verema

S'avança la verema a la DO Penedès

La sequera i les altes temperatures avancen la verema 2017

El raïm presenta una sanitat excel·lent, amb una bona maduració

Es preveuen graduacions altes

Segon vídeo sonor de la DO Penedès

| 10/08/2017 a les 12:01h
Especial: Verema 2017
Arxivat a: Denominacions d'Origen, DO Penedès, verema 2017
Els baixos nivells de pluja registrats durant els mesos de la primavera, juntament amb la calor intensa de juny i juliol, han fet que la collita s’iniciï uns dies abans del que és habitual. La pluviometria registrada durant la primera meitat de l’any ha estat a l’estàndard de la zona. Tot plegat fa preveure que la collita sigui similar a la de l’any passat en nombre de kilos de raïm.

Descarregar imatge en alta resolució

Un dels fets a destacar és l’excel·lent sanitat que presenta el raïm. La combinació d’un hivern on les temperatures han estat més aviat fredes, i elevades durant els mesos previs a la collita, fa que el nombre de larves d’insectes i fongs que poden afectar al raïm i el cep disminueixi. El director de la DO Penedès, Francesc Olivella, també ha destacat el volum del raïm d’enguany: “Durant els mesos de primavera i estiu hem tingut registres rècord de temperatures. Aquest fet ha provocat que el volum del raïm sigui menor al habitual com va passar durant el 2016, si bé el fruit és de més qualitat”.
 
La verema ha començat amb la collita de les varietats Chardonnay i Pinot Noir, totes dues destinades a l’elaboració de vins escumosos Clàssic Penedès. A més a més, també s’han collit algunes vinyes de Gewürtztraminer i Muscat. Olivella ha anunciat que es preveu que en la segona quinzena d’agost s’iniciï la collita de les varietats tradicionals penedesenques com el Macabeu, i al setembre el Xarel·lo.
 
Es preveuen també graduacions altes i bones maduracions. Aquest darrer fet influirà especialment en l’increment d’intensitat de color dels vins negres. Les varietats negres, destinades també a l’elaboració de vins rosats, es preveu que es comencin a collir a principis de setembre.

També us pot interessar

Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
El projecte va arrencar el 2016 de la mà del VITEC, el Parc Tecnològic del Vi de Falset
L'Oller del Mas prepara el terreny per començar les obres de l'Eco Wine Resort | Oller del Mas
01/01/1970
Aquest dilluns van començar a preparar el terreny per iniciar la primera fase de les obres
01/01/1970
Per quart any consecutiu el valor del mercat espanyol de restaurants registrarà al tancament de 2017 una evolució positiva, en un context de dinamisme del consum de les llars i de fort creixement en l'entrada i la despesa dels turistes estrangers | D'aquesta manera, la facturació sectorial s'aproximarà als 23.100 milions d'euros, un 4,7% més que el 2016, any en què va augmentar un 5,0% | L'avanç de les cadenes de restauració informal i menjar ràpid segueix impulsant la tendència de concentració de l'oferta. El conjunt de cadenes de restaurants ha reunit una quota de mercat conjunta del 34%, sis punts més que el 2012