tastos

Aires de Garbet, la garnatxa més mediterrània

Tastem l'Aires de Garbet, un vi de finca de Perelada fet amb garnatxa 100% del Cap de Creus

Un vi que es caracteritza per la influència que rep del mar mediterrani i uns sòls pissarrosos.

Javier Suqué: "El nou celler que començem a construïr converteix Perelada en un destí turístic, cultural, gastronòmic i d'oci de primer ordre"

| 04/09/2017 a les 17:04h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Perelada, Do Empordà, Aires de Garbet, Perelada
Aires de Garbet
DO: DO Empordà
Celler: Perelada
PVP: 38 €

Tastem l'Aires de Garbet, una garnatxa provinent de la Finca que porta el mateix nom situada al nord del Cap de Creus, a l'Alt Empordà
. Aquest vi de finca de Peralada està fet amb garnatxa 100% i té 15 mesos de criança en bótes de roure francès de segon vi de 300 litres.

El seu artífex, en Delfí Sanahuja, defineix el vi com "la Garnatxa més Mediterrània, doncs està just davant del Mediterrani i en rep la seva màxima influència". L'enòleg busca una garnatxa amb caràcter mediterrani però sense perdre frescor i elegància. Quan parla de l'Aires de Garbet parla d'un vi amb "llum, ja que no només li incideix el sol directament durant tot el dia sinó que també rep la llum reflectida del mar".

Aquesta brisa marina -marinada- juntament amb la tramuntana, són dos vents que afecten constantment la Finca Garbet i que li aporten una frescor al vi que el fa únic.

Nota de tast de l'Aires de Garbet

Presenta un color vermell cirera intens amb rivet púrpura. Capa alta. Net i brillant. Deixa una abundant i densa llàgrima a la copa. En nas és complex, expressiu i intens amb fruites vermelles madures, ben acompanyades d'aromes balsàmiques que recorden els matollars mediterranis i de subtils notes especiades provinents de la seva criança en bótes de roure.
En boca és voluminós i equilibrat. Amb bona acidesa. El pas de boca és sedós, de tacte càlid i amb uns tanins suaus i ben polits. Generós en aromes afruitades, espècies dolces i notes balsàmiques, és un vi elegant i llaminer. Té un final llarg.
 

Finca Garbet, al Cap de Creus Foto: Perelada

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Imatge il·lustrativa
Foto: Carles Gala
El CavaBar estarà obert els dissabtes, diumenges i festius.
Eva Ferrer i Enric Forcada brinden per la Festa de la Verema del Bages
Eva Ferrer i Enric Forcada brinden per la Festa de la Verema del Bages | Pere Fontanals
Pere Fontanals
L'alcalde d'Artés, Enric Forcada, explica que "el fàcil hauria estat no fer res, però hem decidit tirar endavant"
Ferran Adrià, Josep Roca i Nandu Jubany al Food & Hospitality, Tourism and Gastronomy Forum.
Ferran Adrià, Josep Roca i Nandu Jubany al Food & Hospitality, Tourism and Gastronomy Forum. | Fira de Barcelona
Jordi Bes
El cuiner desgrana les seves propostes per superar la pandèmia durant un fòrum a Barcelona on urgeix a buscar alternatives: "No podem estar tot el dia amb el súper drama" | Avisa els restaurants que han de tenir un pla de negoci per tirar endavant i el sommelier Josep Roca reivindica el rol de la restauració: "Som com la cultura, una fórmula que cura"