vermuts

Dos Déus Reserva, el millor vermut de Catalunya

El passat mes de maig es van celebrar els Premis Vinari dels Vermuts Catalans per escollir el millor vermut de Catalunya

El 95% dels consumidors escull el tap de suro com el millor tap per a vins i caves

| 10/07/2017 a les 20:49h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, Millor vermut de Catalunya, Premis Vinari de Vermuts de Catalunya, Dos Déus Reserva
Som en època de vacances. En època d’agafar-nos-ho tot amb més calma. Platja, piscina i terrasses. Són dies d’estar-nos a fora i d’allargar els preludis abans dels àpats. És època, per tant, de tenir més temps per gaudir de descobrir nous vins, nous caves i nous vermuts. 
 
El mes de maig passat, i com cada any des de en fa tres, el Restaurant Vermuteria Rofes de Reus va acollir la celebració dels Premis Vinari dels Vermuts Catalans. En aquesta edició el vermut que va obtenir més punts i, per tant, el millor vermut de Catalunya, va ser el Dos Déus Reserva que es va endur el Gran Vinari d’Or, el màxim reconeixement del concurs. El mateix vermut, va obtenir a La Guia de Vins de catalunya de 2014 un 9,58.

Dos Déus Reserva

Dos Déus Reserva
 és de color de caramel fosc. Net i brillant. En nas es poden percebre aromes riques i potents d'herbes aromàtiques i balsàmiques, mentre que en boca notem notes amargues. És potent en boca, però al mateix temps té un pas fresc pel paladar. Té un punt de dolçor suau i un final amarg ben integrat. Elaborat amb vi de criança i herbes aromàtiques com el Dictam de Creta, l'Artemisia pontica, la Satureja hortensis i la Gentiana.
 

Durant dos mesos es macera l'alcohol amb la barreja de les diferents herbes. Transcorregut aquest període es premsen les herbes per extreure l'extracte on es concentren les aromes i el sabor, i es barreja amb vi blanc de Tarragona i amb mistela que li aporta les notes dolces. Madura durant 5 anys seguint el sistema de soleres, en bótes de 500 litres de roure americà procedents de la criança de vins de la zona de Cadis.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 2 comentaris
Us proposem cinc vins negres molt ben fets, amb preus imbatibles, i fàcils de trobar a qualsevol supermercat.
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

COMENTARIS

No el compraré
Anònim, 13/07/2017 a les 17:59
+0
-0
Esteu segurs de que aquest preu no està manipulat? Coneixent el s qui el fan no pensó comprar-lo en la vida

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Setmana del Vi Català torna el pròxim octubre | El Showroom del Vi Català se celebrarà a Fira Barcelona, en el marc del Gastronomic Forum
El Clos Ancestral 2019 s'elabora amb ull de llebre, garnatxa i moneu
El Clos Ancestral 2019 s'elabora amb ull de llebre, garnatxa i moneu
Sergi Cortés
El Clos Ancestral 2019 és un vi negre ecològic que prové del Castell de la Bleda, un enclavament amb 2500 anys d’història vitivinícola
Imatge il·lustrativa
El tast solidari torna després de més d’un any sense poder dur a terme accions presencials per la crisi sanitària de la COVID-19.