4. Amb el consum de vi a França ompliríem 1.080 piscines olímpiques, però va disminuint els darrers anys.

5. El consum de vi francès per càpita se situava amb 51,8 litres el 2015, un 30% menys que l'any 2000, que va ser de 71,9 litres.
 

Consum de vi mundial. Font: OIV 



6. Itàlia, amb un consum total de 22,5 milions d'hl el 2016, era segon país consumidor fins al 2010. Ara ocupa el tercer lloc.

7. El consum de vi per càpita a Itàlia va ser de 41,5 litres el 2015. Eren 63,1 litres l'any 2000.

8. Espanya, juntament amb França i Itàlia, representen col·lectivament el 55,3% de les exportacions mundials del vi el 2016.

9. El lider pel que fa a exportacions de vi és l'Estat Espanyol, que guanya venent vi no embotellat -exportacions a doll-.

10. En canvi, els vins francesos i italians tendeixen a obtenir un preu més alt que els vins espanyols en el mercat mundial.

Fonts: Globalist Research Center i l'Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV)

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Foto: Família Torres
Xavi Ayala
Vins blancs pel peix i negres per la carn? Vins rosats per pasta i per pizza? Formatges curats amb vins negres? Doncs no. Aquestes són afirmacions falses o en alguns casos, molt discutibles.
Imatge il·lustrativa
Els guanyadors s’han donat a conèixer en una gala telemàtica que s’ha pogut seguir a través de Youtube i Zoom
Imatge il·lustrativa
Foto: Alimentària
Algunes empreses del sector participaran en el Gastronomic Forum Barcelona a l'octubre