verema

Informe de verema a Llopart

Llopart ha elaborat un informe de verema on conclou que la qualitat del raïm d'aquest 2017 és excel·lent i el rendiment similar a l'any passat, un 25% inferior a la mitjana dels últims 20 anys.

Els 12 cellers expliquen el programa de La Verema del Cava

| 08/09/2017 a les 10:45h
Especial: Verema 2017
Arxivat a: Cellers, Llopart, Verema
Els germans Llopart són al capdavant de l'empresa | Foto: Llopart
Any vitivinícola
Octubre 2016-Setembre 2017.

Data d’inici de les principals varietats a Llopart    
Macabeu: 14 d’agost
Xarel·lo: 15 d’agost
Parellada: 25 d’agost
Monastrell: 31 d’agost  

Data de finalització
Finalitzarà amb el Sumoll la segona setmana de setembre.

Àrea veremada    
98 hectàrees pròpies, repartides en 163 feixes, més un petit percentatge procedent de vinyes velles de viticultors de confiança i que supervisen.

Verema 2017
Verema classificada com a excel·lent per la qualitat i sanitat del raïm. Baix rendiment, similar al de l’any passat, un 25% inferior a la mitjana dels últims 20 anys. Marcada per l’avançament de la collita de totes les varietats a causa de puntes de calor accentuades i de la manca de precipitacions durant el període de vegetació/maduració. Molt poca intervenció a vinya donada la poca pressió de plagues i la sanitat de la planta per la baixa humitat.
 


Raïm recollit
800.000 kg de raïm per cava i 70.000 kg per vi tranquil.
 
Premsat
En premses pneumàtiques de 30 i 40Hl de capacitat. Extracció per gravetat i molt baixa pressió: rendiment del 50% per extreure les millors qualitats de cada varietat.
 
Alçada de les vinyes  
Entre 320m - 450m sobre el nivell del mar, orientació nord, disposades en terrasses. 

Pluviometria
Tardor i hivern relativament plujoses però les èpoques de vegetació i maduració han estat molt seques i caloroses. En total s’han recollit 512 ml de pluja durant l’any vitivinícola. 

Temperatures  
Inici de l’hivern amb temperatures molt baixes. Les gelades que s’han produït no ens han afectat a causa de l’alçada, al coster de les nostres vinyes i al vent de llebeig, que evacua l’aire més fred.

Acidesa
Gràcies a l’alçada de les finques, l’elevat contrast de temperatures entre el dia i la nit, junt amb un acurat seguiment de la maduració i una recollida primerenca, han permès veremar amb uns nivells d’acidesa òptims i amb un potencial d’envelliment per l’elaboració de caves Reserva i Gran Reserva. 

Edat de les vinyes  
Mitjana de 35 anys. Les vinyes més velles tenen més de 75 anys.  

Llaurades  
Aquest any aixequem la coberta vegetal més d’hora de l’habitual a causa de la sequera. Aquesta coberta espontània enmig de les fileres de ceps ens ajuda a regular l’aigua del subsòl i regular així el vigor del cep, així com fomentar la biodiversitat a les vinyes.

Poda en verd
Esporguem entre maig i juny. Com a diferència, aquest any, el despampolat ha estat més lleuger, per a protegir els raïms i garantir-los ombra.  

Tractaments  
Agricultura ecològica. Nivells d’humitat i pressió de plagues molt baixos que ens han permès una mínima actuació a la vinya.   

Rendiment
Control de rendiment per limitar la producció i aconseguir raïms amb més estructura, cos, aromes, sucres i acidesa. Baixes produccions: de 5500 Kg/ha ja regulat des de la poda, deixant càrregues baixes al cep (molt pocs borrons per hectàrea). 

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena web i vídeo
01/01/1970
Comercial Masoliver organitza diferents activitats de la mà del xef Jordi Juncà, cuiner del Restaurant Ca l'Enric amb una Estrella Michelin, el xocolater Jordi Ferrer i el cocteler Gerard Ruiz
01/01/1970
L'agenda 2018 presenta nous vins, noves botigues i com a novetat, restaurants amb una bona selecció de vins catalans | La segona edició de l’agenda dels vins catalans, enguany és en català i en anglès | La il·lustradora Anna Rubio dona color a les imatges dels vins,botigues i restaurants