vins d'estiu

5 vins refrescants aptes per a totes les butxaques

L'Alicia Andreu us recomana 5 vins frescos de menys de 10 euros que us ajudaran amb les altes temperatures d'estiu

6 grans vins per menys de 10 euros

| 25/07/2017 a les 13:16h
Arxivat a: Els vins de la setmana, vins d'estiu, 5 vins
Imatge il·lustrativa
Recomanem una sèrie de vins per refrescar-nos aquests dies de calor. Vins joves, amb acidesa, ben fets, per beure a una temperatura d'uns 6 o 7 °C i encarar la calor d'una manera més amable i divertida. Són 6 vins que no arriben als 10 €, per prendre a qualsevol hora del dia i per acompanyar àpats lleugers d'estiu. Bon profit!

Anhel Blanc
Celler: Pere Guardiola

DO: DO Empordà
Grau Alc.: 13,5%
Garnatxa blanca i macabeu

Verema manual i maceració pel·licular en fred de les dues varietats per separat. El most flor obtingut fermenta a temperatura controlada de 15-16 °C. En nas predomina el caràcter afruitat, amb notes de poma àcida i un subtil toc de fruits tropicals i cítrics. En boca és seductor i suau, amb un bon equilibri de l'acidesa amb aromes de fruita fresca i pinzellades de pastisseria.

Un vi lleuger gràcies a la fruita, però consistent. Si ens allunyem de les coccions llargues més típiques d'hivern, és una opció ideal per a qualsevol hora o àpat lleuger.
Preu: 7 €

VITIS
Celler: Llopart

DO: DO Penedès
Grau Alc.: 12,5 °C
Xarel·lo 62%, subirat parent 29%, moscat 9%

Amb uns rendiments de producció molt baixos, es verema manualment. Maceració abans de la premsada. 100% most "llàgrima". Fermentació a 15 °C en tines d'inoxidable per preservar el potencial aromàtic. Lleugera criança amb les mares.

Un vi amb aromes de fruita blanca, préssecs, nectarines, i també cítrics. Records anisats -de la varietat xarel·lo- i de fruits secs. Intens i agradable amb un fons estructurat. Un vi que tot i tenir certa complexitat i estructura, cal beure fresc en aquestes èpoques -a 6 o 7 °C màxim-.

Un blanc ideal per a l'aperitiu o per a qualsevol menjar estiuenc: amanides, pasta, fruites, o fins i tot plats amb poca cocció.
Preu: 9,10 €

Mas d'en Pol Blanc 2016
Celler Clua

DO: DO Terra Alta
Grau Alc.: 13%
65% garnatxa blanca, 20% chardonnay, 15% sauvignon Blanc

Macerat amb les pells durant 18 hores, amb fermentació controlada a una temperatura de 16-18 °C. Aspecte net i brillant, d'un vi blanc fresc. Bona intensitat aromàtica, amb notes cítriques de fruita dolça. Un vi típicament mediterrani, més en boca que en nas -ho acostumen a ser els vins de garnatxa blanca-. Entrada en boca neta i amb una bona densitat i textura. Cítric, floral i amb records de fruits secs. Perfecte per a arrossos d'estiu, peixos, carns blanques o formatges.
Preu: 8 €

Mireia
Celler: Bodegues Pinord

DO: DO Penedès
Grau Alc.: 11,50%
Gewürztraminer, moscat i sauvignon blanc

Cada varietat s'elabora per separat i a una temperatura de 16 °C. Després s'efectua el cupatge amb diferents proporcions.

Un vi blanc molt aromàtic, molt floral, amb predomini de violetes i roses. Força concentrat i complex. En boca també és perfumat, amb volum i cos. Un vi per acompanyar marisc, peixos blancs i tot tipus de formatges, encara que és una molt bona opció per a l'aperitiu.
Preu: 8,20 €

Saó Rosat
Celler: Mas Blanch i Jové

DO: DO Costers del Segre
Grau Alc.: 13,5%
60% garnatxa negra i 40% sirà

Maceració 6 hores, fermentació durant 20 dies. Vi de color fúcsia brillant. Un rosat fresc amb notes de fruites vermelles -maduixes, cireres- i subtils notes florals -violetes, típiques de la varietat sirà-. En boca és franc, ple, equilibrat, amb una entrada fresca i un pas per boca en què tornen a destacar les notes de fruites vermelles. Perfecte per menjar peixos amb greix, carns blanques, arrossos i pastes.
Preu: 9,25 €

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Es pot gaudir del cava sense entendre-hi? Sí… però segurament menys | Fermentacions, bombolla, conservació... En el cas del cava, més coneixement també és més plaer.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
La mini casa s'ha instal·lat al celler Artcava, a Avinyonet del Penedès | Els promotors volen instal·lar-ne una a cada DO vitivinícola catalana | Passar-hi una nit s’ofereix per 129 euros, sense televisió, WiFi ni cortines

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Una zona de vinyes del Priorat
Una zona de vinyes del Priorat | ACN
Crearan u banc de terres, que tingui una base de dades de les finques per recuperar i una altra d'interessats a explotar-les mitjançant acords
Imatge il·lustrativa
La iniciativa, coordinada per l’IRTA, ha comptat amb la participació de la Comunitat de Regants i s’ha centrat en una finca pilot de 100 hectàrees | Les noves tecnologies com el reg programat i la teledetecció permeten l'estalvi d'aigua
Imatge il·lustrativa
Frédéric Galtier
Cada any, el Concurs Mundial de Brussel·les (CMB) analitza els esdeveniments del sector i els creua amb les seves dades per observar i preveure quina evolució i quines són les tendències del 2019 al sector vitivinícola