vins d'estiu

5 vins refrescants aptes per a totes les butxaques

L'Alicia Andreu us recomana 5 vins frescos de menys de 10 euros que us ajudaran amb les altes temperatures d'estiu

6 grans vins per menys de 10 euros

| 25/07/2017 a les 13:16h
Arxivat a: Els vins de la setmana, vins d'estiu, 5 vins
Imatge il·lustrativa
Recomanem una sèrie de vins per refrescar-nos aquests dies de calor. Vins joves, amb acidesa, ben fets, per beure a una temperatura d'uns 6 o 7 °C i encarar la calor d'una manera més amable i divertida. Són 6 vins que no arriben als 10 €, per prendre a qualsevol hora del dia i per acompanyar àpats lleugers d'estiu. Bon profit!

Anhel Blanc
Celler: Pere Guardiola

DO: DO Empordà
Grau Alc.: 13,5%
Garnatxa blanca i macabeu

Verema manual i maceració pel·licular en fred de les dues varietats per separat. El most flor obtingut fermenta a temperatura controlada de 15-16 °C. En nas predomina el caràcter afruitat, amb notes de poma àcida i un subtil toc de fruits tropicals i cítrics. En boca és seductor i suau, amb un bon equilibri de l'acidesa amb aromes de fruita fresca i pinzellades de pastisseria.

Un vi lleuger gràcies a la fruita, però consistent. Si ens allunyem de les coccions llargues més típiques d'hivern, és una opció ideal per a qualsevol hora o àpat lleuger.
Preu: 7 €

VITIS
Celler: Llopart

DO: DO Penedès
Grau Alc.: 12,5 °C
Xarel·lo 62%, subirat parent 29%, moscat 9%

Amb uns rendiments de producció molt baixos, es verema manualment. Maceració abans de la premsada. 100% most "llàgrima". Fermentació a 15 °C en tines d'inoxidable per preservar el potencial aromàtic. Lleugera criança amb les mares.

Un vi amb aromes de fruita blanca, préssecs, nectarines, i també cítrics. Records anisats -de la varietat xarel·lo- i de fruits secs. Intens i agradable amb un fons estructurat. Un vi que tot i tenir certa complexitat i estructura, cal beure fresc en aquestes èpoques -a 6 o 7 °C màxim-.

Un blanc ideal per a l'aperitiu o per a qualsevol menjar estiuenc: amanides, pasta, fruites, o fins i tot plats amb poca cocció.
Preu: 9,10 €

Mas d'en Pol Blanc 2016
Celler Clua

DO: DO Terra Alta
Grau Alc.: 13%
65% garnatxa blanca, 20% chardonnay, 15% sauvignon Blanc

Macerat amb les pells durant 18 hores, amb fermentació controlada a una temperatura de 16-18 °C. Aspecte net i brillant, d'un vi blanc fresc. Bona intensitat aromàtica, amb notes cítriques de fruita dolça. Un vi típicament mediterrani, més en boca que en nas -ho acostumen a ser els vins de garnatxa blanca-. Entrada en boca neta i amb una bona densitat i textura. Cítric, floral i amb records de fruits secs. Perfecte per a arrossos d'estiu, peixos, carns blanques o formatges.
Preu: 8 €

Mireia
Celler: Bodegues Pinord

DO: DO Penedès
Grau Alc.: 11,50%
Gewürztraminer, moscat i sauvignon blanc

Cada varietat s'elabora per separat i a una temperatura de 16 °C. Després s'efectua el cupatge amb diferents proporcions.

Un vi blanc molt aromàtic, molt floral, amb predomini de violetes i roses. Força concentrat i complex. En boca també és perfumat, amb volum i cos. Un vi per acompanyar marisc, peixos blancs i tot tipus de formatges, encara que és una molt bona opció per a l'aperitiu.
Preu: 8,20 €

Saó Rosat
Celler: Mas Blanch i Jové

DO: DO Costers del Segre
Grau Alc.: 13,5%
60% garnatxa negra i 40% sirà

Maceració 6 hores, fermentació durant 20 dies. Vi de color fúcsia brillant. Un rosat fresc amb notes de fruites vermelles -maduixes, cireres- i subtils notes florals -violetes, típiques de la varietat sirà-. En boca és franc, ple, equilibrat, amb una entrada fresca i un pas per boca en què tornen a destacar les notes de fruites vermelles. Perfecte per menjar peixos amb greix, carns blanques, arrossos i pastes.
Preu: 9,25 €

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Altura Máxima, el vi més alt del món, d'una vinya de 3111 metres d'altitud
Sergi Cortés
01/01/1970
Quina és la vinya més austral? Es pot fer vi a 3100 metres d'altitud? | Recorrem el planeta buscant vinyes extremes, que per la seva latitud, clima o terrer sembla una proesa fer vi
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
El curt impulsat per la Denominació d’Origen Catalunya "Bohèmia" ha guanyat el Premi del Jurat al Millor Curt en Llengua Estrangera al Long Beach International Film Festival de Nova York.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Les altes temperatures dels darrers dies han fet precipitar l’inici de la collita | Gramona ha obtingut el segell biodinàmic Biodyvin i el registre europeu EMAS de sostenibilitat i respecte pel medi ambient