X-15 Jean leon

X-15 de Jean Leon, la mirada femenina del xarel·lo

Tastem l'ampolla número 2259 d'una producció de 6000

Un xarel·lo experimental fresc, suau i elegant, amb l'empremta femenina de la seva artífex, la Mireia Torres

​Cellers Torres organitza al setembre les seves activitats premiades de verema

| 31/08/2017 a les 18:46h
Arxivat a: Els vins de la setmana, tastos, Jean Leon, Jean leon, Xarel·lo, X-15
Mireia Torres Maczassek és enginyera química i enòloga. Parla cinc idiomes. És la cinquena generació d'una família dedicada al vi des del segle XVII, i és al capdavant de Jean Leon des del 2010. Defineix aquest vi com "un vi experimental que prové d'una vinya de Pacs del Penedès i on busquem frescor i caràcter varietal".

X-15 és el primer xarel·lo de la línia de vins experimentals de Jean Leon. Es tracta del primer vi amb xarel·lo 100% d’edició limitada i numerada -només 6.000 ampolles-, que ret homenatge al Penedès, la regió vitivinícola que l'acull. És un vi ecològic de vinyes de 25 anys situades a 225 metres, acuradament seleccionades i veremades a mà. Es vinifica en acer inoxidable amb criança sobre mares durant 4 mesos.

La línia de vins experimentals de Jean Leon que inaugura X-15 es dirigeix a l'alta restauració i botiga especialitzada, i també als socis del Club Jean Leon. 

Nota de Tast

Es presenta amb una ampolla de vidre, transparent, sense etiqueta, amb un disseny elegant i sobri. Amb tap de suro recobert amb cera ecològica, té un color groc pàl·lid tirant a llimona.
Les primeres aromes en boca ens recorden la fruita cítrica i el fonoll típic de la varietat. Notes anisades i de flors blanques. En boca manté una bona acidesa que el fa molt fresc. Certa cremositat -del treball dels 4 mesos amb les mares-, amb les mateixes notes anisades que mostra en nas i també d'herba mediterrània. És persistent, amb un final lleugerament amarg i un toc salí. Un vi molt elegant i fresc, subtilment femení...

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala
Us donem 5 idees de vins originals i atrevits per regalar ara que s'ha acabat l'estat d'alarma
Imatge il·lustrativa
El pròxim 29 de maig arriba la 4ª edició de les Cep Passes Solidàries, la caminada entre vinyes organitzada pel celler Vins El Cep
Imatge il·lustrativa
Freixenet fa el salt al mercat del vi amb la seva nova Col·lecció de Vins Freixenet | Els nous productes ja estan disponibles en supermercats i hostaleria