gastronomia

Es busca el ‘Millor Croissant Artesà de Mantega de l'Estat’

​El concurs per trobar el ‘Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya’ arriba a la seva 10a edició

Obertes les inscripcions per al certamen, que se celebrarà el 3 d’octubre a l’Escola de Pastisseria de Barcelona

2300 barcelonins han escollit la millor pizza de Barcelona

| 08/09/2017 a les 10:16h
Especial: Destacat Cupatges! El més llegit
Arxivat a: Gastronomia, Escola de Pastisseria de Barcelona, Millor Croissant Artesà de Mantega de l'Estat, Gremi de Pastisseria de Barcelona
El compte enrere per a la celebració del X Concurs ‘Millor Croissant Artesà de Mantega de l'Estat’ 2017 ja ha començat. El Gremi de Pastisseria de Barcelona ha obert el termini d'inscripcions per participar en el certamen que triarà el millor croissant artesà, en un esdeveniment que se celebrarà dimarts 3 d'octubre a l'Escola de Pastisseria de Barcelona. Poden participar totes les pastisseries de l'Estat amb punt de venda propi i només fa falta que s'inscriguin abans del 29 de setembre seguint les indicacions del seu web.

El campionat, que es realitzarà en el marc de la fira Expo Nadal, començarà a les 8 h amb el lliurament dels croissants a la seu de l'Escola de Pastisseria de Barcelona. Els candidats hauran de lliurar 12 croissants de mantega de banya recta o de mitja lluna, amb un mínim de tres voltes, bullits i amb un pes d'entre 45 i 65 g. No s'admetran croissants farcits ni decorats, i la mantega haurà de ser l'ingredient principal.

A partir de les 10.30 h, un jurat format per reconeguts professionals de la pastisseria valorarà els croissants presentats tenint en compte els següents aspectes: sabor (40 punts), alveolat (15 punts), fullat (15 punts), color (10 punts), format (10 punts) i acabat (10 punts). Entre els membres del jurat  estarà el guanyador del concurs en 2016, el jove pastisser Toni Vera, de la pastisseria Canal, de Barcelona. Com és habitual, l'últim guanyador presideix el jurat però no pot ser candidat. Les deliberacions són secretes i les puntuacions no es fan públiques. El guanyador del concurs, patrocinat per Farines Ylla, la mantega Elle&Vire i Wieshe, rebrà un premi de 1.000€ i el prestigiós guardó al ‘Millor Croissant Artesà de Mantega d'Espanya 2017’.
 
Reivindicant la pastisseria artesana

El Gremi de Pastisseria de Barcelona organitza aquest campionat des de fa 10 anys amb l'objectiu d'incentivar i guardonar els coneixements i habilitats dels pastissers artesans en brioixeria, específicament en un producte tan emblemàtic com el croissant. Així mateix, busca el reconeixement a la qualitat de la pastisseria artesana del país.

Per la seva banda, els guanyadors del certamen han augmentat el seu prestigi i reconeixement popular arran de fer-se amb el guardó. Els establiments premiats al llarg de la història del certamen han estat Canal (2016), Vallflorida Xocolaters (2015), Oriol Balaguer (2014), Ochiai (2013), Sweet by Abraham Balaguer (2012), Turull (2011), Hofmann (2010), i Badia Roca (2009). Mentre que en la primera edició es va premiar a Pablo Iglesias, professor de l’EPGB (2008).

També us pot interessar

Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Els editors de la revista americana Wine Spectator, tornen a tastar més de 15.000 vins de tot el món i seleccionen els TOP 100, entre els que trobem un únic representant català.
01/01/1970
El Penedès també és terra de vins negres, tant de varietats autòctones com internacionals | Us recomanem 8 referències que reflecteixen un recorregut pels diferents tipus de raïm més cultivats a la zona
Coberta llibre grans vins catalans 2018 a preus assequibles. | Cossetània edicions
01/01/1970
Per elaborar-la ha tastat 422 vins de varietats blanques, negres, denominacions d'origen o sense denominació