vins

6 grans vins per menys de 10 euros

Zoltan Nagy ens ofereix un recorregut pel territori de 6 vins aptes per a totes les butxaques

6 vins negres imprescindibles per sota dels 6 €

| 03/07/2017 a les 18:23h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Cooperativa Gandesa, Mas Oller, Pares Baltà, Vinyes Domènech, Viladellops, Zoltan Nagy, Cèrvoles Celler
Imatge il·lustrativa
Els factors que influeixen en el preu del vi no sempre tenen a veure amb la seva qualitat. Hi ha una part que sí, òbviament, la relacionada amb l'elaboració en si mateixa (bótes, tecnologia, raïm, cuidat de vinyes...), però també participen factors externs, com el màrqueting o la imatge de marca.

Aquesta selecció es desprèn d'això últim, per alleugerir les nostres butxaques sense maltractar el paladar i són aquests vins que gaudeixen d'una qualificació superior. No sempre són fàcils de trobar, alguns tenen una distribució local, però les vacances d'estiu poden ser un bon pretext per acostar-se a comprar-los. Perquè el preu no té competència per a la qualitat que ofereixen aquests vins joves, plens d'aromes, lleugers, saborosos i de glop agradable i fresc. Uns bons companys per a la gastronomia del moment, quan mariscs, peixos, arrossos i amanides fan, mai millor dit, el seu estiu.

Bancal del Bosc Blanc 2016
DO Montsant
Celler Vinyes Domènech

Vi blanc sense criança, cupatge de Garnatxa Blanca i Macabeu, de color groc brillant, amb aromes florals, notes cítriques i un final llarg, molt persistent. Genial per a les tardes d'estiu.
Preu: 8,5€

Viladellops Garnatxa 2016
Massís Del Garraf
DO Penedès
Celler Viladellops

Un monovarietal negre jove de garnatxa que mostra l'elegància, el caràcter, la mineralitat i la delicadesa del Massís del Garraf. Nas intens i amb aromes de fruita vermella fresca, mentre en boca és estructurat, els tanins dolços, un vi persistent que és perfecte per acompanyar amanides, carn blanca o algun formatge.
Preu: 5,9€

Pares Baltà HoneyMoon 2016
DO Penedes

Un blanc elaborat de Parellada en la zona del Penedes, és la parella perfecta pels aperitius d'estiu com els formatges blaus, les torradetes amb foie i cítrics o els postres estiuencs. Les aromes que trobem són de flor del taronger i de fruita blanca madura. Molt agradable, amb bona acidesa. Un vi molt elegant.
Preu: 7€

Mas Oller Mar Blanc 2016
DO Empordà

A l'estiu el blanc es porta i, entre ells, els blancs de l'Empordà estan entre el més preuats. Mas Oller, un celler insigne d'aquesta DO, aposta per l'elegància del raïm Picapoll i el caràcter de la Malvasia. Una parella que reflecteix perfectament la complexitat de la qual és capaç un bon blanc de l'Empordà, mostrant-se fresc i mineral de principi a fi.
Preu: 9€

VI SOMDINOU BLANC JOVE
Cooperativa Gandesa
DO Terra Alta

100% Garnatxa blanca de vinyes amb una edat de més de 75 anys, té una aroma molt fresca amb una entrada dolça. Destaquen aromes de cítrics, tropicals i pera, i en boca ens recorda les mateixes notes que en nas. Ideal servir a una temperatura de 12 °C i acompanyant peixos amb salses, arrossos i fideuades. Amb aquest vi, l'estiu és vostre.
Preu: 5,90€

Colors 2015
Cèrvoles Celler
DO Costers Del Segre

El nou vi de Cérvoles Celler, amb el qual el celler pretén acostar la seva filosofia a un públic més extens. Un vi amb una dinàmica i simpàtica presentació, més assequible i multi varietal en aquesta primera collita, elaborat amb raïm dels seus propis vinyers i de diverses parcel·les seleccionades en el mateix municipi, envellit durant només vuit mesos de bóta. Color violeta brillant, un vi molt expressiu amb notes de fruits negres i notes minerals. Molt agradable al paladar, amb un toc de complexitat i uns tanins dolços.
Preu: 9,90€

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Més de 2000 persones han passat ja per Rovellats a les sessions Vinyls del Dj internacional John Jacobsen
Imatge il·lustrativa
La Pedrera- Casa Milà, l’Incavi i les DO catalanes s'uneixen per oferir tastos de vins i productes gastronòmics aquest estiu i tardor | Tots els caps de setmana a partir del 19 de juny l’edifici de Gaudí programa La Pedrera amb DO
Imatge il·lustrativa
L’objectiu de la campanya és promoure el consum de vi DO Catalunya, i per extensió de vi català amb DO, quan, com i on es vulgui. Servit en copa, en un got o bevent directament d'una llauna.