Novetats

Torelló treu al mercat el nou Brut Reserva Fresh

El Brut Reserva Fresh destaca pel la singularitat de la varietat malvasia, que li aporta aromes cítriques i de fruita tropical

Nou cava “Finca Can Martí” Brut Gran Reserva 2011 de Torelló

| 22/06/2017 a les 09:37h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Brut Reserva Fresh, Torelló Fresh, Torelló
Brut Reserva Fresh

DO Cava

Celler: Torelló
Anyada: 2015
Varietats: 
Malvasia 50%, Xarel·lo 18%, Macabeu 16%, Parellada 16%
Preu: 12.90€

Torelló, celler familiar situat a l'Alt Penedès, presenta el Cava Torelló Fresh Brut Reserva 2015. Elaborat amb raïms veremats a mà de Malvasia, Xarel·lo, Macabeu i Parellada de ceps propis de la finca Can Martí.

Es tracta d’un Cava fresc amb predomini de Malvasia, varietat amb un perfil aromàtic molt peculiar on destaquen les notes florals i afruitades.

Sòl argilo-calcari
Els Sols de la finca Can Martí s’han format a partir de sediments provinents del Massís del Garraf dipositats fa milers d’anys. En general els sòls de la finca són profunds, de textures mitjanes (amb domini de textures franques), amb un contingut de matèria orgànica baix i nivells de carbonats alts.

Anyada 2015
La verema 2015 va venir marcada per un hivern amb una intensa nevada a principis de febrer, molt beneficiosa. Una primavera seca amb temperatures suaus va donar pas a un estiu molt calorós, especialment el mes de juliol i unes tímides pluges al mes d’agost. Totes les varietats presentaren un estat sanitari perfecte, obtenint vins base per a Cava d’excel·lent qualitat.

Criança i degollament
Es tracta d’un Cava Reserva amb una criança mínima de 15 mesos i d’un Brut amb una petita addició de licor d’expedició.

Nota de Tast

Net i brillant. Color groc pàl·lid amb rivet daurat. Bombolla fina i persistent amb despreniment constant. 
En nas és fresc (aromes cítriques de llimona), inicialment presenta notes florals (rosa blanca) i de fruites exòtiques (mango, maracujà) molt peculiars de la varietat Malvasia.
En boca es confirma la frescor, ressalten les notes d'almívar i de fruita tropical. Carbònic ben integrat, bona acidesa i equilibrat.
Ideal com aperitiu o primera copa, també acompanya entrants amb presència de fruita i postres.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 2 comentaris
Us proposem cinc vins negres molt ben fets, amb preus imbatibles, i fàcils de trobar a qualsevol supermercat.
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Miquel Torres Maczassek en un moment del simposi
Miquel Torres Maczassek en un moment del simposi
L’agricultura regenerativa contribueix a fixar el carboni, retorna la vida al sòl i frena l’erosió | Reputats experts nacionals i internacionals urgeixen a accelerar la transició cap a aquest nou model agrícola davant del repte del canvi climàtic
Michael league té 4 Grammy amb un dels seus grups, Snarky Puppy
Michael league té 4 Grammy amb un dels seus grups, Snarky Puppy | Creative Commons
Sergi Cortés
Michael League, compositor i instrumentista novaiorquès, trasllada el seu festival Ground Up a l'Anoia | Ca N'Estruc, patrocinador, va donar el tret de sortida amb un concert amb petit format i un tast de vins al celler d'Esparraguera
Els 12 cuiners del festival.
Els 12 cuiners del festival. | festival gastronòmic oríGenes
Ruth Troyano
El festival gastronòmic OríGenes tindrà lloc un o dos cops l’any. De moment se celebrarà al Palauet de Teià, però no descarten altres localitzacions