La Carretera del Vi, el celler la Vinyeta i Mas Llagostera guanyen els III Premis d’Enoturisme de Catalunya

El director general de Turisme, Octavi Bono, lliura els III Premis d’Enoturisme de Catalunya

L’acte de lliurament s’ha fet en el marc de la 3a Nit de l’Enoturisme a Catalunya, organitzada pel Departament d’Empresa i Coneixement al Castell de Peralada

| 05/07/2017 a les 13:56h
Arxivat a: Enoturisme, Mas Llagostera, La Vinyeta, Carretera del Vi, Premis d’Enoturisme de Catalunya
Els guanyadors amb Xavier Espasa, Octavi Bono i el director general de l'INCAVI, Salvador Puig | NordMedia/Pere Duran
El director general de Turisme, Octavi Bono va lliurar ahir els premis acompanyat per la vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Girona, Marta Felip i pel director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, entre d’altres.  

Enguany, tenint en compte la declaració de 2017 com a Any del Turisme Sostenible, aquests III Premis d'Enoturisme han valorat de forma particular aquelles actuacions que tenen en compte i són respectuoses amb la sostenibilitat, en tots els seus vessants, i que ajuden a entendre la rellevància d'actuar amb criteris sostenibles.  

Els guardonats són:

Cellers: La Vinyeta, amb seu a Mollet de Peralada (l’Alt Empordà). Destaca pel seu dinamisme, compromís, emprenedoria i sostenibilitat. És una explotació ecològica on el cultiu de la vinya es complementa amb oliveres, gallines, ovelles i producció de formatge i mel. El celler ofereix, a través d’un servidor propi de reserves, activitats diverses com ara nits entre vinyes i música, poesia, astronomia o visites nocturnes, entre d’altres. La Vinyeta, en els darrers cinc anys, s’ha vinculat amb força al paisatge, la natura i els valors locals de l’Alt Empordà.

Allotjament i restauració: Mas Llagostera, amb seu a la Bisbal del Penedès (el Baix Penedès). Una casa rural 100% sostenible, una porta oberta a viure noves experiències singulars i autèntiques. Fomenta l’estalvi i el reaprofitament de recursos propis.

Experiències i innovació: Associació La Carretera del Vi, que transcorre per set municipis (Penedès i Garraf). La Carretera del Vi és la primera Wine Road de l’estat. Recupera la històrica via comercial que ja utilitzaven els romans per mostrar-nos una nova experiència. Mitjançant el passaport, físic o digital, s’inclou la possibilitat de visitar 13 cellers i desenes de punts d’interès al llarg de 7 municipis i 35 quil metres de ruta.

Cal destacar també la proposta finalista en cada una de les tres categories: Alta Alella (el Maresme), en la categoria Celler; l’Associació de Cuina de l’Empordanet (el Baix Empordà), en la categoria Allotjament i restauració; i Viemocions-Sàpiens Travel, en la categoria Experiències i innovació. 

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena el segon vídeo
Ramon Francas
01/01/1970
Can Sala de Freixenet és un dels 12 caves que han assolit la nova categoria que dóna visibilitat a la més alta gamma del cava, el vèrtex de la piràmide qualitativa del sector | Tast a càrrec de Ramon Francàs
01/01/1970
Els més de 500 professionals que van assistir a l'acte van poder tastar més de 190 referències dels 35 cellers que hi van participar