premsa internacional

Michael Schachner, periodista de Wine Enthusiast: "els vins de Catalunya mai no han estat millors"

Michael Schachner fa uns mesos va poder gaudir d'una ruta pel Penedès, la Terra Alta i el Priorat, i el passat juny en va fer un article pels lectors de la revista Wine Enthusiast

Torres, Donald Trump i el canvi climàtic

| 18/07/2017 a les 09:46h
Arxivat a: Actualitat, Michael Schachner, Priorat, TerraAlta, Penedès, Wine Enthusiast
Michael Schachner és un periodista especialitzat en vi, gastronomia i viatges amb seu a Nova York. És col·laborador habitual de Wine Enthusiast, enfocat especialment a Amèrica del Sud i Espanya. Tasta anualment més de 2.000 vins per a la mateixa revista i viatja sovint a Xile, Argentina i Espanya per mantenir-se al dia dels canvis constants en el mapa global del vi.

Schachner, el 23 de juny passat, publicava un article a Wine Enthusiast sota el títol: “The wines in Catalonia have never been better”, “Els vins a Catalunya mai han estat millors”,  en què elogiava les caves del Penedès, la garnatxa blanca de la Terra Alta (on va tastar la garnatxa de Celler Piñol, Edetària, Celler Bàrbara Forés i Altavins), i també el Priorat, on va poder gaudir de la quarta edició de l'Espai Priorat. Una regió, aquesta que va visitar, i amb paraules seves, “plena de recompenses”.

La ruta enològica de Michel Schachner per Catalunya

Penedès

Del Penedès destaca la nova categoria de Paratge Qualificat i recomanava als lectors de la revista que una vegada surtin al mercat els primers caves de Paratge Qualificat, busquin els de Gramona, Alta Alella i Recaredo.

Terra Alta

Schachner citant Joan Arrufí (fundador d’Altavins i president de la DO terra Alta): "Fa deu anys, la Terra Alta era completament desconeguda, fins i tot a Catalunya”, explica  el gran canvi que ha viscut amb pocs anys la DO, que ha passat a cultivar un terç del total de la garnatxa blanca d’Espanya. Dels vins fets amb aquesta garnatxa en ressalta la frescor i les bondats de créixer prop del riu Ebre, en sòls de panal i dels canvis de fermentació i criança, del roure als ous de ciment.

Priorat

Quan parla del Priorat es refereix a una metamorfosi estilística. D’uns vins als anys noranta amb més graduació alcohòlica, a uns vins més equilibrats pel que fa als tanins, amb menys graduació alcohòlica, amb la voluntat de ser més elegants.

Segons Schancher per una banda cellers com Terroir Al Límit, La Conreria d'Scala Dei, Ferrer Bobet i Alvaro Palacios estan al capdavant del moviment de fer vins més elegants, i de l’altra, els vins de Marco Abella, Mas Doix, Mas d'en Gil, Mas Martinet, Clos Mogador i Clos Figueras exemplifiquen el potencial i la grandesa que existeix en aquesta regió accidentada i bella.

El final de l’article Micahel Schachner subscriu el titular del seu article: “és un bon moment per explorar els vins catalans, mai han estat millors”.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
'L'enoturisme per a invidents ha estat un repte i també una gran satisfacció', expliquen des de Sumarroca
"L'enoturisme per a invidents ha estat un repte i també una gran satisfacció", expliquen des de Sumarroca | Vive4all
El celler del Penedès ofereix visites adaptades a tots els públics i apropa el seu model d’enoturisme responsable i sostenible a persones amb discapacitats físiques i visuals.
Imatge il·lustrativa
"La Fredat 2016 té un perfil una mica menys assolellat, més fresc i àcid, que permet portar la confitura de les seves fruites amb lleugeresa", explica la Estefanía Garcés, sommelier.
Imatge il·lustrativa
"Glops s’ha proposat diverses vegades a la televisió pública catalana... ja fem aquella gala, no podem parlar de vi tan sovint perquè és un tema tabú, és una droga legal."