cellers

Gramona verema el raïm del segon Vi de Finca de la DO Penedès

La varietat Pinot Noir ha estat escollida per a elaborar el Bru de Gramona

L'augment de l'enoturisme consolida la segona edició de La Verema del Cava

| 13/08/2017 a les 15:21h
Especial: Verema 2017
Arxivat a: Actualitat, Gramona , DO Penedès, Vi de Finca, Gramona
La finca Mas Escorpí del celler Gramona ha estat l’escenari de la collita de la varietat Pinot Noir que servirà per a elaborar el segon Vi de Finca de la DO Penedès, el Bru de Gramona. Durant la collita a la vinya, s’ha fet una primera selecció. Un cop al celler es tornen a triar abans de començar la maceració prefermentativa en fred, per acabar la fermentació alcohòlica. A continuació el vi passarà 9 mesos en botes de fusta i un any en ampolles per acabar la criança.
 
El director de la DO Penedès, Francesc Olivella, ha destacat la importància de que el Penedès sumi un altre Vi de Finca al seu patrimoni vinícola: “Aquest és un dels resultats fruit del treball constant dels cellers de la DO Penedès per a oferir vins d’alta qualitat. Dies com els d’avui, ens demostren que el nostre territori continua apostant per productes fets amb esforç i cuidant tots els detalls”.
 
Per la seva banda Jaume Gramona, ha comentat que és molt important l’esforç que s’està fent amb els vins negres al Penedès: “Aquest vi és el resultat de més de 30 anys de feina a la Finca Mas Escorpí”. 
 
La màxima excel·lència

El Vi de Finca és la màxima distinció a la qual pot optar un vi a Catalunya. Es caracteritza per estar elaborat en una sola finca, amb unes característiques de terrer i climatològiques singulars. Els requisits per a obtenir aquesta qualificació són molt estrictes: cal un reconeixement de 10 anys consecutius de qualitat en els mercats internacionals i de proximitat, procedència d’un entorn geogràfic únic, una puntuació mínima exigida de 7 punts superior a la resta de vins de la DO Penedès i que el vi no superi el 65% de l’extracció de tot el raïm veremat. A més, la seva elaboració i criança estaran diferenciades dins del celler i són identificables en qualsevol moment del procés.
 
Fins ara la DO Penedès comptava amb el Vi de Finca del celler Jean Leon, segon de tota Catalunya en obtenir aquesta distinció.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Ramon Francas
01/01/1970
La fotògrafa Maria Rosa Ferré mostra les tonalitats de la vinya penedesenca durant la tardor | L'exposició ‘La Vinya es Vesteix de Tardor’ mostra 17 fotografies sobre tela, de 110 per 80 centímetres
01/01/1970
El treball cinematogràfic es basa en el vinòmic homònim de David Morancho, tot ajustant la història al llenguatge audiovisual