Castellroig estrena imatge per reforçar els valors de l'agricultura ecològica i els vins de terrer

Es tracta d’una papallona de color terrós que conté a les ales el mapa de les 66 microparcel·les de la finca de la Vall del Bitlles

5 xarel·los ecològics imprescindibles...

| 10/07/2017 a les 16:38h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, Sabaté i Coca, Castellroig
El celler Sabaté i Coca-Castellroig acaba d’estrenar una nova imatge corporativa que pretén reforçar i transmetre millor el compromís per la viticultura ecològica, l’aposta pionera pels vins de terrer, l’excepcionalitat climàtica de la Vall del Bitlles i l’experiència d’una família que ha aconseguit transmetre l’estima per la vinya al llarg de quatre generacions. 
 
Es tracta d’una papallona de color terrós que representa la culminació d’un cicle que neix a la terra, creix al cep i s’expressa amb tota la seva plenitud a l’ampolla. La papallona incorpora a les ales unes singulars taques negres que representen el mapa de les 66 microparcel·les situades a la Vall del Bitlles que composen la Finca Sabaté i Coca. En aquestes petites porcions de terra el celler ha aconseguit identificar al llarg dels anys fins a 18 tipologies de terrers diferents que requereixen una atenció personalitzada perquè la vida a la vinya, al cep i al gotim, flueixi amb la seva màxima expressió. 
 
Sabaté i Coca és un celler familiar amb tradició vitícola a la Vall del Bitlles des de 1885 que elabora els seus vins i caves a través d’una filosofia lligada a la terra: agricultura ecològica, collita 100% manual i  varietats autòctones.  Dels terrers més singulars s’elaboren els productes més excepcionals, com els caves Reserva Familiar i Josep Coca i el vi blanc més emblemàtic Terroja; mentre que la gamma de vins i caves Castellroig provenen d’un mosaic de terrers en harmonia amb un microclima mediterrani propi de la Vall del Bitlles, al cor del Penedès. 
 
El celler ha viscut un procés de transformació respecte a la producció vitivinícola d’anys enrere. Marcel Sabaté, enòleg i propietari del celler, explica que amb els anys, Sabaté i Coca ha obert les portes a una nova manera d’entendre la vinya, més honesta i respectuosa, després d’un llarg procés d’aprenentatge i autoconeixement que ha convertit tota la finca en un espai de biodiversitat. “La presència de les papallones a les nostres vinyes és el símbol inequívoc de l’èxit d’aquesta aposta per la sostenibilitat, la riquesa i la diversitat naturals”, assenyala Sabaté.  

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Ramon Francas
01/01/1970
​​«Som honestos amb les persones que creuen en nosaltres i és honest el producte que oferim al consumidor. Només entenem i donem per bo el treball que s’ajusta a criteris de sostenibilitat»
01/01/1970
L'autor, Lluís Tolosa, és sociòleg i escriptor, especialitzat en enoturisme i divulgació de la cultura del vi, i també és professor de comunicació i màrqueting de l’enoturisme
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena el segon vídeo