Novetats

Torelló treu al mercat el nou Brut Reserva Fresh

El Brut Reserva Fresh destaca pel la singularitat de la varietat malvasia, que li aporta aromes cítriques i de fruita tropical

Nou cava “Finca Can Martí” Brut Gran Reserva 2011 de Torelló

| 22/06/2017 a les 09:37h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Brut Reserva Fresh, Torelló Fresh, Torelló
Brut Reserva Fresh

DO Cava

Celler: Torelló
Anyada: 2015
Varietats: 
Malvasia 50%, Xarel·lo 18%, Macabeu 16%, Parellada 16%
Preu: 12.90€

Torelló, celler familiar situat a l'Alt Penedès, presenta el Cava Torelló Fresh Brut Reserva 2015. Elaborat amb raïms veremats a mà de Malvasia, Xarel·lo, Macabeu i Parellada de ceps propis de la finca Can Martí.

Es tracta d’un Cava fresc amb predomini de Malvasia, varietat amb un perfil aromàtic molt peculiar on destaquen les notes florals i afruitades.

Sòl argilo-calcari
Els Sols de la finca Can Martí s’han format a partir de sediments provinents del Massís del Garraf dipositats fa milers d’anys. En general els sòls de la finca són profunds, de textures mitjanes (amb domini de textures franques), amb un contingut de matèria orgànica baix i nivells de carbonats alts.

Anyada 2015
La verema 2015 va venir marcada per un hivern amb una intensa nevada a principis de febrer, molt beneficiosa. Una primavera seca amb temperatures suaus va donar pas a un estiu molt calorós, especialment el mes de juliol i unes tímides pluges al mes d’agost. Totes les varietats presentaren un estat sanitari perfecte, obtenint vins base per a Cava d’excel·lent qualitat.

Criança i degollament
Es tracta d’un Cava Reserva amb una criança mínima de 15 mesos i d’un Brut amb una petita addició de licor d’expedició.

Nota de Tast

Net i brillant. Color groc pàl·lid amb rivet daurat. Bombolla fina i persistent amb despreniment constant. 
En nas és fresc (aromes cítriques de llimona), inicialment presenta notes florals (rosa blanca) i de fruites exòtiques (mango, maracujà) molt peculiars de la varietat Malvasia.
En boca es confirma la frescor, ressalten les notes d'almívar i de fruita tropical. Carbònic ben integrat, bona acidesa i equilibrat.
Ideal com aperitiu o primera copa, també acompanya entrants amb presència de fruita i postres.
 

També us pot interessar

Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
L'Oller del Mas prepara el terreny per començar les obres de l'Eco Wine Resort | Oller del Mas
01/01/1970
Aquest dilluns van començar a preparar el terreny per iniciar la primera fase de les obres
01/01/1970
Per quart any consecutiu el valor del mercat espanyol de restaurants registrarà al tancament de 2017 una evolució positiva, en un context de dinamisme del consum de les llars i de fort creixement en l'entrada i la despesa dels turistes estrangers | D'aquesta manera, la facturació sectorial s'aproximarà als 23.100 milions d'euros, un 4,7% més que el 2016, any en què va augmentar un 5,0% | L'avanç de les cadenes de restauració informal i menjar ràpid segueix impulsant la tendència de concentració de l'oferta. El conjunt de cadenes de restaurants ha reunit una quota de mercat conjunta del 34%, sis punts més que el 2012
Ramon Francàs
01/01/1970
Freixenet, Codorníu, Juvé i Camps, Gramona i Recaredo són els qui més insercions aconsegueixen als mitjans | Miguel Torres (pare i fill), José Luis Bonet i Mar Raventós són els “principals portaveus” de la comunicació del vi de Catalunya