Cava de paratge

​Casa Sala de Freixenet, entre els "Caves de Paratge Qualificat" aprovats pel Ministeri d'Agricultura

Casa Sala de Freixenet és un dels dotze primers caves de paratge qualificat anunciats aquesta setmana per la Ministra d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina

Un grup de 224 dones tasten més de 200 vins i n'escullen els millors

| 19/07/2017 a les 09:00h
Arxivat a: Els vins de la setmana, "Caves de Paratge Qualificat", Freixenet, Casa Sala
Imatge il·lustrativa
Aquesta nova categoria, impulsada pel Consell Regulador, inclou únicament caves singulars produïts en una àrea menor dins de la DO Cava qualificada per les seves excepcionals condicions edàfiques i climatològiques. 

El cava Casa Sala procedeix de l’històric celler de la família Ferrer Sala, on va néixer la marca Freixenet. És un Gran Reserva elaborat amb raïms minuciosament seleccionats de les varietats Xarel·lo i Parellada de Can Sala, la finca familiar a Sant Quintí de Mediona. La recollida del raïm es realitza de forma manual i s'utilitza la premsa de fusta originària del celler, que té més de 150 anys i està homologada per la Champagne

Nota de Tast

Casa Sala és un Gran Rerserva de color groc intens que reflecteix els seus set anys de criança amb una bombolla fina, elegant i persistent. En nas és net, amb pinzellades de compota i fruites madures destacant el préssec. Un cava llarg i amb cos del que només es produeixen 20.000 ampolles anuals i que només s'elabora amb les grans collites, és per tant un millésime.  
Amb aquest nou reconeixement, que s'uneix als molts rebuts per Casa Sala a tot el món, s'ha premiat la qualitat de la gamma Cuvées de Prestige, una col·lecció que reuneix l'excel·lència i la singularitat de Freixenet fruit de la imaginació del seu històric enòleg Josep Buján. 

Per rebre la distinció de "Cava de Paratge Qualificat", els caves candidats havien de complir una sèrie de requisits molt exigents: edat mínima de la vinya de 10 anys, verema manual i rendiment màxim de 8000 kg/ha. A més, la vinificació s'ha de realitzar en la propietat, la criança mínima de fermentació en ampolla ha de ser de 36 mesos i s'ha de superar un tast qualificador abans de sortir al mercat que acrediti la seva excepcional qualitat.  

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
Demà es presenta la Ruta del Vi de la DO Terra Alta a Gandesa | Per Joan Arrufí, president de la DO terra Alta, "és molt important haver aconseguit un acord amb el Consell Comarcal per poder treballar un projecte únic en un únic territori".
Imatge il·lustrativa
Preguntem a sis dels nostres sommeliers més premiats quin vi negre amb DO Penedès recomanarien
Imatge il·lustrativa
El celler ha iniciat una nova etapa per a acostar al gran públic el seu patrimoni històric, arquitectònic i vitivinícola, a través de visites guiades fixes | L’experiència també permet descobrir l’estreta relació del celler amb els Castellers de Vilafranca