vins

Imatge il·lustrativa

Xarel·lo, Garnatxa i Rosat de Segura Viudas, una gamma que val més del que costa

Tastem 3 vins tranquils de Segura Viudas

Són 3 vins ben fets, amb una gran relació qualitat preu, que no passen dels 6 €

​Descobert un jaciment ibèric a les vinyes de Segura Viudas

| 13/09/2017 a les 15:55h
Arxivat a: Vins, Segura Viudas, Xarel·lo, Garnatxa, Rosat, Heretat Segura Viudas
Parlar de Segura Viudas és parlar de més de 65 anys d'una història i una singladura lligada a la innovació i a l'estudi i la preservació de la biodiversitat. L'Heretat Segura Viudas, al cor del Penedès -a prop de Sant Sadurní d'Anoia-, recollia el testimoni, el 1954, d'un emplaçament privilegiat al costat del riu Bitlles. I aquest testimoni els obligava a conèixer, catalogar i promoure la seva diversitat biològica per tal d'elaborar vins i caves en harmonia amb l'Heretat, al voltant del riu Bitlles. El celler ofereix visites a l'Heretat on a més a més de conèixer les bodegues, dona l’oportunitat de fer un recorregut per la finca observant la biodiversitat de la mateixa.
 

Riu Bitlles, a l'Heretat Segura Viudas Foto: Oriol Alamany. 

 

Segura Viudas produeix 9 caves i 5 vins tranquils, dels quals tastem la gamma més bàsica, que sorprèn per la seva relació qualitat-preu. El Xarel·lo 2016, el Rosat 2015 i la Garnatxa 2015.

Xarel·lo 2016
Verema manual i transport al celler en caixes de 25 kg. Maceració prefermentativa a 10 ªC durant 5 hores per a extreure les aromes varietals que es troben a la pell del raïm. Premsat suau, desfangat estàtic durant 24 hores, llevats seleccionats i fermentació a 16-18 ºC. El vi es manté amb les mares en dipòsits d'acer inoxidable durant 5 mesos amb bastonejament -battonnage- periòdic per afavorir la cessió de certs components dels llevats al vi que li aporten més volum i consistència.

Presenta un color groc palla clar. Net i brillant. Conjunt aromàtic molt varietal, on destaquen les fruites blanques i les fruites d’os acompanyades de notes de pinya sobre un fons de notes anisades. En boca té una entrada amable, on destaca una acidesa viva, però molt ben equilibrada i un bon volum. Pas de boca on les notes afruitades s’expressen en total plenitud. Postgust llarg i molt agradable.
Servir fred, entre 6 i 8 ºC.
Preu aproximat: 5-6 €
 
Rosat 2016
Ull de llebre i merlot. Verema mecanitzada nocturna i transport en remolc de doble fons perquè el most que es produeix se separi de la resta del raïm. Al celler se separa solament aquest most de color molt pàl·lid. Es refreda el most a 12 ºC, desfangat estàtic i fermentació a 16 ºC amb llevats de la propietat.

Color rosa pàl·lid. Net i brillant. Aromes de fruites vermelles, maduixes, gerds, grosella amb algunes notes cítriques i tropicals, ben combinades amb records d’herba fresca i un lleu fons mentolat. Entrada suau, amb una acidesa molt equilibrada i un pas de boca fresc i afruitat. Un vi molt llaminer. És llarg i persistent.
Servir fred, entre 6 i 8 ºC.
Preu aproximat: 5-6 €
 
Garnatxa 2016
Verema mecanitzada nocturna, refredant el raïm a 8-10 ºC. Maceració prefermentativa durant 24 hores. La fermentació es realitza a 20 ºC per a mantenir totes les aromes varietals.

Color cirera amb rivet violaci. De capa mitjana. Net i brillant. Bones aromes afruitades, de prunes i mores, acompanyades de notes florals. Bona intensitat aromàtica amb predomini de fruits vermells i negres molt ben acompanyats d’algunes notes florals i fins tocs especiats i balsàmics. Entrada en boca força voluminosa. Bona acidesa que li aporta frescor, amb un pas de boca sedós i equilibrat. Té uns tanins suaus. Llarg i persistent amb una retro nasal balsàmica plena d’aromes de regalèssia.
Servir a temperatura entre 16-18 ºC.
Preu aproximat: 5-6 €

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.