curiositats

5 consells vinícoles d'estiu

Us proposem 5 consells vinícoles per aquestes vacances d'estiu

8 errors que no podem cometre amb els vins

| 19/08/2017 a les 09:55h
Arxivat a: Actualitat, consells d'estiu
Imatge il·lustrativa
1. Vigileu amb les temperatures dels vins
Contràriament al que es creu, una temperatura més elevada ajudarà, en termes generals, a apreciar millor les aromes. Però aquest factor -científicament provat!-, a l'estiu, i amb les temperatures actuals, podem passar-lo una mica per alt. Us recomanem consumir els blancs, rosats i els escumosos a 6º C, i els negres joves a 13-14º C. Recordeu que el mitjà més adequat per refredar el vi és la clàssica glaçonera amb gel i aigua, també si es tracta de negres. Si disposeu de poc temps, una mica de sal a l'aigua refredarà més de pressa els vins. I, sobretot, fugiu de les "temperatures ambients" dels negres...

2. També vins rosats, si us plau!
El vi rosat no és només un vi d'estiu, però aquesta època és perfecte per prendre'l sol o acompanyant dinars i sopars. Tot i que arrossega mala imatge, tenim rosats excel·lents a Catalunya. "Un rosat no és ni carn ni peix", "el rosat és el vi per als que no hi entenen" o "no hi ha vins rosats bons"... són alguns dels tòpics desencertats que acompanyen aquests vins. Atreviu-vos!

3. Compte amb els vins de les cartes dels restaurants!
Som al restaurant de la platja, aconseguim taula, i és hora d'escollir el vi de la carta. Com que no volem demanar el vi més barat, demanem el segon més econòmic. D'aquesta manera creiem que no es notarà que ho fem pel preu. Error! Tothom ho sap, des dels vostres acompanyants a taula fins els que han posat els preus de la carta de vins...

4- No fem el fatxenda!
És possible que escollim el vi perquè ja el coneixem. Hem de saber que cada vegada que tastem un vi, encara que el consumim habitualment, és una pàgina en blanc. Mai en sabem suficient i voler fer-nos els entesos ens pot esguerrar el dinar. Així doncs, humilitat. Darrere d'un vi hi ha molta feina, tinguem respecte per ella i anem amb compte a l'hora de criticar-la.

5. És el moment de fer visites a cellers
Mentre les platges catalanes a l'estiu estan a petar de gent, els cellers no. És el moment de fer aquella visita on aprendrem coses sobre el vi, estarem fresquets i ens podrem gastar els diners en alguna ampolla en comptes de gastar-nos-els en cremes solars i pales de platja.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
Demà es presenta la Ruta del Vi de la DO Terra Alta a Gandesa | Per Joan Arrufí, president de la DO terra Alta, "és molt important haver aconseguit un acord amb el Consell Comarcal per poder treballar un projecte únic en un únic territori".
Imatge il·lustrativa
Cellers Unió ampliarà el celler del Montsant invertint 2 milions d'euros | L'objectiu és augmentar un 40% la capacitat de producció construint una nova sala de criança i una nova línia d’embotellat
Imatge il·lustrativa
Mistinguett col·labora amb la 11a Gala d’entrega dels Premis de l’Acadèmia del Cinema Català