tastos

Aires de Garbet, la garnatxa més mediterrània

Tastem l'Aires de Garbet, un vi de finca de Perelada fet amb garnatxa 100% del Cap de Creus

Un vi que es caracteritza per la influència que rep del mar mediterrani i uns sòls pissarrosos.

Javier Suqué: "El nou celler que començem a construïr converteix Perelada en un destí turístic, cultural, gastronòmic i d'oci de primer ordre"

| 04/09/2017 a les 17:04h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Perelada, Do Empordà, Aires de Garbet, Perelada
Aires de Garbet
DO: DO Empordà
Celler: Perelada
PVP: 38 €

Tastem l'Aires de Garbet, una garnatxa provinent de la Finca que porta el mateix nom situada al nord del Cap de Creus, a l'Alt Empordà
. Aquest vi de finca de Peralada està fet amb garnatxa 100% i té 15 mesos de criança en bótes de roure francès de segon vi de 300 litres.

El seu artífex, en Delfí Sanahuja, defineix el vi com "la Garnatxa més Mediterrània, doncs està just davant del Mediterrani i en rep la seva màxima influència". L'enòleg busca una garnatxa amb caràcter mediterrani però sense perdre frescor i elegància. Quan parla de l'Aires de Garbet parla d'un vi amb "llum, ja que no només li incideix el sol directament durant tot el dia sinó que també rep la llum reflectida del mar".

Aquesta brisa marina -marinada- juntament amb la tramuntana, són dos vents que afecten constantment la Finca Garbet i que li aporten una frescor al vi que el fa únic.

Nota de tast de l'Aires de Garbet

Presenta un color vermell cirera intens amb rivet púrpura. Capa alta. Net i brillant. Deixa una abundant i densa llàgrima a la copa. En nas és complex, expressiu i intens amb fruites vermelles madures, ben acompanyades d'aromes balsàmiques que recorden els matollars mediterranis i de subtils notes especiades provinents de la seva criança en bótes de roure.
En boca és voluminós i equilibrat. Amb bona acidesa. El pas de boca és sedós, de tacte càlid i amb uns tanins suaus i ben polits. Generós en aromes afruitades, espècies dolces i notes balsàmiques, és un vi elegant i llaminer. Té un final llarg.
 

Finca Garbet, al Cap de Creus Foto: Perelada

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Antoni Falcón (Vins de Taller) destaca que el vi ecològic és "la màxima expressió del terroir i de la vinya" | La sommelier Clara Antúnez diu que “l’objectiu és fer vins de qualitat, bons, siguin ecològics, biodinàmics o convencionals” | La catalana suma el 14% de la vinya ecològica espanyola, i el 3,7% de la mundial
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Tercera entrega de la secció de la DO Catalunya "Vinos sin complejos" | ¿Qué tiene el vino que no tenga la cerveza?
Imatge il·lustrativa
L’artista barcelonina Glòria Muñoz vesteix l'ampolla amb el paisatge del Penedès
Imatge il·lustrativa
El Celler Masroig potencia l’enoturisme de la zona i es manté com a referent del món del vi | L’ampolla de Vi Novell es vendrà a un preu inferior exclusivament aquell dia