curiositats

5 consells vinícoles d'estiu

Us proposem 5 consells vinícoles per aquestes vacances d'estiu

8 errors que no podem cometre amb els vins

| 19/08/2017 a les 09:55h
Arxivat a: Actualitat, consells d'estiu
Imatge il·lustrativa
1. Vigileu amb les temperatures dels vins
Contràriament al que es creu, una temperatura més elevada ajudarà, en termes generals, a apreciar millor les aromes. Però aquest factor -científicament provat!-, a l'estiu, i amb les temperatures actuals, podem passar-lo una mica per alt. Us recomanem consumir els blancs, rosats i els escumosos a 6º C, i els negres joves a 13-14º C. Recordeu que el mitjà més adequat per refredar el vi és la clàssica glaçonera amb gel i aigua, també si es tracta de negres. Si disposeu de poc temps, una mica de sal a l'aigua refredarà més de pressa els vins. I, sobretot, fugiu de les "temperatures ambients" dels negres...

2. També vins rosats, si us plau!
El vi rosat no és només un vi d'estiu, però aquesta època és perfecte per prendre'l sol o acompanyant dinars i sopars. Tot i que arrossega mala imatge, tenim rosats excel·lents a Catalunya. "Un rosat no és ni carn ni peix", "el rosat és el vi per als que no hi entenen" o "no hi ha vins rosats bons"... són alguns dels tòpics desencertats que acompanyen aquests vins. Atreviu-vos!

3. Compte amb els vins de les cartes dels restaurants!
Som al restaurant de la platja, aconseguim taula, i és hora d'escollir el vi de la carta. Com que no volem demanar el vi més barat, demanem el segon més econòmic. D'aquesta manera creiem que no es notarà que ho fem pel preu. Error! Tothom ho sap, des dels vostres acompanyants a taula fins els que han posat els preus de la carta de vins...

4- No fem el fatxenda!
És possible que escollim el vi perquè ja el coneixem. Hem de saber que cada vegada que tastem un vi, encara que el consumim habitualment, és una pàgina en blanc. Mai en sabem suficient i voler fer-nos els entesos ens pot esguerrar el dinar. Així doncs, humilitat. Darrere d'un vi hi ha molta feina, tinguem respecte per ella i anem amb compte a l'hora de criticar-la.

5. És el moment de fer visites a cellers
Mentre les platges catalanes a l'estiu estan a petar de gent, els cellers no. És el moment de fer aquella visita on aprendrem coses sobre el vi, estarem fresquets i ens podrem gastar els diners en alguna ampolla en comptes de gastar-nos-els en cremes solars i pales de platja.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Sergi Cortés
01/01/1970
Quina és la vinya més austral? Es pot fer vi a 3100 metres d'altitud? | Recorrem el planeta buscant vinyes extremes, que per la seva latitud, clima o terrer sembla una proesa fer vi
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El curt impulsat per la Denominació d’Origen Catalunya "Bohèmia" ha guanyat el Premi del Jurat al Millor Curt en Llengua Estrangera al Long Beach International Film Festival de Nova York.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Les altes temperatures dels darrers dies han fet precipitar l’inici de la collita | Gramona ha obtingut el segell biodinàmic Biodyvin i el registre europeu EMAS de sostenibilitat i respecte pel medi ambient