cellers

Torres, Donald Trump i el canvi climàtic

El 22 de juny el Napa Valley Register publicava un article en què citava Miquel Torres del celler Torres

​La fosca història de com Donald Trump va adquirir l’actual celler Trump

| 29/06/2017 a les 09:10h
Arxivat a: Cellers, Trump, Torres, Sostenibilitat
Paul Franson, un reconegut escriptor nord-americà especialitzat en vi, gastronomia i viatges que treballa per a diverses publicacions (Wine Enthusiast, Napa Valley Life, entre moltes d’altres) publicava, el 22 de juny passat, al Napa Valley Register un article en el qual citava Miquel Torres del celler Torres

Franson exposava les dificultats a les quals s’enfronta el negoci del vi nord-americà (canvi climàtic, reducció de la investigació científica, per exemple), que podrien no resoldre’s o incrementar-se a causa de les priorats del govern de Trump.
 

Foto: The Drink Business

 

Lligat a aquests problemes derivats del canvi climàtic, Franson explicava també la visió de John Holdren, professor de la Universitat de Harvard, que diu que al 2050 la terra adequada per al cultiu del raïm podria reduir-se entre el 23 i el 75%. Holden preveu que les temperatures mitjanes, les onades de calor, les sequeres, les pluges torrencials, les precipitacions, les plagues i els efectes de l’augment del diòxid de carboni en el raïm posaran a prova la resistència de la indústria vinícola.

En el mateix article, d’entre altres persones dedicades al món del vi, com Gaia Gaja de la Toscana o Katryn Hall dels Estats Units, grans defensores de les vinyes sostenibles, Paul Franson esmentava Miquel Torres, del celler Torres. Després de presentar-lo com a “incansable defensor de la sostenibilitat” posava el celler català com un model a seguir. L’escriptor de la Napa Valley Register, explicava que Torres dedica un 11 per cent dels seus beneficis anuals a actuacions relacionades amb el canvi climàtic, i que des que es va posar en marxa el 2008 el programa Torres & Earth fins avui ha invertit uns 12 milions d'euros en matèria mediambiental. En algues que emeten CO2 i converteixen diòxid de carboni en fertilitzants vegetals, per exemple. A part, remarcava també que ha plantat varietats ancestrals de raïm autòcton i que està comprant vinyes en climes més frescos.

Al seu article, Franson feia evident que als Estats Units, persones com la citada Katryn Hall, de Hall Wines, que aposten per les decisions “verdes” a l’hora de gestionar les vinyes (encara que a curt termini no semblin tenir sentit econòmic), per una qüestió d’ètica personal i pel desig de trobar l’expressió més autèntica del terroir com a punt de partida per fer un bon vi, topen amb polítiques d’estalvi en recerca (des de 2011 es va suspendre el finançament per trobar una solució a la malaltia de Pierce que afecta les vinyes), i en pronòstics de retallades en el fons del Departament d’Agricultura. 

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Ramon Francas
01/01/1970
Separat en dos volums, el Ramon Francàs presenta el més nou d'aquest 2017 | En aquesta segona radiografia el mercat de vins tranquils pel que fa a les novetats més importants.
01/01/1970
Javier Campo és sommelier i professor de Tecnologia de Servei a CETT-UB
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena el segon vídeo