​Arrenca la segona edició de Verema Solidària que finançarà projectes per a persones amb discapacitat intel·lectual

Verema Solidària és una iniciativa que per segon any consecutiu tira endavant una experiència que vincula territori, vi i responsabilitat social

Una campanya de crowdfunding, que fa una crida a “tallar amb l’exclusió social”

| 03/07/2017 a les 18:29h
Arxivat a: Actualitat, Verema Solidària, Micromecenatge
 

Ja és oberta a www.veremasolidaria.cat la campanya de micromecenatge per a què particulars, entitats i empreses se sumin a la iniciativa Verema Solidària, una experiència que vincula territori, vi i responsabilitat social. Aquesta campanya de crowdfunding, que fa una crida a “tallar amb l’exclusió social”, tindrà com a beneficiàries principals dues entitats socials que treballen per a la integració sociolaboral i la qualitat de vida de persones amb discapacitat intel·lectual: la Fundació Astrid-21, de Girona, i la Fundació Mas Albornà, de Vilafranca del Penedès.

En aquesta segona edició de la iniciativa son quatre els cellers que coorganitzen les veremes solidàries al mes de setembre, junt amb l’associació Impulsa Fundraising, que lidera el projecte: Celler Credo i Raventós i Blanc, al Penedès, i Celler La vinyeta i Celler Cooperatiu d’Espolla, a l’Empordà. Tothom qui col·labori amb un mínim de 35 euros a la campanya de micromecenatge podrà veremar a mà a un celler – o a més si vol -, participant així a l’elaboració del vi solidari corresponent. Amb aquesta acció solidària estarà aportant recursos per a la inclusió sociolaboral a l’empresa ordinària de joves amb discapacitat intel·lectual de les comarques gironines, mitjançant el projecte “Construint oportunitats” d’Astrid-21. I també, per a la inclusió social i millora de la qualitat de vida de gent gran del mateix col·lectiu al Penedès, gràcies al programa “Senectus”, de Mas Albornà. Aquests projectes van ser els escollits per un jurat independent com a guanyadors dels II Premis Verema Solidària, que es doten econòmicament amb les aportacions obtingudes a la campanya de micromecenatge.

La Verema Solidària es planteja com una acció col·lectiva festiva que permetrà a cellers i participants compartir el moment clau de la collita del vi, i fer que sigui eina de solidaritat. Els participants a les veremes solidàries colliran el raïm a mà acompanyats per personal de cada celler, sommeliers i estudiants de sommelier, que els donaran instruccions clares i formatives de com s’ha de fer l’activitat. Seguirà una visita a la vinya, amb punts d’interès diversos segons els cellers, un dels quals serà la carpa de les entitats socials beneficiàries del crowdfunding. I per tancar la jornada hi haurà un dinar o sopar a la vinya (segons el celler) per a tots els assistents, i una estona de lleure aprenent secrets del món del vi amb enòlegs i sommeliers professionals a la sobretaula.

El vídeo de campanya que explica l’experiència de verema circula ja a les xarxes socials:



La campanya de micromecenatge es proposa recaptar 18.000 euros, com a escenari òptim per fer una aportació substancial als projectes seleccionats com a Premis Verema Solidària 2017. El 80% de la recaptació es destinarà als projectes premiats i a oferir una formació en captació de fons per a totes les entitats del tercer sector que hi vulguin participar i estiguin actives a les comarques de l’Alt i Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia, com també de l’Alt i Baix Empordà i del Gironès. Aquesta formació els donarà eines per millorar la seva estratègia de captació de fons privats. El 20% dels recursos obtinguts cobrirà costos d’estructura i de la plataforma de micromecenatge Goteo.

Dos territoris, quatre cellers i fins a 8 modalitats de participació

Les inscripcions es poden fer a www.veremasolidaria.cat, una pàgina específica connectada a Goteo.org que permet escollir celler i data, i modalitat de participació, on es detallen també les contrapartides que rebran els participants. Es pot triar entre 7 opcions d’activitat a un celler, i una – la fila zero – de donació als projectes sense anar a vinya, com descrivim més avall.

Aquestes son les dates de la Verema Solidària als diferents cellers:

- 2 de setembre: Celler La vinyeta, a Mollet de Peralada, Alt Empordà (tarda-nit)
- 16 de setembre: Celler Credo, terme de Subirats, Penedès (matí-dinar)
- 17 de setembre: Celler Raventós i Blanc, St Sadurní d’Anoia, Penedès (matí-dinar)
- 30 de setembre: Celler Cooperatiu d’Espolla, Espolla, Alt Empordà (matí-dinar)


Modalitats de participació:

Sense verema. Fila Zero. Aportació lliure per ajudar a les entitats premiades i impulsar la formació en captació de fons de les entitats del tercer sector al territori.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala
Alguns supermercats tenen una bona representació de vins catalans a bons preus. En Xavi Ayala n'ha tastat uns quants i n'ha escollit cinc que no passen de 6 €
El celler que Llopart té a Subirats aposta per un enoturisme sostenible que té com a principal premissa  la preservació de l'entorn.
El celler que Llopart té a Subirats aposta per un enoturisme sostenible que té com a principal premissa la preservació de l'entorn. | Llopart
El segell Safe Travels, gestionat per Turisme de Barcelona, permet als viatgers reconèixer empreses amb protocols normalitzats de mesures de seguretat i prevenció Covid-19
Imatge il·lustrativa
Carme Gasull
La pandèmia ha canviat els nostres hàbits de consum i busquem més seguretat a l’hora de menjar, beure i viatjar. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-ho? Com veuen el futur? Quina és la seva relació amb el món del vi? | Sílvia Anglada, xef i copropietària del restaurant Es Tast de Na Sílvia (Ciutadella, Menorca)