Receptes amb vi

Com preparar gominoles de vi fàcilment a casa

Us donem la recepta per fer gominoles de vi, és fàcil, ràpida i de ben segur que sorprendreu als vostres convidats

Una manera ràpida i eficaç per treure les taques de vi negre

| 27/07/2017 a les 22:55h
Arxivat a: Per aprendre'n, Receptes amb vi, Llaminadures i vi, Gominoles de vi
Esteu de vacances i voleu fer alguna cosa divertida? Sou dels que us agrada posar-vos davant dels fogons? Us agradaria aventurar-vos a fer una llaminadura ben diferent?  Doncs ha arribat el moment d'anar-vos-en a la cuina i arremangar-vos. Preneu nota que és fàcil i dóna molt bon resultat!

Això va de fer gominoles de vi. Sí, si, gominoles de vi blanc, de vi rosat o negre, el que us faci més gràcia! I com? Doncs molt senzill: feu-vos amb una copa de vi, gelatina, sucre i un motlle de silicona de figures petites (poden ser els típics ossets, o estrelletes, o... el que us vingui més de gust. Hi ha glaçoneres de silicona que també us poden servir i us amplien les opcions, perquè n’hi ha de molts tipus!). 



Video del canal Cooking with Janica

LA RECEPTA

Temps de preparació: 5 minuts
Temps de cocció: 90 minuts
Temps total: 1 hora i 30 minuts

Ingredients per fer 125 gominoles:
- 1 Copa de vi
- ½ tassa de sucre
- 3 cullerades o 6 paquets de gelatina en pols
- 1 pot de colorant rosa en pols (si les gominoles que voleu fer són de vi rosat). El podeu comprar aquí.
- Motlles de silicona de les figures que hagueu triat (penseu que hi ha d'haver un total de 125 gominoles, feu càlculs). Els podeu comprar aquí.

Instruccions

Poseu el vi, el sucre i la gelatina en una cassola a foc mitjà i baix (si voleu mantenir l'alcohol, assegureu-vos de tenir-lo per sota els 90 graus). Remeneu durant 2 o 3 minuts, o fins que el sucre i la gelatina s'hagin dissolt. Si us heu decidit per les gominoles de vi rosat, ha arribat el moment d'afegir-hi el colorant rosa.

Utilitzeu una gerra d'aigua per abocar la barreja sobre els motlles i també una espàtula per escampar tot el líquid de manera uniforme. Assegureu-vos que tots els motlles s'omplin. Després poseu-ho a la nevera almenys 90 minuts.

Un cop fred i passada aquesta estona, els ossets o qualsevol figura que hagueu escollit sortiran fàcilment del motlle. Emmagatzemeu les gominoles de vi en un recipient hermètic a la nevera.
   
Penseu que sempre podeu variar la recepta, i canviar el vi pel cava, o pel vi dolç, o potser pel vermut. Vosaltres mateixos. Bon profit!

També us pot interessar

Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
El projecte va arrencar el 2016 de la mà del VITEC, el Parc Tecnològic del Vi de Falset
L'Oller del Mas prepara el terreny per començar les obres de l'Eco Wine Resort | Oller del Mas
01/01/1970
Aquest dilluns van començar a preparar el terreny per iniciar la primera fase de les obres
01/01/1970
Per quart any consecutiu el valor del mercat espanyol de restaurants registrarà al tancament de 2017 una evolució positiva, en un context de dinamisme del consum de les llars i de fort creixement en l'entrada i la despesa dels turistes estrangers | D'aquesta manera, la facturació sectorial s'aproximarà als 23.100 milions d'euros, un 4,7% més que el 2016, any en què va augmentar un 5,0% | L'avanç de les cadenes de restauració informal i menjar ràpid segueix impulsant la tendència de concentració de l'oferta. El conjunt de cadenes de restaurants ha reunit una quota de mercat conjunta del 34%, sis punts més que el 2012