Cava ICE

Bombolles entre glaçons

​«Se solen servir en copa gran, fruites i glaçons i s’han convertit en tota una nova tendència en el món del cava...»

Freixenet Ice Rosé, la moda del cava amb glaçons

| 09/08/2017 a les 19:50h
Arxivat a: Actualitat, Moët & Chandon Ice Impérial, Castell de Pujades, Freixenet Ice, Codorníu Ice Edition, Duc & Ice, Covides, Aymar Ice, cava
Seguint l’estela del xampany Moët & Chandon Ice Impérial, les caves Freixenet, Codorníu i fins i tot la cooperativa Covides (Duc & Ice) s’han sumat a la comercialització d’aquests caves més dolcencs ideals per a consumir a l’estiu. També els Clàssic Penedès (els escumosos de la DO Penedès) s’acaben d’estrenar en aquesta tendència amb l’Aymar Ice Extra Dry de Castell de Pujades.
 

Les seves vendes estan sorprenent a propis i a estranys, i això que no són caves barats. De fet, Freixenet afirma que a mes de juny portaven un 70% de les vendes que havien previst per tot l’any. Des de lews caves del barri de l’Estació de Sant Sadurní d’Anoia s’afegeix que “anem molt bé, tenint en compte que l’Ice Rosé va sortir al mercat fa tres mesos”. S’explica des de Freixenet quec “aquests productes ens ajuden a desestacionalitzar el consum, ja que el consumidor el deixa de veure com un producte únicament per a celebracions”. Freixenet Ice (blanc i rosat) és el nou cava concebut per gaudir en copa gran amb grans glaçons de gel, “en reunions informals amb un ambient desenfadat i especialment atractiu a la primavera i l’estiu, amb l'arribada del bon temps”. Des d’aquestes caves afirmen també que el cava Freixenet Ice blanc “guarda l'essència del clàssic Cordón Negro però amb l'afegit de chardonnay per aconseguir més intensitat i així equilibrar l'efecte del gel. Més d'un any de criança avalen aquest escumós, que dibuixa fines i elegants bombolles en un llenç amb notes a préssec, flors i un matís de fruites tropicals”. L’Ice Rosé “regala una intensa aroma de fruites del bosc, gerds, aranyons i maduixes, per mostrar tot el seu potencial en boca gràcies al seu caràcter afruitat amb notes anisades i especiades. Té un final fresc, elegant i llaminer”.

Des de Codorníu s’afirma que encara és d’hora per valorar les vendes ja que fa molt poc que l’han tret al mercat però que “l’acceptació és molt bona”. També diu el grup Raventós Codorníu que “el llançament d'Anna Ice Edition respon a les noves formes i moments de consum actuals. Hi ha una creixent tendència de consumir begudes amb gel, especialment en l'època estival”. S’afegeix que “el cava és una de les begudes més versàtils que existeixen, ja que pot ser consumit com a aperitiu, durant els àpats, en moments afterworks com a copa o com a substitut del combinat durant les nits d'estiu”.

Des de Covides afirmen que “tot el que necessites és un parell de copes, gel i bona companyia. Nosaltres et portem la resta”. Duc & Ice s’anuncia com és un vi escumós per a prendre en forma de còctel. A Covides recomanen que “si vols un punt encara més refrescant, afegeix una mica de suc natural de taronja”.

L’Aymar Ice Extra Dry de Castell de Pujades és lleugerament rosat, pàl·lid. Des de Castell de Pujades el defineixen com a “una nova i divertida experiència, respectant la personalitat seductora i elegant del Clàssic Aymar”. Es singularitza pel vermut del seu licor d’expedició (mostra herbes aromàtiques i notes a pell de taronja) i perquè no és dolç. L’aconsellen com a aperitiu i fins i tot com a long drink. D’aquesta primera anyada han fet una limitadíssima producció de 3.000 ampolles.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
Fins el 31 de gener el celler ofereix un 5% de descompte en totes les seves compres aplicant el següent codi al check out de la compra: vinselcep5
Cucs de la farina
Cucs de la farina | Europa Press
La UE té set mesos per confirmar l'arribada dels cucs de la farina als supermercats
Imatge il·lustrativa
Via Edetana Blanc 2019 és un vi elaborat amb un 70% de garnatxa blanca procedent de vinyes de més de 40 anys i un 30% de viognier | El vi surt al mercat a un preu de PVP: 12,00 €