X-15 Jean leon

X-15 de Jean Leon, la mirada femenina del xarel·lo

Tastem l'ampolla número 2259 d'una producció de 6000

Un xarel·lo experimental fresc, suau i elegant, amb l'empremta femenina de la seva artífex, la Mireia Torres

​Cellers Torres organitza al setembre les seves activitats premiades de verema

| 31/08/2017 a les 18:46h
Arxivat a: Els vins de la setmana, tastos, Jean Leon, Jean leon, Xarel·lo, X-15
Mireia Torres Maczassek és enginyera química i enòloga. Parla cinc idiomes. És la cinquena generació d'una família dedicada al vi des del segle XVII, i és al capdavant de Jean Leon des del 2010. Defineix aquest vi com "un vi experimental que prové d'una vinya de Pacs del Penedès i on busquem frescor i caràcter varietal".

X-15 és el primer xarel·lo de la línia de vins experimentals de Jean Leon. Es tracta del primer vi amb xarel·lo 100% d’edició limitada i numerada -només 6.000 ampolles-, que ret homenatge al Penedès, la regió vitivinícola que l'acull. És un vi ecològic de vinyes de 25 anys situades a 225 metres, acuradament seleccionades i veremades a mà. Es vinifica en acer inoxidable amb criança sobre mares durant 4 mesos.

La línia de vins experimentals de Jean Leon que inaugura X-15 es dirigeix a l'alta restauració i botiga especialitzada, i també als socis del Club Jean Leon. 

Nota de Tast

Es presenta amb una ampolla de vidre, transparent, sense etiqueta, amb un disseny elegant i sobri. Amb tap de suro recobert amb cera ecològica, té un color groc pàl·lid tirant a llimona.
Les primeres aromes en boca ens recorden la fruita cítrica i el fonoll típic de la varietat. Notes anisades i de flors blanques. En boca manté una bona acidesa que el fa molt fresc. Certa cremositat -del treball dels 4 mesos amb les mares-, amb les mateixes notes anisades que mostra en nas i també d'herba mediterrània. És persistent, amb un final lleugerament amarg i un toc salí. Un vi molt elegant i fresc, subtilment femení...

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
El primer vi català reconegut internacionalment entre els millors
D'esquerra a dreta, Rob Cullen, director comercial de Drinks International; Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres; i Christian Davis, editor de Drinks International.
D'esquerra a dreta, Rob Cullen, director comercial de Drinks International; Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres; i Christian Davis, editor de Drinks International.
Drinks International elabora un llistat de 50 marques a partir d’una enquesta a professionals del sector de 48 països en col·laboració amb Wine Intelligence | El celler familiar s’ha mantingut en aquesta posició durant nou anys i ocupa el segon lloc del rànquing mundial, després de Penfolds
Imatge il·lustrativa
Special Edition Costa Brava Brut Reserva 2014 i Torelló 225 Brut Nature són els primers escumosos Corpinnat del celler de l'Alt Penedès
Imatge il·lustrativa
Amb el lema «Els relats que mouen el món», Kosmopolis 2019 presenta al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona un programa que reuneix el millor planter d'autors per tractar alguns desafiaments de la literatura | Abadal col·labora amb els seus vins, que es podran degustar al llarg del festival.