curiositats

5 consells vinícoles d'estiu

Us proposem 5 consells vinícoles per aquestes vacances d'estiu

8 errors que no podem cometre amb els vins

| 19/08/2017 a les 09:55h
Arxivat a: Actualitat, consells d'estiu
Imatge il·lustrativa
1. Vigileu amb les temperatures dels vins
Contràriament al que es creu, una temperatura més elevada ajudarà, en termes generals, a apreciar millor les aromes. Però aquest factor -científicament provat!-, a l'estiu, i amb les temperatures actuals, podem passar-lo una mica per alt. Us recomanem consumir els blancs, rosats i els escumosos a 6º C, i els negres joves a 13-14º C. Recordeu que el mitjà més adequat per refredar el vi és la clàssica glaçonera amb gel i aigua, també si es tracta de negres. Si disposeu de poc temps, una mica de sal a l'aigua refredarà més de pressa els vins. I, sobretot, fugiu de les "temperatures ambients" dels negres...

2. També vins rosats, si us plau!
El vi rosat no és només un vi d'estiu, però aquesta època és perfecte per prendre'l sol o acompanyant dinars i sopars. Tot i que arrossega mala imatge, tenim rosats excel·lents a Catalunya. "Un rosat no és ni carn ni peix", "el rosat és el vi per als que no hi entenen" o "no hi ha vins rosats bons"... són alguns dels tòpics desencertats que acompanyen aquests vins. Atreviu-vos!

3. Compte amb els vins de les cartes dels restaurants!
Som al restaurant de la platja, aconseguim taula, i és hora d'escollir el vi de la carta. Com que no volem demanar el vi més barat, demanem el segon més econòmic. D'aquesta manera creiem que no es notarà que ho fem pel preu. Error! Tothom ho sap, des dels vostres acompanyants a taula fins els que han posat els preus de la carta de vins...

4- No fem el fatxenda!
És possible que escollim el vi perquè ja el coneixem. Hem de saber que cada vegada que tastem un vi, encara que el consumim habitualment, és una pàgina en blanc. Mai en sabem suficient i voler fer-nos els entesos ens pot esguerrar el dinar. Així doncs, humilitat. Darrere d'un vi hi ha molta feina, tinguem respecte per ella i anem amb compte a l'hora de criticar-la.

5. És el moment de fer visites a cellers
Mentre les platges catalanes a l'estiu estan a petar de gent, els cellers no. És el moment de fer aquella visita on aprendrem coses sobre el vi, estarem fresquets i ens podrem gastar els diners en alguna ampolla en comptes de gastar-nos-els en cremes solars i pales de platja.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
Us proposem 9 caves de diferents preus, criançes i nivells de sucre. Perquè gaudiu de la tardor amb bombolles.
Il·lustració de Ricard Bosch per encarrèg de Vilarnau.
Il·lustració de Ricard Bosch per encarrèg de Vilarnau.
Caves Vilarnau explica, amb un toc irònic i planer, com s'elabora el cava en deu fases
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
L'Institut del Cava ha estat aquest any l'encarregat de construir el comitè de tast que ha escollit el cava 2018-2019 del Club Rotary | Un euro i mig de cada cava anirà íntegrament a lluitar contra la polio