do penedès

​La Nit dels Xarel·los més castellera

Els vins xarel·lo de la DO Penedès i la gastronomia de El Gat Blau es mariden amb l’actuació dels Castellers de Vilafranca

Segon vídeo sonor de la DO Penedès

| 22/06/2017 a les 12:12h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Nit dels Xarel·los, DO Penedès
El Claustre de Sant Francesc de Vilafranca del Penedès s’ha tornat a fer petit per acollir una nova edició –la novena- de La Nit dels Xarel·los, organitzada pel restaurant vilafranquí El Gat Blau i amb la col·laboració de la DO Penedès. L’esdeveniment, que va ser tot un èxit de participació, enguany ha ampliat les activitats amb una gran actuació castellera dels Castellers de Vilafranca, tant a l’interior del claustre de Sant Francesc, com a l’exterior, al carrer de Sant Pere. Els vins Xarel·lo Penedès i les propostes gastronòmiques de El Gat Blau i la formatgeria Xerigots, s’han maridat amb construccions de 7 i 8 pisos i pilars de la colla dels Verds. Una de les imatges més icòniques de La Nit dels Xarel·los d’enguany, han estat 4 pilars de quatre que la colla ha aixecat a la part central del claustre de Sant Francesc, en una bonica estampa de castells, arquitectura i gent gaudint de la gastronomia i els vins Xarel·lo Penedès.

La novena edició de La Nit dels Xarel·los ha comptat amb la participació de 12 cellers, 2 més que l’any passat. En total han estat 24 referències amb el Xarel·lo com a protagonista. Un dels trets característics de l’acte i que més agrada als assistents any rere any és que els elaboradors poden explicar al detall cadascun dels vins que tasten els assistents. Els cellers participants d’enguany han estat Nadal, Casa Berger, Esteve Gibert, Oriol Rossell, Trias Batlle, Pinord, Can Descregut, Jean Leon, Sumarroca, Castell de Pujades, Viladellops i Jané Ventura.

Una de les novetats d’aquesta edició ha estat l’hora d’inici. El claustre ha obert les seves portes a les 7 del vespre, una hora abans del que s’havia fet en edicions anteriors. Aquest nou horari ha permès que més famílies poguessin assistir a La Nit dels Xarel·los i gaudir dels vins Penedès i d’un entorn privilegiat al centre de Vilafranca, en família.
 
Una edició marcada per la tradició castellera

Enguany el món casteller també ha participat a La Nit dels Xarel·los com a un altre dels elements propis del territori penedesenc. Els Castellers de Vilafranca han donat la benvinguda als assistents a l’acte amb 4 pilars al centre del Claustre de Sant Francesc. A continuació els Verds s’han dirigit al carrer Sant Pere on han fet diverses construccions com el 3 de 7 aixecat per sota, el 3 de vuit, la torre de vuit amb folre, el 4 de vuit i el 5 de set. Per a finalitzar l’actuació, la colla ha aixecat dos pilars de 5 i dos pilars de 4 simultàniament.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
El projecte va arrencar el 2016 de la mà del VITEC, el Parc Tecnològic del Vi de Falset
L'Oller del Mas prepara el terreny per començar les obres de l'Eco Wine Resort | Oller del Mas
01/01/1970
Aquest dilluns van començar a preparar el terreny per iniciar la primera fase de les obres
01/01/1970
Per quart any consecutiu el valor del mercat espanyol de restaurants registrarà al tancament de 2017 una evolució positiva, en un context de dinamisme del consum de les llars i de fort creixement en l'entrada i la despesa dels turistes estrangers | D'aquesta manera, la facturació sectorial s'aproximarà als 23.100 milions d'euros, un 4,7% més que el 2016, any en què va augmentar un 5,0% | L'avanç de les cadenes de restauració informal i menjar ràpid segueix impulsant la tendència de concentració de l'oferta. El conjunt de cadenes de restaurants ha reunit una quota de mercat conjunta del 34%, sis punts més que el 2012