cava

S'anuncien els primers Caves de Paratge Qualificat

En aquesta primera fase, s'han aprovat 12 Paratges Qualificats de nou empreses diferents que després d'un exhaustiu procés de candidatura han aconseguit obtenir aquest reconeixement

Marta Vidal, nova CEO de Vallformosa

| 13/07/2017 a les 21:23h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, Vins el Cep, Agrícola Casa Sala, Juvé & Camps, Codorniu, Alta Alella, Cava de Paratge Qualificat, Recaredo, Gramona, Sabaté i Coca, Torelló
Pere Bonet, president del Consell Regulador del Cava
La ministra d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina va anunciar en el seu discurs de cloenda dels II Premis Excel·lència Cava, el nom dels dotze primers Paratges Qualificats.
 
La ministra ha explicat que "el Ministeri havia procedit amb gran diligència perquè els Caves de Paratge Qualificat fossin una realitat" i que ja havia signat l'ordre ministerial perquè es publiqués al Butlletí Oficial de l'Estat. Seguidament, va anunciar els noms dels primers Paratges Qualificats en els quals es podrà elaborar aquest cava excepcional, el Cava de Paratge Qualificat.
 
En aquesta primera fase, s'han aprovat 12 Paratges Qualificats de nou empreses diferents que després d'un exhaustiu procés de candidatura han aconseguit obtenir aquest reconeixement.
 
"Ha estat un minuciós procés de treball per part de les empreses, del Consell Regulador i del Ministeri d'Agricultura durant els últims tres anys", va comentar Pere Bonet, president del Consell Regulador del Cava.
 
Ja al juny de 2016, el Consell Regulador va organitzar la presentació internacional d'aquesta nova categoria en què va explicar les seves especificitats després de la publicació del Plec de Condicions als mitjans de comunicació i al sector.
 
Un cop publicat el Reial Decret que desenvolupa els seus requisits, al març de 2017, es va començar a rebre la documentació definitiva per part de les empreses i posteriorment es van enviar al Ministeri per a la seva aprovació.
 
Durant aquest període, les empreses han rebut assessorament per part del Consell Regulador per elaborar els seus dossiers de candidatura de cada paratge. Posteriorment, les empreses han presentat els seus candidats a caves de paratge qualificats que han estat tastats per un comitè d'experts format per:
 
- Pedro Ballesteros MW
- Lenka Sedlackova MW
- Ferran Centelles
- Guillermo Cruz
- Joan Miquel Canals
- Enric Vives
- Ramon Francàs
 
El tast de Cava de Paratge Qualificat és singular. Pretén examinar els diferents aspectes d'un cava com el color, l'aspecte visual i la textura del carbònic, la complexitat, la persistència i l'evolució de les aromes, l'estructura i el balanç. Està concebut amb aquests atributs per ser representatius d'una singularitat, un paratge.
 
Un cop fet el tast s'han enviat les sol·licituds al Ministeri d'Agricultura i, un cop examinades s'ha procedit al seu reconeixement.

El resultat ha estat:
 
PARATGE QUALIFICAT EMPRESA CAVA DE PARATGE QUALIFICAT
VINYES DE CAN MARTÍ TORELLÓ GRAN TORELLÓ i 225
TURÓ D'EN MOTA RECAREDO TURÓ D'EN MOTA
SERRALL DEL VELL RECAREDO SERRALL DEL VELL
VALLCIRERA ALTA ALELLA MIRGIN
LA CAPELLA JUVÉ & CAMPS LA CAPELLA
CAN SALA AGRÍCOLA CASA SALA           CASA SALA
LA PLETA CODORNIU FINCA PLETA
EL TROS NOU CODORNIU FINCA DEL TROS NOU
LA FIDEUERA CODORNIU FINCA LA FIDEUERA
CAN PRATS VINS EL CEP CLAROR
FONT DE JUI GRAMONA ENOTECA, CELLER BATLLE, III LUSTROS
TERROJA SABATÉ I COCA SABATÉ I COCA RESERVA FAMILIAR

El següent pas és el correcte etiquetatge de les ampolles per poder dispensar els distintius de control del Consell Regulador del Cava especialment creats per a aquesta categoria. A partir d'aquest moment es podran comercialitzar en tots els mercats.
 
El procés de sol·licituds a Cava de Paratge qualificat està obert a presentació de candidatures en segona fase.
 
En paraules de Pere Bonet, "el Cava de Paratge Qualificat representa la cúspide de la piràmide de qualitat dels vins escumosos a nivell mundial i culmina amb procés de reconeixement global de l'excel·lència dels caves Premium".

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Vista lateral de l'Oller del Mas | Antonio Mora Vergés
Pere Fontanals | 1 comentari
01/01/1970
Un responsable de l'entitat nacionalista va contractar l'espai a nivell personal sense comunicar-ne la intenció
01/01/1970
El celler familiar encapçala el rànquing mundial que publica la revista britànica Drinks International
01/01/1970
La feina d'aquest grup d'ànecs consisteix en anar d'un cantó a l'altre de les vinyes, i en controlar la població de cargols i qualsevol plaga que se'ls creua pel camí