cava

El Saló Cava Premium reuneix més de 300 professionals a Barcelona

Un showroom amb més de 45 cellers han reunit avui més de 300 professionals de la restauració, botigues especialitzades, sommeliers, bloggers i mitjans de comunicació a l’Hotel Melià Barcelona Sarrià

El Saló Cava Premium, que se celebra per segona vegada a la capital comtal, ha estat inaugurat pel president del Consell Regulador del Cava, Pere Bonet i ha comptat amb la col·laboració de l’Institut del Cava i de PimeCava

Torelló treu al mercat el nou Brut Reserva Fresh

| 26/06/2017 a les 19:55h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Saló Cava Premium, Cava
L'acte ha començat amb la ponència ‘Les Harmonies del Cava’, impartida per Guillermo Cruz, sommelier de Mugaritz i guanyador de la primera edició del concurs ‘Millor Sommelier d'Espanya a Cava’, que ha definit els Caves Premium com un producte que “va més enllà, són caves singulars que busquen una complexitat per aconseguir una qualitat extraordinària i ser capaços de competir amb altres espumosos del món”. A més, ha valorat molt positivament les combinacions possibles dels Caves Premium amb l'alta gastronomia d'un restaurant com Mugaritz. 

El sommelier de Mugaritz ha convidat al públic assistent a participar en un tast a cegues, on han tingut l’oportunitat de provar un mateix cava amb el mateix degolli però amb 4 dosificacions de licor diferents i conèixer les diferències d’un producte i un altre gràcies al ‘desoge’.

Pere Bonet ha destacat durant la inauguració la importància que té per al sector celebrar aquest Saló a Barcelona i l’àrea metropolitana perquè ésla zona més important pel Cava en el seu conjunt però particularment pels Premium, que es caracteritzen per la seva gran excel·lència”.

Així mateix, el president de la DO Cava ha destacat el bon acolliment que estan tenint els Caves Premium entre els consumidors, ja que “estan creixent en la distribució tradicional amb un increment del 30 per cent, 1,2 milions d'ampolles més que en la mateixa data de l'any anterior”. A més, ha parlat del valor afegit que els Caves Premium aporten al sector “que va des de la vinya, que ha sofert un progrés extraordinari en els últims anys, fins al màrqueting, sense el qual el Cava Premium no tindria futur”.

El Saló del Cava Premium ha tancat amb un showroom de 45 empreses elaboradores de Caves Premium que han mostrat les seves millors referències. Els visitants han tingut l’oportunitat de degustar més de 1.200 ampolles de Caves Reserva i Gran Reserva i harmonitzar-lo amb un còctel dissenyat per a l’ocasió.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

no hi estic d'acord
Anònim, 29/06/2017 a les 07:13
+0
-0
No sé si van passar tantes persones, però un acte com aquest, amb 5 referències per celler, 45 cavistes = 225 tipus de cava 'premium', Crec doncs, que hi ha quelcom que no ha funcionat. Potser la comunicació ? potser el format ? potser l'organització ?
Crec que un saló de Cava 'Premium' ha de ser quelcom millor del que vàrem viure aquest passat dilluns.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena el segon vídeo
Ramon Francas
01/01/1970
Can Sala de Freixenet és un dels 12 caves que han assolit la nova categoria que dóna visibilitat a la més alta gamma del cava, el vèrtex de la piràmide qualitativa del sector | Tast a càrrec de Ramon Francàs
01/01/1970
Els més de 500 professionals que van assistir a l'acte van poder tastar més de 190 referències dels 35 cellers que hi van participar