La Carretera del Vi, el celler la Vinyeta i Mas Llagostera guanyen els III Premis d’Enoturisme de Catalunya

El director general de Turisme, Octavi Bono, lliura els III Premis d’Enoturisme de Catalunya

L’acte de lliurament s’ha fet en el marc de la 3a Nit de l’Enoturisme a Catalunya, organitzada pel Departament d’Empresa i Coneixement al Castell de Peralada

| 05/07/2017 a les 13:56h
Arxivat a: Enoturisme, Mas Llagostera, La Vinyeta, Carretera del Vi, Premis d’Enoturisme de Catalunya
Els guanyadors amb Xavier Espasa, Octavi Bono i el director general de l'INCAVI, Salvador Puig
Els guanyadors amb Xavier Espasa, Octavi Bono i el director general de l'INCAVI, Salvador Puig | NordMedia/Pere Duran
El director general de Turisme, Octavi Bono va lliurar ahir els premis acompanyat per la vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Girona, Marta Felip i pel director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, entre d’altres.  

Enguany, tenint en compte la declaració de 2017 com a Any del Turisme Sostenible, aquests III Premis d'Enoturisme han valorat de forma particular aquelles actuacions que tenen en compte i són respectuoses amb la sostenibilitat, en tots els seus vessants, i que ajuden a entendre la rellevància d'actuar amb criteris sostenibles.  

Els guardonats són:

Cellers: La Vinyeta, amb seu a Mollet de Peralada (l’Alt Empordà). Destaca pel seu dinamisme, compromís, emprenedoria i sostenibilitat. És una explotació ecològica on el cultiu de la vinya es complementa amb oliveres, gallines, ovelles i producció de formatge i mel. El celler ofereix, a través d’un servidor propi de reserves, activitats diverses com ara nits entre vinyes i música, poesia, astronomia o visites nocturnes, entre d’altres. La Vinyeta, en els darrers cinc anys, s’ha vinculat amb força al paisatge, la natura i els valors locals de l’Alt Empordà.

Allotjament i restauració: Mas Llagostera, amb seu a la Bisbal del Penedès (el Baix Penedès). Una casa rural 100% sostenible, una porta oberta a viure noves experiències singulars i autèntiques. Fomenta l’estalvi i el reaprofitament de recursos propis.

Experiències i innovació: Associació La Carretera del Vi, que transcorre per set municipis (Penedès i Garraf). La Carretera del Vi és la primera Wine Road de l’estat. Recupera la històrica via comercial que ja utilitzaven els romans per mostrar-nos una nova experiència. Mitjançant el passaport, físic o digital, s’inclou la possibilitat de visitar 13 cellers i desenes de punts d’interès al llarg de 7 municipis i 35 quil metres de ruta.

Cal destacar també la proposta finalista en cada una de les tres categories: Alta Alella (el Maresme), en la categoria Celler; l’Associació de Cuina de l’Empordanet (el Baix Empordà), en la categoria Allotjament i restauració; i Viemocions-Sàpiens Travel, en la categoria Experiències i innovació. 

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Un homenatge al fundador del celler que va triar el Penedès per a elaborar vins del màxim nivell
DO Terra Alta
DO Terra Alta | Cedida
La suma de les diferents garnatxes representa el 52% del total de la producció.
Imatge il·lustrativa
Recepta del cicle de receptes amb la DO Catalunya | Partim d'un vi negre amb criança de la DO Catalunya per fer un bikini de galta de porc
Imatge il·lustrativa
La plataforma Filmin ofereix 21 títols per poder gaudir d’un tast del festival des de casa