Nou Celler

Puigdemont inaugura el celler Les Vinyes del Convent

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha inaugurat Les Vinyes del Convent, el nou celler de l’empresari i viticultor Elies Gil Bel a Horta de Sant Joan

Ivana Miño, “És tan potent el paisatge de la Terra Alta que es nota en els vins",

| 22/06/2017 a les 10:11h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, Les Vinyes del Convent
L’acte oficial d’inauguració de Les Vinyes del Convent es va iniciar amb el descobriment d’una placa commemorativa i un recorregut per les principals instal·lacions del celler, des de la sala de tast fins a la botiga, passant pel museu o la sala de bótes.

En finalitzar el recorregut, al restaurant del celler, situat a la darrera planta i amb vistes tant al poble d'Horta de Sant Joan com al Parc Natural dels Ports, va tenir lloc un dinar maridatge per tastar les 5 referències vinícoles elaborades al celler: Los Ceps de la Via Verda Blanc, Los Ceps de la Via Verda Negre, Els Costums Blanc, Els Costums Negre i Mas de Sotorres, el vi més emblemàtic del celler.

En paraules d'Elíes Gil, "El celler és un homenatge a la família i al nostre entorn. Des de sempre la Terra Alta havia produït uns vins amb molt grau, fet que ha anat canviant els últims temps. Ara podem fer vins de molta qualitat i és el que venim a fer a Les Vinyes del Convent. Produirem els millors vins que siguem capaços de fer, sense estalviar esforços. Volem posar el nom de la comarca als nostres vins, conscients que som a la zona més alta i freda i amb terrenys menys fèrtils de la zona. Volem demostrar que això no és un impediment per fer vins d'altíssima qualitat."
 

El president de la Generalitat, el Sr. Puigdemont, va elogiar el projecte, "és un projecte que impressiona, un gran homenatge a la família, i una mostra més de l'activitat econòmica i de progrés del país. Una prova del moment dolç i daurat que viuen els vins catalans. Territoris amb poques possibilitats turístiques, gràcies a projectes com aquest, avui tenen grans oportunitats obrint l'enoturisme de qualitat a la zona."

Al llarg de la jornada els assistents van poder visitar la resta d’instal·lacions del celler així com gaudir amb deteniment de la sala museu, on s’exposa tota una col·lecció d’estris relacionats amb la viticultura de diferents èpoques, i que ha estat concebuda per a fer divulgació de la cultura del vi entre els futurs visitants del celler. Amb aquesta mateixa voluntat divulgativa, als voltants del celler s’han plantat algunes de les vinyes que donen tipicitat a la zona, i que es volen ressaltar especialment, entre elles, 5 tipus diferents de Garnatxa: blanca, negra, peluda, tintorera i alta.  
 


Sobre Vinyes del Convent

Les Vinyes del Convent és el primer celler que es construeix a Horta de Sant Joan, una població tradicionalment lligada al món del vi i sota el paraigua de la Denominació d’Origen Terra Alta. Per la seva banda, l’Elies Gil és un empresari i viticultor que prové d’una família dedicada al món del vi des de fa més de dos segles. El projecte neix per retre un homenatge al cognom Gil, i a tota una vida dedicada al vi i la vinya

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
L'Oller del Mas prepara el terreny per començar les obres de l'Eco Wine Resort | Oller del Mas
01/01/1970
Aquest dilluns van començar a preparar el terreny per iniciar la primera fase de les obres
01/01/1970
Per quart any consecutiu el valor del mercat espanyol de restaurants registrarà al tancament de 2017 una evolució positiva, en un context de dinamisme del consum de les llars i de fort creixement en l'entrada i la despesa dels turistes estrangers | D'aquesta manera, la facturació sectorial s'aproximarà als 23.100 milions d'euros, un 4,7% més que el 2016, any en què va augmentar un 5,0% | L'avanç de les cadenes de restauració informal i menjar ràpid segueix impulsant la tendència de concentració de l'oferta. El conjunt de cadenes de restaurants ha reunit una quota de mercat conjunta del 34%, sis punts més que el 2012
Ramon Francàs
01/01/1970
Freixenet, Codorníu, Juvé i Camps, Gramona i Recaredo són els qui més insercions aconsegueixen als mitjans | Miguel Torres (pare i fill), José Luis Bonet i Mar Raventós són els “principals portaveus” de la comunicació del vi de Catalunya