Cava de paratge

​Casa Sala de Freixenet, entre els "Caves de Paratge Qualificat" aprovats pel Ministeri d'Agricultura

Casa Sala de Freixenet és un dels dotze primers caves de paratge qualificat anunciats aquesta setmana per la Ministra d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina

Un grup de 224 dones tasten més de 200 vins i n'escullen els millors

| 19/07/2017 a les 09:00h
Arxivat a: Els vins de la setmana, "Caves de Paratge Qualificat", Freixenet, Casa Sala
Aquesta nova categoria, impulsada pel Consell Regulador, inclou únicament caves singulars produïts en una àrea menor dins de la DO Cava qualificada per les seves excepcionals condicions edàfiques i climatològiques. 

El cava Casa Sala procedeix de l’històric celler de la família Ferrer Sala, on va néixer la marca Freixenet. És un Gran Reserva elaborat amb raïms minuciosament seleccionats de les varietats Xarel·lo i Parellada de Can Sala, la finca familiar a Sant Quintí de Mediona. La recollida del raïm es realitza de forma manual i s'utilitza la premsa de fusta originària del celler, que té més de 150 anys i està homologada per la Champagne

Nota de Tast

Casa Sala és un Gran Rerserva de color groc intens que reflecteix els seus set anys de criança amb una bombolla fina, elegant i persistent. En nas és net, amb pinzellades de compota i fruites madures destacant el préssec. Un cava llarg i amb cos del que només es produeixen 20.000 ampolles anuals i que només s'elabora amb les grans collites, és per tant un millésime.  
Amb aquest nou reconeixement, que s'uneix als molts rebuts per Casa Sala a tot el món, s'ha premiat la qualitat de la gamma Cuvées de Prestige, una col·lecció que reuneix l'excel·lència i la singularitat de Freixenet fruit de la imaginació del seu històric enòleg Josep Buján. 

Per rebre la distinció de "Cava de Paratge Qualificat", els caves candidats havien de complir una sèrie de requisits molt exigents: edat mínima de la vinya de 10 anys, verema manual i rendiment màxim de 8000 kg/ha. A més, la vinificació s'ha de realitzar en la propietat, la criança mínima de fermentació en ampolla ha de ser de 36 mesos i s'ha de superar un tast qualificador abans de sortir al mercat que acrediti la seva excepcional qualitat.  

També us pot interessar

Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
L'Oller del Mas prepara el terreny per començar les obres de l'Eco Wine Resort | Oller del Mas
01/01/1970
Aquest dilluns van començar a preparar el terreny per iniciar la primera fase de les obres
01/01/1970
Per quart any consecutiu el valor del mercat espanyol de restaurants registrarà al tancament de 2017 una evolució positiva, en un context de dinamisme del consum de les llars i de fort creixement en l'entrada i la despesa dels turistes estrangers | D'aquesta manera, la facturació sectorial s'aproximarà als 23.100 milions d'euros, un 4,7% més que el 2016, any en què va augmentar un 5,0% | L'avanç de les cadenes de restauració informal i menjar ràpid segueix impulsant la tendència de concentració de l'oferta. El conjunt de cadenes de restaurants ha reunit una quota de mercat conjunta del 34%, sis punts més que el 2012
Ramon Francàs
01/01/1970
Freixenet, Codorníu, Juvé i Camps, Gramona i Recaredo són els qui més insercions aconsegueixen als mitjans | Miguel Torres (pare i fill), José Luis Bonet i Mar Raventós són els “principals portaveus” de la comunicació del vi de Catalunya