X-15 Jean leon

X-15 de Jean Leon, la mirada femenina del xarel·lo

Tastem l'ampolla número 2259 d'una producció de 6000

Un xarel·lo experimental fresc, suau i elegant, amb l'empremta femenina de la seva artífex, la Mireia Torres

​Cellers Torres organitza al setembre les seves activitats premiades de verema

| 31/08/2017 a les 18:46h
Arxivat a: Els vins de la setmana, tastos, Jean Leon, Jean leon, Xarel·lo, X-15
Mireia Torres Maczassek és enginyera química i enòloga. Parla cinc idiomes. És la cinquena generació d'una família dedicada al vi des del segle XVII, i és al capdavant de Jean Leon des del 2010. Defineix aquest vi com "un vi experimental que prové d'una vinya de Pacs del Penedès i on busquem frescor i caràcter varietal".

X-15 és el primer xarel·lo de la línia de vins experimentals de Jean Leon. Es tracta del primer vi amb xarel·lo 100% d’edició limitada i numerada -només 6.000 ampolles-, que ret homenatge al Penedès, la regió vitivinícola que l'acull. És un vi ecològic de vinyes de 25 anys situades a 225 metres, acuradament seleccionades i veremades a mà. Es vinifica en acer inoxidable amb criança sobre mares durant 4 mesos.

La línia de vins experimentals de Jean Leon que inaugura X-15 es dirigeix a l'alta restauració i botiga especialitzada, i també als socis del Club Jean Leon. 

Nota de Tast

Es presenta amb una ampolla de vidre, transparent, sense etiqueta, amb un disseny elegant i sobri. Amb tap de suro recobert amb cera ecològica, té un color groc pàl·lid tirant a llimona.
Les primeres aromes en boca ens recorden la fruita cítrica i el fonoll típic de la varietat. Notes anisades i de flors blanques. En boca manté una bona acidesa que el fa molt fresc. Certa cremositat -del treball dels 4 mesos amb les mares-, amb les mateixes notes anisades que mostra en nas i també d'herba mediterrània. És persistent, amb un final lleugerament amarg i un toc salí. Un vi molt elegant i fresc, subtilment femení...

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés
01/01/1970
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Entre els convidats d’aquest any figuraven actors de renom com Peter Vives, Octavi Pujades, Roger Coma, Jordi Díaz o Ivan Massagué (actualment participant de Masterchef Celebrity), l’actriu protagonista del serial La Riera (2010-2017), Mercè Sampietro | Alguns dels actors de Merlí com Carlos Cuevas, Júlia Creus, Iñaqui Mur o Candela Anton també s'hi van donar cita
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Tastar un vi molt sovint ens pot evocar sesacions contradictòries. Ho fan els professionals... nosaltres no en sabem... tastar és només per experts... | Hem de saber que quanta més informació tinguem sobre el tast, més plaents seran els vins
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L’associació Terra de Garnatxes, formada pels cellers Clos Figueras, Edetària, Finca Viladellops, Lagravera, La Vinyeta i Vinyes Domènech, ha elaborat un vi solidari.