Albet i Noya

Albet i Noya presenta Efecte, una nova imatge més natural pels seus vins escumosos

El celler penedesenc, pioner en vins de cultiu ecològic, inspira els seus clàssics Penedès en les papallones, un dels animals més sensibles a l’ús de productes químics

El Brut Reserva, el Brut Nature Reserva 3 i el Rosat Reserva arriben aquest estiu al mercat amb la seva imatge renovada

Nova edició de la ruta de tapes pel mercat del Préssec d'Ordal a Albet i Noya

| 19/06/2017 a les 17:29h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Efecte, Clàssic Penedès, Albet i Noya
Ja fa gairebé 40 anys que Albet i Noya va apostar pel cultiu ecològic en les seves vinyes i això es pot comprovar just passejant per la primavera i veure com les papallones arriben al mateix temps que els ceps comencen a brotar. Unes papallones molt sensibles a l’ús de productes químics i que troben ara en les vinyes del Penedès un espai lliure de pesticides. 
 
Amb aquesta filosofia, el celler de Sant Pau d’Ordal, pioner en el cultiu de vinya ecològica des de 1977, acaba de llençar al mercat la nova imatge dels seus clàssics Penedès que, a partir d’ara, passen a anomenar-se Efecte. Els tres escumosos, el Brut Reserva, el Brut Nature Reserva 3 i el Rosat Reserva, estan il·lustrats amb papallones autòctones i fàcilment localitzables a les vinyes d’Albet i Noya. A les xapes dels nous vins es pot llegir el nom científic de la papallona: Zerynthia rumina pel Brut, Melanargia occitanica pel Brut Nature i Pieris rapae pel Rosat. 
 
Amb el seu nom, Efecte, es vol fer referència a l’esperit curiós i innovador del celler penedesenc que va començar a batre les ales de l’ecologia a finals dels 70 i que, al llarg d’aquests gairebé 40 anys, ha anat sumant partidaris a aquesta modalitat de cultiu, més respectuosa amb el medi ambient i favorable a la biodiversitat. Gràcies a aquest ‘efecte’, el Penedès s’ha convertit avui en una de les zones vinícoles amb més percentatge de vinya ecològica.
 
Els escumosos d’Albet i Noya, que des de 2012 es comercialitzen sota el paraigües de la DO Penedès, no tenien nom fins ara i d’aquesta manera se’ls ha volgut dotar d’una personalitat d’acord amb els principis de l’empresa liderada per Josep Maria Albet, tal i com ja es va fer l’any passat amb la sortida al mercat dels vins Curiosos. En ambdós casos, l’encarregada del disseny i la conceptualització ha estat l’agència creativa de Barcelona La Vildi.
 
L’Efecte Brut Reserva 2014 és un Clàssic Penedès elaborat amb les varietats Parellada, Macabeu i Xarel·lo, amb més de 18 mesos de criança. Per la seva banda, l’Efecte Brut Nature Reserva 3 2013 té un cupatge de Macabeu, Parellada, Chardonnay i Xarel·lo i més de 30 mesos d’envelliment. L’Efecte Rosat Reserva 2013 és un monovarietal de Pinot Noir i 15 mesos en rima. 

 

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

COMENTARIS

Tomen nota
Anònim, 19/06/2017 a les 19:21
+0
-2
Apunten el nombre de esta marca, que se anuncia en Nacio Digital.
No vayan a aparecer en los supermercados de España:

Albert i Noya
Albert i Noya
Albert i Noya
Albert i Noya
Albert i Noya
Albert i Noya
Albert i Noya
Albert i Noya
Albert i Noya
Albert i Noya
Albert i Noya
Albert i Noya
Albert i Noya

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena el segon vídeo
Ramon Francas
01/01/1970
Can Sala de Freixenet és un dels 12 caves que han assolit la nova categoria que dóna visibilitat a la més alta gamma del cava, el vèrtex de la piràmide qualitativa del sector | Tast a càrrec de Ramon Francàs
01/01/1970
Els més de 500 professionals que van assistir a l'acte van poder tastar més de 190 referències dels 35 cellers que hi van participar