tastos

Aires de Garbet, la garnatxa més mediterrània

Tastem l'Aires de Garbet, un vi de finca de Perelada fet amb garnatxa 100% del Cap de Creus

Un vi que es caracteritza per la influència que rep del mar mediterrani i uns sòls pissarrosos.

Javier Suqué: "El nou celler que començem a construïr converteix Perelada en un destí turístic, cultural, gastronòmic i d'oci de primer ordre"

| 04/09/2017 a les 17:04h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Perelada, Do Empordà, Aires de Garbet, Perelada
Aires de Garbet
DO: DO Empordà
Celler: Perelada
PVP: 38 €

Tastem l'Aires de Garbet, una garnatxa provinent de la Finca que porta el mateix nom situada al nord del Cap de Creus, a l'Alt Empordà
. Aquest vi de finca de Peralada està fet amb garnatxa 100% i té 15 mesos de criança en bótes de roure francès de segon vi de 300 litres.

El seu artífex, en Delfí Sanahuja, defineix el vi com "la Garnatxa més Mediterrània, doncs està just davant del Mediterrani i en rep la seva màxima influència". L'enòleg busca una garnatxa amb caràcter mediterrani però sense perdre frescor i elegància. Quan parla de l'Aires de Garbet parla d'un vi amb "llum, ja que no només li incideix el sol directament durant tot el dia sinó que també rep la llum reflectida del mar".

Aquesta brisa marina -marinada- juntament amb la tramuntana, són dos vents que afecten constantment la Finca Garbet i que li aporten una frescor al vi que el fa únic.

Nota de tast de l'Aires de Garbet

Presenta un color vermell cirera intens amb rivet púrpura. Capa alta. Net i brillant. Deixa una abundant i densa llàgrima a la copa. En nas és complex, expressiu i intens amb fruites vermelles madures, ben acompanyades d'aromes balsàmiques que recorden els matollars mediterranis i de subtils notes especiades provinents de la seva criança en bótes de roure.
En boca és voluminós i equilibrat. Amb bona acidesa. El pas de boca és sedós, de tacte càlid i amb uns tanins suaus i ben polits. Generós en aromes afruitades, espècies dolces i notes balsàmiques, és un vi elegant i llaminer. Té un final llarg.
 

Finca Garbet, al Cap de Creus Foto: Perelada

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena web i vídeo
01/01/1970
Comercial Masoliver organitza diferents activitats de la mà del xef Jordi Juncà, cuiner del Restaurant Ca l'Enric amb una Estrella Michelin, el xocolater Jordi Ferrer i el cocteler Gerard Ruiz
01/01/1970
L'agenda 2018 presenta nous vins, noves botigues i com a novetat, restaurants amb una bona selecció de vins catalans | La segona edició de l’agenda dels vins catalans, enguany és en català i en anglès | La il·lustradora Anna Rubio dona color a les imatges dels vins,botigues i restaurants