Audrey Doré és la Millor Sumiller de Catalunya d'aquest 2017. Treballa al Celler de Can Roca.
Recomano l'Espenyalluchs d'Enric Soler...
Perquè és un xarel·lo vertical, ampli, profund i fresc. Perquè demostra que d'una vinya jove es pot fer un gran vi, i perquè només elaborar 3 vins, tots ells blancs i tots ells de xarel·lo és molt valent i únic.
PVP aproximat: 35 €

Josep Pelegrín va ser Millor Sommelier de Catalunya el 2014 i 2015. Treballa a l'escola Joviat de Manresa.
Recomano les microvinificacions del Celler Avgvstvs...
I recomano especialment la garnatxa de més de 100 anys. Trobo les microvinificacions molt autèntiques perquè amb elles el celler va a buscar l'origen, l'essència de la varietat i de la terra on creix aquesta.
PVP aproximat: 12 €

Millor sommelier d'Espanya 2006. Sommelier d'el Bulli -del 2000 al 2011-. Actualment treballa amb la crítica de vins anglesa Jancis Robinson.
Recomano l'Aspriu Blanc del Celler Pardas...
Recomano aquest vi pel seu volum, la seva intensitat i la seva capacitat d'envelliment. És una demostració de que la varietat xarel·lo pot donar vins de màxim nivell al món.
PVP aproximat: 33 €

Ferran Casellas, sommelier.
Sumiller a Can Jubany i Lasarte by Martin Berasategui, Cap de Sala a Sant Pau-Carme Ruscalleda i Sumiller a Wine Palace de 2011 a 2017. Actualment Sumiller al celler Marco Abella.
Recomano qualsevol vi del Celler Finca Parera...
És un celler que transmet perfectament l'essècia dels vins de la zona, amb un treball enfocat a recuperar varietats autòctones i treure'n la màxima expressivitat, enmarcat en un entorn privilegiat de vinyes treballades amb una mirada biodinàmica radical.
Els seus vins són delicats, austers i molt autèntics. ADN Penedès total!
PVP aproximat El Fosc: 8 €

Presidenta de l'Associació Catalana de Sumillers, actualment treballa com assessora del grup Miquel Alimentació.
Recomano La Calma de Can Ràfols dels Caus...
Un blanc de la varietat chenin que millora amb el temps. Delicat d'entrada però amb una forta personalitat final, resultat de la unió del Loire amb el Massís del Garraf.
PVP aproximat: 31,50 €

Rafel Sabadí, campió Ruinart Challenge Espanya 2016, campió i sots campió del Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles els anys 2008 i 2016. Sumiller -i propietari- del Restaurant El Roser 2 de l'Escala.
Recomano el Cantallops Xarel·lo d'AT Roca...
Un dels xarel·los del moment. Un fora de sèrie ple de coneixement, terroir, esforç i precisió al celler. Un vi blanc de xarel·lo que fa reflexionar sobre la grandesa dels vins blancs penedesencs.
PVP aproximat: 18 €
